A “DEVIZAHITELESEK”, VAGY A BANKOK ÉRDEKEIT KÉPVISELIK AZ ÁLLAM ÁLTAL FELBÉRELT ÜGYVÉDEK?

A "DEVIZAHITELESEK", VAGY A BANKOK ÉRDEKEIT KÉPVISELIK AZ ÁLLAM ÁLTAL FELBÉRELT ÜGYVÉDEK?

A "DEVIZAHITELESEK", VAGY A BANKOK ÉRDEKEIT KÉPVISELIK AZ ÁLLAM ÁLTAL FELBÉRELT ÜGYVÉDEK?

Megvannak a devizahitelesek mentésének első nyertesei

A mai napilapokban nyilvánosságra került azoknak az ügyvédi irodáknak a listája, melyek az államot képviselik a bankok által indított perekben. Az irodák már biztosan nyertesei a kormány devizahiteles mentésének a busás javadalmazással, de hogy az állam és adósok jól járnak-e, az kétséges – írják közleményükben a Liberálisok.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint az államot képviselő irodákat meghívásos pályázaton választották ki. A tárca szerint devizahitelezésben jól felkészült irodákról van szó, ami máris kétségbe vonható az SBGK Ügyvédi iroda vonatkozásában, mely a saját honlapja szerint is a szabadalmi jogok specialistája, a hitelezés, devizahitelezés nem szakterületük.


A Kovács és Barborják Ügyvédi Társulásról semmilyen információ nem érhető el, nevük ismeretlenül cseng a devizahitelezésben jártas körökben.

A másik három iroda szakértelme semmiképpen nem vonható kétségbe, mindhárom társaság a devizahitelezés szakértője. A probléma az, ahogyan erre a hitelsikerek.hu nevű ügyvédeket és adósokat tömörítő társaság rámutat, hogy ezek az irodák a bankokat képviselték/képviselik az adósok elleni perekben. A CHSH Dezső és Társai Ügyvédi Iroda az AXA Bank, a Rátky és Társai Iroda az Erste, a Réti, Antall és Társai Iroda pedig a Summit képviseletét látja el az adósok által, vagy adósok ellen indított perekben. Könnyen előállhat tehát az a helyzet, hogy az ügyvédi irodák egyik oldalon az államot, ugyanezen ügyben a másik oldalon a bankot képviselik.


A Liberálisok szerint súlyos etikai aggályokat vet fel az irodák kiválasztása és erősen megkérdőjelezhető az eljárás törvényessége is, ezért a párt választ vár a szaktárcáról arra, miként választották ki a meghívandó irodák körét. Az irodák 38 – 50 ezer forintos óradíjért látják el az állam képviseletét az adófizetők pénzén. Az Orbán-kormány devizahiteles mentésének tehát megvannak az első nyertesei és azok nem az adósok – írja közleményében Bodnár Zoltán, az MLP gazdaságpolitikai főtanácsadója. – Népszava

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM