BANKPEREK: 40 EZER FORINTOS ÓRADÍJÉRT BÉRELT FEL ÜGYVÉDI IRODÁKAT A KORMÁNY

Bankperek: 40 ezer forintos óradíjért bérelt fel ügyvédi irodákat a kormány

Öt ügyvédi irodát választott ki az NFM egy meghívásos pályázatban, hogy a magyar államot képviseljék a hamarosan kezdődő bankperekben. Az irodák 38 ezer forint plusz áfa óradíjért dolgoznak, egyikük óránként 50 ezer forint plusz áfáért végzi a koordinációt.

Általános meghatalmazást adott a szaktárca azoknak az ügyvédi irodáknak, amelyek ellátják a magyar állam képviseletét a várhatóan meginduló bankperekben – írja a Magyar Nemzet pénteki számában.


A lap írásában emlékeztet arra hogy augusztus 25-éig nyújthatják be a bankok a Fővárosi Törvényszékhez azokat a keresetleveleket, amelyekben indokolhatnák: tisztességesen jártak el, amikor egyoldalúan felemelték a kamatot, a díjat vagy a költségeket a korábban megkötött devizaügyekben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK: ÜGYVÉDHADSEREGGEL KÉSZÜL AZ ÁLLAM A BANKOK ELLENI DEVIZAHITELPEREKRE

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a lappal azt közölte, hogy meghívásos pályázati eljárásban öt jól felkészült ügyvédi irodát választottak ki. A koordinációt ellátó Jurasits Ügyvédi Irodával a megbízási szerződést már aláírták. Az iroda 50 ezer forint plusz áfa óradíjat kap munkájáért. További öt ügyvédi iroda megkapta a meghatalmazást, az ő feladatuk lesz a tényleges pervitel, a jogi képviselet. Az öt iroda óradíja 38 ezer forint plusz áfa lesz – írja a Magyar Nemzet. 


A lap úgy tudja, hogy a kiválasztott ügyvédek az elmúlt napokban felkészítő szakmai tréningen vettek részt. A koordinációt ellátó Jurasits Ügyvédi Iroda közreműködésével a perben rész vevő jogászok tájékoztatják majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot és az igazságügyi tárcát a fejleményekről, egyúttal hasznosítják a megbízó NFM szakmai iránymutatásait – számol be a Magyar Nemzet.

Szólj hozzá

Hozzászólás