Deviza-“hiteles” megoldások – egy blogger véleménye

Egy blogger véleménye. A bejegyzést változtatás nélkül közöljük:

Levél Doubravszky Györgynek és a fotelforradalmároknak!

Folyamatosan figyelemmel kísérem az eseményeket, több fronton deviza ügyben.
Különösebben nem álltam senki mellett, és senki ellen. De most elszakadt a cérna.

Elszakadt a cérna, továbbá az emberi hülyeség, tudatlanság és vakság miatt is.
Ugyanazt ismételgetik az emberek, nagyon meguntam, megpróbálok innentől blogolni, és rávilágítani a lényeges dolgokra.

Tehát ez az első „kezdj el gondolkodni” lecke!
„Pénzbiztosunk” az „Árfolyamgát” című posztja után már nem gondoltam volna, hogy tud nagyobb hibát véteni. – Tévedtem!

A tegnapi, „Mozgástér” című posztja kiverte a biztosítékot.
A mai „fehéren és feketén” majd a „nem lesz devizamenet posztja már „fel is gyújtotta a házat az a biztosíték” nálam.
Szerencsére, mint külső megfigyelő látom, nem csak nálam, hanem egyre több eddig reménykedő és hiszékeny embernél is elindult a megvilágosodás a két előbbi poszt folyamán.

„Mozgástér” magyarul
Doubravszky:
„Sok kritika éri a kormányt, hogy miért nem oldja meg erőből és azonnal a „devizahiteles” problémát. Úgy gondolom, hogy aki ilyen kérdést tesz fel, az nem veszi figyelembe, vagy nem akar tudomást venni arról, hogy az akarat és a lehetőség az két különböző dolog.”

Lefordítanám Doubravszky virágnyelvét:
„Akarat és lehetőség”
Akarat?: Mi akarjuk, hogy a Magyar törvények és az EU törvények is vonatkozzanak ránk!
Lehetőség?: Nincs! Magyarul, mint kis senki ország, a gonosz, csúnya és erős EU-val és bankokkal szemben fogadjuk el, hogy senkik vagyunk, és ezért (is) kettős mércével mérnek minket. Példának okáért – ha ez nem tetszik – se nagyon ugráljunk, mert itt a Ciprusi példa, tehát nagyon megjárhatjuk!
Mert csak a nagy és erős országoknak van mozgástere, tehát csak a nagy és erős országoknál lehet érvényesíteni a törvényeket.

Eladósodott, kettős mércével mért ország? Vagyis mi!

Ki is adósított el minket?
Kettős mérce? Itt válik világossá, hogy az EU is a bankok politikáját gyakorolja, miszerint ha adós vagy, akkor kuss a neved. Amíg csak érdeklődők, szerződők voltunk az EU felé, addig ügyfelek voltunk. Pontosan, mint a bankoknál. Az aláírásig voltunk jók és ügyfél. Aláírástól kezdődően adós, majd ADÓSRABSZOLGA…akikre a törvények onnantól nem vonatkoznak.
Kettős mérce?
Jaaa! Tehát, mivel Magyarország már nem ügyfél, hanem adós, továbbá mert kicsi és gyenge, akkor vagy alkalmazhatja az uniós törvényeket maga védelmében vagy nem. Sőt, a saját törvényeit is vagy alkalmazhatja, vagy nem! Jelenleg úgy néz ki: nem.
Tehát az adós kontra bank viszony olyan kettős mérce, mint Magyarország kontra EU kapcsolata? – Szépen vagyunk!

Mivel kis gyenge (senki) ország vagyunk, uniós szabályok csak akkor vonatoznak ránk, ha az nekik jó, ha nekünk lenne jó, nem vonatkoznak. Ez a kettős mérce kedves György!

Felmerül a kérdés ezek után: el kell fogadnunk, hogy uniós tagként ez van, ezt kell szeretni, többet ne várjunk? Akkor miért is vagyunk az EU-ban? Miért toljuk bele a pénzt? Megmentjük a bankjaikat feltőkésítéssel és egyebekkel?

Mielőtt valaki felhördül, hogy de hát az EU mennyi forrást ad, azt felvilágosítanám, hogy a saját pénzünkből van. Körülbelül az uniós tagsági költségeknek, csak a 2/3-át „adja vissza” támogatásként, és akkor még az EU tábláit és logóját kell kirakni azoknak a szerencsétlen vállalkozóknak, akik pályázatot nyertek, mondjuk a magyar zászló helyett. – Jó reggelt!

Ezen adatok jelzem: pletykák, az igazat a jó ég tudja, mivel nem nyilvánosak. – Vagyis nyilvánosak, egy állami középület hatodik alagsorának egyik szegletében egy kulcsra zár fiók mélyén közzétéve!

