A BANKOK VÉGELSZÁMOLTATÁSÁNAK ÉVE-2017.

A BANKOK VÉGELSZÁMOLTATÁSÁNAK ÉVE-2017.

A BANKOK VÉGELSZÁMOLTATÁSÁNAK ÉVE-2017.

[good_old_share]


Járvás Éva – A magyar ember becsületes és nem hülye!

 

Mielőtt hagyod magad lepattintani, gondolkozz!
Nem véletlenül beszélnek a bankok mindig csak összegről. Tudniillik a kölcsön összege már egy számítás eredménye, de hogy mi alapján számítja azt nem szeretné ha tudnád. Vajon miért?

A kölcsön jogviszony egy pénzértékre szóló megállapodás. A kölcsön értéke Magyarország hivatalos fizetőeszközében, forintban rögzül szerződéskötéskor. 2000. évi C. tv. 60.§ (1)

A bankok szerint ehhez a jogszabályi kötelezéshez ügyfélnek semmi köze. BIZTOS?

A magyar ember becsületes és nem hülye!

Amíg elhiszi, hogy a rosszul megválasztott kölcsönét fizeti, addig minden áron fizeti, de amikor rájön arra, hogy nem is a kölcsönt fizeti, akkor jön a bankoknak a feketeleves. Fő már.

Egyre több ma még fizető adós-fogadó látja meg, hogy amit fizet az nem a kölcsön amire szerződött. Mivel csak becsületes, de nem hülye, így az ilyen felébredt adósok következő lépése nagyon fájó lesz a bankoknak.
A végelszámoltatás éve lesz 2017. – Járvás Éva. info@jstudio.hu

Egyszerűen fogalmazva: Mindegy, hogy ki mit írt alá. Akár deviza, akár forint, akár mindkettő van a szerződésben, nem az összeg határozza meg a kölcsönt, hanem a szerződéskori érték.
Minden összeg az értékből meghatározott. Ptk. 523.§* A meghatározás már egy származtatott művelet, nem tényadat. Tényadat a kölcsön értéke amire a jogviszony irányul. Ha a devizaösszeg van meghatározva, az akkor is a szerződéskori árfolyamon kell értékelni, mert kölcsön jogviszonyból ered a tartozás és nem kereskedésből. Tilos piaci árfolyamon értékelni. Ha a szerződésben árfolyami hatást is írt a bank, akkor azt a nyilvántartásban teljesítéskor semlegesíteni kötelező! 2000 év C. Sztv.

*Ptk. 523. § (1) „A kölcsönszerződés alapján a hitelintézet vagy más hitelező köteles meghatározott pénzösszeget az adós rendelkezésére bocsátani, az adós pedig köteles a kölcsön összegét a szerződés szerint visszafizetni.

A Hpt. szerint a kölcsönszerződés:

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

.,Pénzösszeg rendelkezésre bocsátása a hitelintézet részéről, melyet az adós a szerződésben megállapított időpontban, kamat ellenében köteles visszafizetni.”

loading…


Az adós főkötelezettsége a kölcsön összegének visszafizetése és a kamat megfizetése. A kamat a pénz használatának ellenértéke, mivel az adós azzal sajátjaként rendelkezik. A kölcsönügylet tehát egyrészről nem más, mint pénzösszeg tulajdonba adása. [good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM