FEHÉREN, FEKETÉN: VISSZAMENŐLEGESEN MEGSEMMISÍTHETŐEK A DEVIZÁS SZERZŐDÉSEK.

loading...

FEHÉREN, FEKETÉN: VISSZAMENŐLEGESEN MEGSEMMISÍTHETŐEK A DEVIZÁS SZERZŐDÉSEK.

Email


Még mindig sokan nem akarják elhinni, pedig MTI hírként is egyértelműen megjelent, illetve már a jogászok, ügyvédek és szakértők nyilatkozatai is megerősítik: „..a szerződésnek megsemmisíthetőnek kell lennie, amennyiben az tisztességtelen szerződési feltétel nélkül nem teljesíthető…”Márpedig nem csak hogy nem teljesíthetőek, hanem a tisztességtelenség –bár ügyesen álcázva, de a szerződés szerves részét képezi. Többek között ezért sincs még megoldás, mert a bankok hatalmas profitja ezeken a tisztességtelen elemeken múlnak.

Viszont az adósok eredeti szerződéses akaratával és az Európai fogyasztóvédelmi elvekkel is kimondottan ellentétesek.

De lássuk a hivatalos közleményt:

loading…


loading...

Brüsszel/Luxembourg, 2019. március 14., csütörtök (MTI) – Az uniós joggal ellentétesek azok a magyar jogszabályok, amelyek nem teszik lehetővé, hogy visszamenőleges hatállyal megsemmisítsék az árfolyamkockázattal kapcsolatos tisztességtelen szerződési feltételt tartalmazó devizaalapú kölcsönszerződéseket – közölte döntését az Európai Unió Bírósága csütörtökön.

A luxembourgi székhelyű uniós bíróság ítéletében hangsúlyozta, a szerződésnek megsemmisíthetőnek kell lennie, amennyiben az tisztességtelen szerződési feltétel nélkül nem teljesíthető.

2014-ben Magyarország több törvényt hozott a devizaalapú kölcsönszerződések tisztességtelen szerződési feltételeinek módosítása érdekében. A törvények ugyanakkor nem vonatkoztak e szerződések árfolyamkockázathoz kapcsolódó rendelkezéseire, amelyet így továbbra is a kölcsön felvevője viselt. A törvények azt is előírják, hogy a hitelfelvevő nem nyilváníttathat visszamenőlegesen érvénytelennek olyan kölcsönszerződést, amely olyan tisztességtelen szerződési feltételt tartalmaz, mint például az árfolyamkockázat.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ítéletében az uniós bíróság kimondta, egy tisztességtelennek minősített szerződési feltételt úgy kell tekinteni, mint amely nem is létezett, és így nem róhat kötelezettséget a fogyasztóra. Számára olyan helyzet visszaállítását kell lehetővé tenni, mint amilyenben az említett szerződéskikötés hiányában lenne.Az árfolyamkockázatra vonatkozó szerződési feltételt illetően a bíróság rámutatott, abban az esetben, ha bizonyítják e szerződési feltétel tisztességtelen jellegét, az ilyen rendelkezést tartalmazó szerződés érvényben tartása nem tűnik jogilag lehetségesnek.

NCK: Nincs több kibúvó, nincs kifogás és nincs már több idő! A politikának törvényi úton be kell avatkozni!!! (Lehetőleg most nem a bankok, hanem kivételesen az átvert, megkárosított Magyar családok mellett!) Egy volt bíró videó értékelése az Európai Bíróság "devizahitelekkel" kapcsolatos friss döntéséről. >>> TOVÁBB

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás