A BANKOK VÉGELSZÁMOLTATÁSÁNAK ÉVE-2017.

A BANKOK VÉGELSZÁMOLTATÁSÁNAK ÉVE-2017.

A BANKOK VÉGELSZÁMOLTATÁSÁNAK ÉVE-2017.

[good_old_share]


loading...

Járvás Éva – A magyar ember becsületes és nem hülye!

 

Mielőtt hagyod magad lepattintani, gondolkozz!
Nem véletlenül beszélnek a bankok mindig csak összegről. Tudniillik a kölcsön összege már egy számítás eredménye, de hogy mi alapján számítja azt nem szeretné ha tudnád. Vajon miért?

A kölcsön jogviszony egy pénzértékre szóló megállapodás. A kölcsön értéke Magyarország hivatalos fizetőeszközében, forintban rögzül szerződéskötéskor. 2000. évi C. tv. 60.§ (1)

A bankok szerint ehhez a jogszabályi kötelezéshez ügyfélnek semmi köze. BIZTOS?

loading...

A magyar ember becsületes és nem hülye!

Amíg elhiszi, hogy a rosszul megválasztott kölcsönét fizeti, addig minden áron fizeti, de amikor rájön arra, hogy nem is a kölcsönt fizeti, akkor jön a bankoknak a feketeleves. Fő már.

Egyre több ma még fizető adós-fogadó látja meg, hogy amit fizet az nem a kölcsön amire szerződött. Mivel csak becsületes, de nem hülye, így az ilyen felébredt adósok következő lépése nagyon fájó lesz a bankoknak.
A végelszámoltatás éve lesz 2017. – Járvás Éva. info@jstudio.hu

Egyszerűen fogalmazva: Mindegy, hogy ki mit írt alá. Akár deviza, akár forint, akár mindkettő van a szerződésben, nem az összeg határozza meg a kölcsönt, hanem a szerződéskori érték.
Minden összeg az értékből meghatározott. Ptk. 523.§* A meghatározás már egy származtatott művelet, nem tényadat. Tényadat a kölcsön értéke amire a jogviszony irányul. Ha a devizaösszeg van meghatározva, az akkor is a szerződéskori árfolyamon kell értékelni, mert kölcsön jogviszonyból ered a tartozás és nem kereskedésből. Tilos piaci árfolyamon értékelni. Ha a szerződésben árfolyami hatást is írt a bank, akkor azt a nyilvántartásban teljesítéskor semlegesíteni kötelező! 2000 év C. Sztv.

*Ptk. 523. § (1) „A kölcsönszerződés alapján a hitelintézet vagy más hitelező köteles meghatározott pénzösszeget az adós rendelkezésére bocsátani, az adós pedig köteles a kölcsön összegét a szerződés szerint visszafizetni.

A Hpt. szerint a kölcsönszerződés:

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

.,Pénzösszeg rendelkezésre bocsátása a hitelintézet részéről, melyet az adós a szerződésben megállapított időpontban, kamat ellenében köteles visszafizetni.”

loading…


Az adós főkötelezettsége a kölcsön összegének visszafizetése és a kamat megfizetése. A kamat a pénz használatának ellenértéke, mivel az adós azzal sajátjaként rendelkezik. A kölcsönügylet tehát egyrészről nem más, mint pénzösszeg tulajdonba adása. [good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
UTOLSÓ ÜZENET AZ ÁTVERT "DEVIZÁSOKNAK"!
UTOLSÓ ÜZENET AZ ÁTVERT “DEVIZÁSOKNAK”!

UTOLSÓ ÜZENET AZ ÁTVERT "DEVIZÁSOKNAK"! [good_old_share] Balogh Béla - KEDVES OTTHON ÜLŐK!   Dióhéjban megpróbálok beszámolni az elmúlt napok eseményeiről,...

BEINDUL A GŐZHENGER-KILAKOLTATÁSOK, ÁRVEREZÉSEK.
BEINDUL A GŐZHENGER-KILAKOLTATÁSOK, ÁRVEREZÉSEK.

BEINDUL A GŐZHENGER-KILAKOLTATÁSOK, ÁRVEREZÉSEK. [good_old_share] Kilakoltatások, árverezések sora jöhet.-erről számolt be a Népszava. Tömegek számára okoz majd hatalmas gondot az...

Close