Bíróságok bezárnak, végrehajtói kézbesítésre nem kerülhet sor, helyszíni eljárás, hagyományos árverés nem tartható

Bíróságok bezárnak, végrehajtói kézbesítésre nem kerülhet sor, helyszíni eljárás, hagyományos árverés nem tartható

Bíróságok bezárnak, végrehajtói kézbesítésre nem kerülhet sor, helyszíni eljárás, hagyományos árverés nem tartható

Szabó Miklós ügyvédi iroda vezető, biztonság – jogi és kommunikációs szaktanácsadó.

Bíróságok március 8-tól május 27-ig bezárnak a szigoritások miatt!

MAGYAR KÖZLÖNY 
2021. március 6., szombat

A 112/2021. (III. 6.) Korm. rendeletének rendelkezései alapján
a végrehajtások tekintetében a szigorított védekezés alatt végrehajtói kézbesítésre nem kerülhet sor, helyszíni eljárás, hagyományos árverés nem tartható.

A fizetési meghagyásos eljárások esetében a szigorított védekezés megszűnését követő napig a közjegyzőnél beadvány szóban nem terjeszthető elő és a már folyamatban lévő ügyek ezen időszak alatt nem kézbesíthetőek.

A bíróságok működésére vonatkozóan a szóbeli kérelemre és jegyzőkönyvbe foglalásra vonatkozó ügyfélfogadás valamint a bírósági kezelőirodákon a személyes ügyfélfogadás szünetel.
A polgári peres és nem peres eljárásokban a határidők folyását nem érintik a változások viszont a perfelvételi eljárásokat a tárgyalások mellőzésével kell lefolytatni.

Ehhez a bíróságok írásbeli nyilatkozatokat kérhetnek be a felektől és a perfelvétel lezárásáról külön tájékoztatni kötelesek a feleket írásban, ahol még további nyilatkozatok benyújtására is lehetőséget kell biztosítani.
Ugyanez vonatkozik a személyes meghallgatásra is.

Érdemi tárgyalást lehetőség szerint kép és hang továbbítására alkalmas eszközök igénybevételével kell megtartani, ennek hiányában a szükséges nyilatkozatokat írásban kell beszereznie a bíróságnak.
A teljes kormányrendelet elolvasható és letölthető itt

Szabó Miklós ügyvédi iroda vezető, biztonság – jogi és kommunikációs szaktanácsadó.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM