Borzasztóan megkopasztják a bankok a magyarokat.

Borzasztóan megkopasztják a bankok a magyarokat.

Borzasztóan megkopasztják a bankok a magyarokat.ű

[good_old_share]


Sajnos a tények és a számok ezt mutatják. De hozzá kell tennünk, hogy a bankok ezt csak azért tehetik meg, mert a kormány engedi számukra. Sőt!Az Orbán-EBRD paktum rengeteg engedményt tesz a bankok és a pénzvilág javára – a Magyar emberek kárára! A paktum részletei IDE KATTINTVA olvashatóak.

Sokan gondolják úgy, hogy magas díjakat számítanak fel a magyarországi bankok az ügyfeleiknek, drága a bankolás. Ennek mentek utána a Magyar Nemzeti Bank munkatársai, és amit találtak, az talán a gondoltnál is ijesztőbb.

11 európai uniós ország 22, jelentős lakossági ügyfélkörrel rendelkező bankját vizsgálták. A magyar ügyfelek pénzforgalmi díjterhei minden más országénál magasabbak. (A jövedelmi szinthez mérték a banki jutalékokat, díjakat a kutatók.) És úgy is a magyarok fizetik a legtöbbet a bankoknak, ha kiszűrjük a tranzakciós illetéket (amit a bankok áthárítanak az ügyfelekre, végső soron az állami költségvetésbe fizetik be), és úgy is, hogy a lakosságot jövedelme szerint három csoportra bontjuk.„A teljes díjterhelés magas jövedelemarányos szintje különösen a legalacsonyabb jövedelmi kategóriában aggasztó, hiszen azt mutatja, hogy az ebben a rétegben átlagosnál sokkal magasabb arányban megtalálható, bankkapcsolattal még nem rendelkező állampolgárok pénzügyi szolgáltatások körébe történő bevonását nem támogatják a bankok által jelenleg alkalmazott számlakondíciók” – írják a jegybanki munkatársak a Portfolio.hu-n közzétett írásukban.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Igaz ugyan, hogy Kelet-Európában általánosan megfigyelhető a pénzforgalmi szolgáltatások más régiókhoz viszonyított magasabb árazása, azonban a magyar díjak még ebben a régióban is a legdrágábbak. Önmagában a jelentős készpénzhasználat sem ad magyarázatot az elektronikus tranzakciók magas hazai költségére, hiszen a hozzánk hasonló, vagy még magasabb készpénzfizetési aránnyal rendelkező országok többségében sokkal alacsonyabb az ügyfelek jövedelemarányos díjterhelése.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ELLENZÉK: VAN MEGOLDÁS A DEVIZAHITELES VÁLSÁGRA.
ELLENZÉK: VAN MEGOLDÁS A DEVIZAHITELES VÁLSÁGRA.

ELLENZÉK: VAN MEGOLDÁS A DEVIZAHITELES VÁLSÁGRA. [good_old_share] Friss rövidhír: A cikk végén mi is üzenünk az ellenzéknek!   Ellenzékiek a...

HA AZ ADÓS SZERINT ÉRVÉNYTELEN A SZERZŐDÉS, AKKOR MIÉRT FIZETETT?
HA AZ ADÓS SZERINT ÉRVÉNYTELEN A SZERZŐDÉS, AKKOR MIÉRT FIZETETT?

HA AZ ADÓS SZERINT ÉRVÉNYTELEN A SZERZŐDÉS, AKKOR MIÉRT FIZETETT? [good_old_share] A Népszava hasábjain jelent meg az alábbi cikk: Soha...

Close