„DEVIZA” HITELKÁROSULTAK FOKOZOTTAN FIGYELJENEK!

„DEVIZA” HITELKÁROSULTAK FOKOZOTTAN FIGYELJENEK!

„DEVIZA” HITELKÁROSULTAK FOKOZOTTAN FIGYELJENEK!

[good_old_share]

2017.03.18.


Aki csak teheti, most kell pert indítania a bankok, pénzintézetek ellen mert:

 

A bankok és pénzintézetek ellen most van igazán nagy esély nyerni a jogsértő követelésükkel szemben, mind a magyar, mind az EU-s jogszabályok szerint.
A végrehajtást (ami miden esetben a Járásbíróságokra tartozik) nem lehet megállítani, csak ha szerződés érvénytelensége, semmissége iránti peres eljárás a Törvényszéken folyamatban van!

(a „deviza” szerződés érvénytelensége iránti perek Törvényszéki hatáskör!)

A Pp. 397/L § (2) bekezdése szerint, ha a 2017. január 1-jén folyamatban lévő végrehajtás megszüntetése, illetve korlátozása iránti perben a felperes 2017. január 1-jén vagy azt követően terjeszt elő a Pp. 369 § a) pontja szerinti kérelmet, a 2016. évi CLVIII. törvénnyel megállapított rendelkezéseit a 2017. január 1-jén folyamatban lévő ügyben is alkalmazni kell.

A (4) bekezdés szerint, ha 2017. január 1-jén a Pp. 369 § a) pontja szerinti érvénytelenségre alapított végrehajtás megszüntetése, illetve korlátozása iránti per, valamint a végrehajtási záradékkal ellátott okiratba foglalt szerződés vagy végrehajtási záradékkal ellátott okiratba foglalt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat esetén az annak alapjául szolgáló szerződés érvénytelensége tárgyában indított per is folyamatban van, a Pp. 369 § a) pontján alapuló perben eljáró bíróság az eljárást felfüggeszti a végrehajtási záradékkal ellátott okiratba foglalt szerződés vagy végrehajtási záradékkal ellátott okiratba foglalt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat esetén az annak alapjául szolgáló szerződés érvénytelensége tárgyában folyamatban lévő per jogerős elbírálásáig.
A felsoroltak miatt kell pert indítani a Törvényszéken, és ahogyan befogadta a Törvényszék és kitűzte a tárgyalást, fel is lehet függesztetni a pert az EU-s döntéshozatalig!

Ebben az esetben a hitelkárost minimum 3 évet nyer, és csak utána folytatódhat tovább a per.

 

Aki az EU-s irányelvet ismeri, az jól tudja, hogy a TÖRVÉNYSZÉKRE beadott hitelszerződések semmisé válnak, mert az EU-s jogszabályok betartás KÖTELEZŐ MINDEN TAGÁLLAMNAK !!!

Az érvénytelenség okától függetlenül a bíróságtól a fél csak az érvénytelenség jogkövetkezményeinek a szerződés érvényessé vagy a határozathozatalig terjedő időre történő hatályossá nyilvánításának alkalmazására is kiterjedően kérheti!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ennek hiányában a keresetlevél, illetve a kereset érdemben eredménytelen hiánypótlási felhívást követően nem bírálható el!

loading…


Ha a fél az érvénytelenség vagy a részleges érvénytelenség jogkövetkezményének levonását kéri, úgy azt is meg kell jelölnie, hogy a bíróság milyen jogkövetkezményt alkalmazzon!

A jogkövetkezmény alkalmazására vonatkozóan a félnek a felek közötti elszámolásra kiterjedő és összegszerűen is megjelölt, határozott kereseti kérelmet kell előterjesztenie!

Tisztelettel: Szabó Miklós

Ügyvédi iroda elérhetősége: Dr. Budaházi János ügyvéd

2030. Érd. Mályva utca 14. Tel: 06-70-632-3583 Vezetékes telefon/fax: 06-23-360-472

H-CS 08:00-16:00-ig, Pénteken 08:00-15:00-ig Ügyelfogadás kizárólag telefonos egyeztetés után lehetséges. [good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM