BANKTITOK? NE HAGYD MAGAD LERÁZNI!

BANKTITOK? NE HAGYD MAGAD LERÁZNI!

BANKTITOK? NE HAGYD MAGAD LERÁZNI!

[good_old_share]


A törvény nem csak ránk, átvert "deviza"-károsultakra, hanem a bankokra is vonatkoznak!
Ha pedig a törvényeink a bankokra mégsem vonatkoznak, akkor sem demokráciáról, sem pedig jogállamról nem beszélhetünk. Abban az esetben viszont az Alaptörvényünk sem tölti be szerepét! Ha így lenne, akkor ki kellene mondanunk: országunk irányítását a háttérben átvette a külföldi tulajdonosi körrel rendelkező pénzszektor. Szerinted így van? Vagy hazánk még jogállam?

loading...

Járvás Éva – Az alábbi két jogszabályra hivatkozva kérd ki a banktól a kölcsönszerződésed számára hivatkozva a kölcsön jogviszonyhoz vezetett egyenleg-nyilvántartást forint pénznemben és svájci frank, vagy japán jen, esetleg euro pénznemben (amire a szerződés utal).

 

A válaszlevél mindenképpen felhasználható lesz a bíróságon. Az is kikérheti akinek már lezárt ügye van, mert 8 év a megőrzési kötelezettsége a banknak."2000. évi C tv. (2) A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni."

Ügyfélnek mindenkor joga van ellenőrizni szerződő szolgáltató teljesítésének jogszerűségét.

"rPtk.305. §

(1) Olyan szerződés alapján, amelyben a felek kölcsönös szolgáltatásokkal tartoznak, a kötelezett hibásan teljesít, ha a szolgáltatott dolog a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak." -Járvás Éva.

loading...

Többen is hozzászóltak:

 

– "Banktitok! A saját szerződésem elöttem. Mint szerződő fél előtt. Az Erste a csúcson."

"A Budapest Autó is azt válaszolta, hogy nem adhatja meg, mert banktitok!"

"Többszöri kérésre sem adták ki, sőt nem is reagáltak rá."

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

De hogy lehetne banktitok a deviza nyilvántartás, hiszen annak vezetése nem "csak" törvény által előírt kötelessége, hanem szerződésben rögzített kötelezettsége is?
Válsz: Járvás Éva: Addig kell őket bombázni, míg valamit reagálnak. A nem reagálás is beszédes, akkor a bíróságon kell kezdeményezni, hogy kötelezzék a bankot a kiadásra. Ezért írtam ki a két tv.-t amire hivatkozhattok.

Kérdés: Melyik jogszabály kötelezi a bankot arra, hogy deviza alapúnál devizában is nyilván kell tartania? Azt most nem is említem, hogy a szerződésben vállalta.

Járvás Éva: 250/2000 Kormányrendelet 9.§(19) "…devizában IS…" Fontos kiemelni az "Is"-t, mert a bankok úgy hivatkoznak rá, hogy ezzel igazolják a nyitott devizapozíciójukat, hogy csak devizában tartják nyilván, bár akkor is szerződéskori értéken kellene a 2000. évi C tv. 60.§ (1) alapján.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
EGYEZTETÉS A FIDESZ KÉPVISELŐJÉVEL DEVIZÁS ÜGYBEN.
EGYEZTETÉS A FIDESZ KÉPVISELŐJÉVEL DEVIZÁS ÜGYBEN.

EGYEZTETÉS A FIDESZ KÉPVISELŐJÉVEL DEVIZÁS ÜGYBEN. [good_old_share] Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll! A Fidesz – Tessely Zoltán országgyűlési képviselő - vendégei...

ELKÉPESZTŐ DEVIZÁS TÖRTÉNET.
ELKÉPESZTŐ DEVIZÁS TÖRTÉNET.

ELKÉPESZTŐ DEVIZÁS TÖRTÉNET. [good_old_share] Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll! El szeretném mesélni a mi történetünket. Idén tavasszal jött egy fizetési meghagyás,...

Close