CSÁNYI IDEGES – PEDIG MEG KELL SZOKNIA A VERESÉGET!

CSÁNYI IDEGES - PEDIG MEG KELL SZOKNIA A VERESÉGET!

Csányi ideges – Pedig meg kell szoknia a vereséget

Az elszámolás most következik! – Jogerősen pert vesztett az OTP.

Bán Tamás jogerősen pert nyert az Otp Bankkal szemben! Természetesen Csányi Dr. rohant a Kúriához felülvizsgálati kérelemmel…

De elutasították az OTP kérelmét! Az OTP Pertársaság írja:

VÉGZÉS – KÚRIA

“Ma kaptam a levelet, (2014.06.11. 18:35), – mely szerint az OTP felülvizsgálati kérelmét elutasította a Kúria. Ez nagyon fontos fejlemény.


Elég nagy kuszaság van lakossági, média, érdekvédelmi, politikusi fejekben egyaránt, – a devizahiteles ügyben. Az enyémben is, de más jellegű. Megpróbálom mindenki számára érthető formában, – ha úgy tetszik szájbarágós módon – leírni, mi is történt:

A keresetben próbáltam nagyon egyszerű dolgot kérni a bíróságtól, de azt végletekig körülbástyázni érvekkel, jogszabályokkal, bizonyítékokkal. Kérésem az volt, érvénytelenítsék a szerződés egyoldalú kamatemelésekre jogot adó oklistát azért, mert nem felel meg a jogszabályi követelményeknek és tisztességtelen. Semmi több. Nem szerettem volna a teljes szerződést érvényteleníttetni, nem vitattam az árfolyamkockázatot, nem kötöttem bele az árfolyamrésbe stb. Csak a kamat.

Azért a kamat, mert:

-így áll a szerződés és nem keletkezik pernyertesség esetén azonnali visszafizetési kötelezettségünk,
– mert ez érdemben csökkentheti a hitel törlesztőrészleteit,
– és mert ez jogos, megállja a helyét egy bíróságon.

Vegytiszta logika és betonbiztos jogszabályi háttér. Egyik bírót sem érdekli a mellébeszélés, vagdalózás és az igazság sem. A túlbonyolított dolgokat pedig a legjobb szándék esetén sem értik.


A fenti logikának az lett a következménye, hogy a perérték a szerződés aláírásától, a kereset beadásáig felszámított tisztességtelenül magas kamat és a tisztességesen felszámolható kamat közötti összeg lett. Nem a teljes tartozás. Ez az összeg három millió forint alatt van, így a Kúria hivatalból elutasította a bank kérelmét, mert nem állnak fent a jogszabályi feltételek egy felülvizsgálathoz. Győztünk tehát. Jogerős a Szegedi Ítélőtábla korábbi ítélete!

Ez egyenlőre annyit jelent, hogy vitán felül igazunk van. Az elszámolás most következik.

Remélem figyelmesen átolvasva mindenkinek érthető lesz.” Szalágyi Erzsébet/Fb – SzRTI

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM