BÖRTÖN A JEGYBANK ELNÖKÉNEK AZ INFLÁCIÓ MIATT

BÖRTÖN A JEGYBANK ELNÖKÉNEK AZ INFLÁCIÓ MIATT.

BÖRTÖN A JEGYBANK ELNÖKÉNEK AZ INFLÁCIÓ MIATT

Börtönt kaphat a jegybankár a magas infláció miatt – írja a Napi.hu 

[cn-social-icon]

Beperelték a török jegybank elnökét magas infláció miatt – adta hírül a Trend.az bakui hírportál egy török hírcsatornára hivatkozva. Amennyiben eljárás is indul, akár két év börtönbüntetést is kaphat.

loading...Erdem Bascit, a török központi bank kormányzóját egy ankarai bírósági ügyész, Serif Aydin perelte be, az ellene felhozott vád pedig a jegybank hibás kamatpolitikája eredményeként a török állampolgároknak okozott súlyos anyagi kár – jelentette a Haber 7 helyi hírcsatorna, amelyet az azerbajdzsáni Trend.az idézett.

Aydin szerint az eljárás lefolytatása esetén a török jegybankár akár két év börtönt is kaphat.

A Trend.az megjegyzi, hogy február 10-én a török miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan (képünkön) Bascit kritizálta, mondván, ha a jegybank vezetője nem tud megbírkózni a feladataival, akkor felelősségre vonható.

Korábban összeállítottunk egy kis összefoglalót arról, hogy más országokban hogyan kezelik azokat az állami tisztségviselőket, politikusokat, bankárokat, akik a hatalmukkal visszaélve a saját népüket károsítják meg. IDE KATTINTVA OLVASHATOD: EGY KIS ÖSSZEFOGLALÓ! KOMMENTÁR NÉLKÜL

Annak ellenére, hogy a kormány többször követelte, hogy a jegybank csökkentse az irányadó rátáját, az intézmény máig nem tett eleget a kérésnek – fogalmazott Erdogan, aki azt is hozzátette, hogy az infláció az, ami a magas alapkamatnak köszönhető, és nem fordítva.

Mindezek ellenére a gazdasági ügyekért felelős miniszterelnök-helyettes, Ali Babacan úgy vélekedett, a jegybank helyes monetáris politikát folytat.

loading...

A török jegybank január 20-án csökkentette az irányadó kamatát 0,5 százalékponttal 7,75 százalékra, míg a másik két rátát – a betéti kamatrátát, illetve az egynapos kamatot – 7,5 illetve 11,25 százalékon hagyta. Basci korábbak arról beszélt, hogy a jegybank előrejelzései szerint 2015-ben 5,2, 2016-ban pedig 5 százalék lehet az infláció. 2014-ben a pénzromlás üteme 8,31 százalék volt.A jegybankelnök azt is kijelentette: a jegybank minden lehetséges eszközzel kontroll alatt tartja az inflációt.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.    [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ÚJABB BALHÉ A "DEVIZÁS" ELSZÁMOLÁS MIATT - PÓKA LÁSZLÓ.
ÚJABB BALHÉ A “DEVIZÁS” ELSZÁMOLÁS MIATT – PÓKA LÁSZLÓ

ÚJABB BALHÉ A "DEVIZÁS" ELSZÁMOLÁS MIATT - PÓKA LÁSZLÓ Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll! Újabb balhé a SeVizahiteles elszámolás miatt [cn-social-icon]...

FORINTOSÍTÁS UTÁN BORUL A BILI? - DR. DAMM ANDREA.
FORINTOSÍTÁS UTÁN BORUL A BILI? – DR. DAMM ANDREA

FORINTOSÍTÁS UTÁN "BORUL A BILI"? - DR. DAMM ANDREA Dr. Damm Andrea a devizahitelesek segítségére nyújtott forintosítás kapcsán több olyan...

Close