Összefoglalva:
Tehát Doubravszky szerint csendben várjuk, hogy jó megoldás születik. Mint eddigi ígéreteit tekintve Györgynek, akkor nagy százalékkal megjósolhatjuk nem születik jó megoldás! Rendszerint tervei jók és lelkesítőek voltak, de néha-néha valaki érezhetően odaszól: – „Gyurika-Gyurika, azért ezt nem kéne!”

Ezek után lényegét tekintve azt írta le, megvéd mindenkit, akkor is, ha az árfolyamgátat ugyan aláírják, de ha időközben majd Ő bebizonyítja, hogy ezek a szerződések, ezáltal a régi szerződést felülíró árfolyamgát szerződések is érvénytelenek. Csak azt nem gondolta át Doubravszky, ha ebben akadályozzák, nem sikerül, sőt, esetleg elveszti pozícióját, akkor hogyan mer majd az emberek szemébe nézni, vagy csak kimenni az utcára?

Tisztelt Doubravszky… maga báb, céltábla, és elterelő hadművelet… meneküljön vissza a civil világba amíg nem késő!!!

Érződik, hogy ezt egyre inkább sejti Ön is. És valahol tiszteletet érdemel, hogy még mindig, és mégis kitart. Civilként lassan nagyobb hasznát vennénk!

Lehet, most úgy érzi, mondandója ki lett forgatva, de nem baj, vessen magára, tanuljon meg akkor egyértelműen fogalmazni! Úgy látom, ezt a fórumozók is a szemére vetették. A virágnyelv, jellemzően politikus szokás.

Doubravszky:
„Aki pedig hisz az akarat mindent felülíró erejében, az menjen ki április 21-én 11 órára a Hősök terére. Kásler Árpád az Összefogás napján, a történelmi Alkotmányunk alapján, a jelenlévők közös akaratából, kártérítés jogcímén, eltöröl majd minden jogtalan követelést. Erőből és azonnal igazságot tesz „devizahitel” kérdésben.
Aztán április 22-én hétfőn beszéljünk majd újra a mozgástérről.”

Aki a Kásler féle április 21. emlegetését a poszt végén reklámnak és összefogásnak értelmezte, ki kell ábrándítsam, az mérhetetlen cinizmus. Meg kellene tanulni magyarul olvasni – a sorok között.

Jó reggelt!

A mondani való az: lehet menni tüntetni, és azt hinni, hogy aznap megoldódik a Történelmi Alkotmány visszaállítása, és ezáltal a devizahitelek megoldása, de nagyot fogunk csalódni, és majd hétfőn erre rájövünk. Hétfőtől pedig marad a „mozgástér”, amit mint fentebb kifejtettem az, hogy nincs, nincs mozgástér… Emlékeznek?… „Kis ország, adós ország, kettős mérce, és kuss a nevünk.” Ehhez tartsuk magunkat, s ne lepődjünk meg!

No, kedves György!
Akkor: Ha olyan okos, Ön miért nem oldotta meg még a devizahitel problémát, vagy bármelyik szervezet 5 év alatt? Vagy miért nem oldotta meg a kormány, a PSZAF, a PBT, ügyvédek, bíróságok az EU-val karöltve? Bárki, akinek/akiknek elvileg, az az érdeke, hogy a törvényeket betartva, az embereket szolgálják.

Na miért?

Számtalan közgazdász, jogász, ügyvéd, érdekvédő szervezet, pertársaság nem érte el 5 év alatt, hogy fény derüljön a titokra. Hogy jogállamként a törvényeket alkalmazzák a bírók, ügyészek, PSZAF, PBT stb…

Értsük már meg, ezt már meg próbálta, aki él és mozog ebben témában, törvényeket alkalmazva, minden jogi lehetőséget kihasználva, bebizonyítandó az emberek kifosztását, és becsapását. – De nem megy!

Őrület, ami itt folyik az utóbbi időben! Bíróságok azonos témában ellentétesen döntenek, a PSZAF és PBT ellenkezőleg nyilatkozik ugyanazon dologról, sőt a PBT még önmagának is ellentmond. Egy per elhúzódik majd 5 évig, és ezek után hiába nyertes, még a kúria is az EU bíróság szoknyáját rángatja, pityergő gyerekként: – „Jaj anyu-anyu! Most mit csináljak? Nekik van igazuk, de Te kettős mércét használsz! Akkor, mondd meg mit csináljak?”

Valahol, ebből a szemszögből a Kúriának igaza van, hogy ezt tette. Nesze EU, akkor most mondd meg, és tedd még nyilvánvalóbbá ezt a kettős mércét ha mered! De, ne lepődj meg, ha rossz döntést hozol, hogy az emberek maradék része is megvilágosodik és ki akar lépni.

