FEHÉREN, FEKETÉN: VISSZAMENŐLEGESEN MEGSEMMISÍTHETŐEK A DEVIZÁS SZERZŐDÉSEK.

FEHÉREN, FEKETÉN: VISSZAMENŐLEGESEN MEGSEMMISÍTHETŐEK A DEVIZÁS SZERZŐDÉSEK.

FEHÉREN, FEKETÉN: VISSZAMENŐLEGESEN MEGSEMMISÍTHETŐEK A DEVIZÁS SZERZŐDÉSEK.

[good_old_share]


loading...

Még mindig sokan nem akarják elhinni, pedig MTI hírként is egyértelműen megjelent, illetve már a jogászok, ügyvédek és szakértők nyilatkozatai is megerősítik: „..a szerződésnek megsemmisíthetőnek kell lennie, amennyiben az tisztességtelen szerződési feltétel nélkül nem teljesíthető…”Márpedig nem csak hogy nem teljesíthetőek, hanem a tisztességtelenség –bár ügyesen álcázva, de a szerződés szerves részét képezi. Többek között ezért sincs még megoldás, mert a bankok hatalmas profitja ezeken a tisztességtelen elemeken múlnak.

Viszont az adósok eredeti szerződéses akaratával és az Európai fogyasztóvédelmi elvekkel is kimondottan ellentétesek.

De lássuk a hivatalos közleményt:

loading…


Brüsszel/Luxembourg, 2019. március 14., csütörtök (MTI) – Az uniós joggal ellentétesek azok a magyar jogszabályok, amelyek nem teszik lehetővé, hogy visszamenőleges hatállyal megsemmisítsék az árfolyamkockázattal kapcsolatos tisztességtelen szerződési feltételt tartalmazó devizaalapú kölcsönszerződéseket – közölte döntését az Európai Unió Bírósága csütörtökön.

A luxembourgi székhelyű uniós bíróság ítéletében hangsúlyozta, a szerződésnek megsemmisíthetőnek kell lennie, amennyiben az tisztességtelen szerződési feltétel nélkül nem teljesíthető.

loading...

2014-ben Magyarország több törvényt hozott a devizaalapú kölcsönszerződések tisztességtelen szerződési feltételeinek módosítása érdekében. A törvények ugyanakkor nem vonatkoztak e szerződések árfolyamkockázathoz kapcsolódó rendelkezéseire, amelyet így továbbra is a kölcsön felvevője viselt. A törvények azt is előírják, hogy a hitelfelvevő nem nyilváníttathat visszamenőlegesen érvénytelennek olyan kölcsönszerződést, amely olyan tisztességtelen szerződési feltételt tartalmaz, mint például az árfolyamkockázat.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ítéletében az uniós bíróság kimondta, egy tisztességtelennek minősített szerződési feltételt úgy kell tekinteni, mint amely nem is létezett, és így nem róhat kötelezettséget a fogyasztóra. Számára olyan helyzet visszaállítását kell lehetővé tenni, mint amilyenben az említett szerződéskikötés hiányában lenne.Az árfolyamkockázatra vonatkozó szerződési feltételt illetően a bíróság rámutatott, abban az esetben, ha bizonyítják e szerződési feltétel tisztességtelen jellegét, az ilyen rendelkezést tartalmazó szerződés érvényben tartása nem tűnik jogilag lehetségesnek.

NCK: Nincs több kibúvó, nincs kifogás és nincs már több idő! A politikának törvényi úton be kell avatkozni!!! (Lehetőleg most nem a bankok, hanem kivételesen az átvert, megkárosított Magyar családok mellett!) Egy volt bíró videó értékelése az Európai Bíróság "devizahitelekkel" kapcsolatos friss döntéséről. >>> TOVÁBB

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZÁS! FELTÉTLENÜL NÉZD MEG! DR. SZEPESHÁZI ELMAGYARÁZZA AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG ÍTÉLETÉT.
DEVIZÁS! FELTÉTLENÜL NÉZD MEG! DR. SZEPESHÁZI ELMAGYARÁZZA AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG ÍTÉLETÉT.

DEVIZÁS! FELTÉTLENÜL NÉZD MEG! DR. SZEPESHÁZI ELMAGYARÁZZA AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG ÍTÉLETÉT. [good_old_share] ..."A devizaadósok megszabadulhatnak az árfolyamveszteség terhétől..."   A...

KÚRIA JOGEGYSÉGI TANÁCS RENDKÍVÜLI ÖSSZEHÍVÁSA.
KÚRIA JOGEGYSÉGI TANÁCS RENDKÍVÜLI ÖSSZEHÍVÁSA.

KÚRIA JOGEGYSÉGI TANÁCS RENDKÍVÜLI ÖSSZEHÍVÁSA. [good_old_share] - kérem megosztani - OLVASD VÉGIG! KÚRIA JOGEGYSÉGI TANÁCS RENDKÍVÜLI ÖSSZEHÍVÁSA   "...A pénzügyi...

Close