Miután mindezt Ön is végig próbálta volna, rájött volna, hogy ez nem jogállam, gyökerestül kell kiírtani a problémát! Mi más maradt, mint a Történelmi Alkotmány visszaállítása?

VAN VALAMI MÁS? Mondjon jobbat! Ennyi próbálkozás után, ha minden próbálkozását elutasítanák, ahogy ennek a rengeteg embernek, Ön mit tett volna? Miközben a kilakoltatások, kisemmizések, kivándorlások, öngyilkosságok ugyanúgy folytatódnak? Mi más maradt, mondja már?! Csak a Történelmi Alkotmány?

Mi maradt más? Az Ön hivatala? Az Ön hivatala csak azoknak tűnik megoldásnak, akik csak most ébrednek 5 éves mély álmukból! Akiknek most kezdtek összecsapni a fejük felett a hullámok! Fogalmuk sincs, hogy az első csaták már rég lejátszva, és azok, akik már végigélték az utóbbi időben a felesleges csatákat, tudják, ide már más kell. Egy mindent eldöntő fegyver.

Az Ön nyája az, akik a tévéből azt szűrték le, kaptak egy pénzbiztost, aki mellettük áll. Ez még nem lenne probléma.

De annak eltitkolása, hogy itt már számos csata lezajlott, jogállamot, törvényeket figyelmen kívül hagyva, mindenkire kiható eredmény nélkül, azt már nem reklámozzák. Tehát maradt a most ébredőnek a pénzbiztos, és az árfolyamgát. Ez maradt a fotelforradalmároknak. De szólok nekik, NINCS ÚJABB 5 ÉVÜK! Majd 5 év múlva ne lepődjenek meg!

A kis csaták már lezajlottak, újabb kis csatákkal ígérgetéseknek felesleges bedőlni!

Az az idő már elmúlt. Új idők jönnek!

Tehát jó PR-dumának gondolta György a kormány javára, hogy az akarat és a lehetőség két külön dolog, de rosszul sült el.

Szegény bankokat mindig meg kell menteni. Szegény bankokat nem lehet bántani. Magyar családok százezreivel, az országgal mi lesz, azt ki nem sz…a le? Jaj de nem „jó” taktika ez így választások előtt.

Van egy „PR-javaslatom”, még ha eszeveszett rossz PR is…: BE KELL ISMERNI, NEM A KORMÁNY KORMÁNYOZ!

Be kellene ismerni: – „Emberek, mi is nagyrészt jogászok vagyunk itt a parlamentben, de ha csak megkísérelnénk törvényesen eljárni ebben a kérdésben, akkor azzal csak azt érjük el, hogy olyan bosszú hadjárat, forint gyengítés, vélt és kreált okok miatti támadások és egyéb szankciók jönnének, hogy visszasírjuk a mostani időket! – De ugye, ilyet nem mondhatunk ki!”

Kedves György, nem akartam bántani, csak szembesíteni, és azt is csak saját magával. – Jó indulattal, jó tanácsként. Kedves fotelforradalmárok… szintén!

Tehát EU, vagy a Történelmi Alkotmány? – Ez itt a kérdés?
Bocsánat, nem ennyi lehetőség van, hanem négy:

EU: azt csinál velünk amit akar.
Kormány, MNB és Bankszövetség: tudván, hogy borul a bili, árfolyamgát átveréses, régi szerződés eltüntetéses lehetőség.
Pénzügyi jogok biztosa: no comment!
Tüntetés/felvonulás (április 21 Hősök tere), a jelenleg egyetlen kiírt, és remélhetőleg megtartott esemény, a Történelmi alkotmány visszaállításáért, és még ki tudja miért… – Ez az Árpád gyerek szeret minket meglepni minden eseményen… de legalább nem adja fel.
Lehet válogatni! (1-es és 2-es pont szinte ugyanaz, de azért ki tudja..)

Tisztelettel: M. É.

Ui.:
„Feketén fehéren” posztra:

„Fehér paraszt lép: E2-E4. Mi lesz a válasz?” – kérdi György
A válasz: gyalog (nem paraszt) és lép E7-E5! Magyarul: Egy klasszikus megnyitó lépés, tehát még György nagyon az elején jár, – csak szólok, – már RÉG MATTOT KELLENE ADNI! Kissé le van maradva, kedves!

„Devizamenet pénteken megszűnik” posztra:

1 hét alatt akartak/akartatok 10 000 támogatót a facebook-on és 100 000 sétálót???????? De el vagytok tévedve, ez hogy is megy… Azért meg kell küzdeni! Azt nem tudom, ha ennyire akarta ezt kedves György, akkor miért nem intézte el a reklámfilmet minden csatornára?!

Jaaaaa! Hogy azokat foglalja az árfolyamgát reklám!!!!

​Forrás: Magyar Ébresztő

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM