BANKOK TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGE ÉS A KOCKÁZATKEZELÉS

BANKOK TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGE ÉS A KOCKÁZATKEZELÉS.

BANKOK TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGE ÉS A KOCKÁZATKEZELÉS

[good_old_share]


Barabás Gyula – Pénzügyi tanácsadás – 

 

Ki kell kerülni a zsákutcákat mert jelenleg csak ezek látszanak!

A kockázatkezelés elmulasztása a hitelező háttérben létrejött fedezeti biztositékainak valamint az értékpapírrá – vagyis azonnal végrehajtható és a követelés korlátozás nélkül forgalomképes – tartozáselismerő nyilatkozattal együttesen értékelhető úgy, hogy a hitelfelvevő azonos kockázatkezelési lehetősége kizárt.A fedezetbiztosítások költségei a szerződésben beágyazódtak, a refinanszírozási költségek annak kockázatával szintén rejtett módon – a teljes tájékoztatást mellőzve – az adósok tudta nélkül jelen van!

A már nyilvánvalóan tisztességtelen szerződések mögötti meglevő jelzaloghitel biztosítók teljesítésére bizonyára lehet megfelelő magyarázat de az, hogy erről ők nem tudnak az vicces lenne!

A teljesítésében elnehezült és felmondott szerződések esetében azonban a követelést ezen banki biztosítékok teljesülése mellett lehetne csak figyelembe venni mert ekkor valósulhatna meg a valódi érdekegyensúly! Ez eddig nem törtent meg, mert erre irányuló keresetek – tudomásom szerint – nem készültek!

És egy mindenki számára közérthető, rövid magyarázat: Csaba Attila – 

Valamennyi bank a mi költségünkre kötött biztosítást -főként Amerika legnagyobb biztosítójával, – hogy a háttérben futó deviza spekulációs árfolyam veszteségeket ha nem fogjuk megfizetni továbbá a "hitelezésből" adódó esetleges banki veszteségeiket a biztosító fedezze.

Ezért történt az aljas piaci áron való Forintosítás nehogy Amerika biztosítójának bármit is fizetni kelljen. AZ USA ideiglenes ügyvivője a kormányra az említett Forintosítást nyilván a Kormányzat körüli korrupciós vádakkal kényszerítette ki, hiszen azóta szinte nem is esik róla szó.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A Fidesz legfelsőbb vezetői gárdája inkább felvállalta, hogy szájukból segget csinálva így Forintosítottak mint megütközni az USA pénzhatalmával.A bankok nem csak becsapták a hiteleseket hanem gazemberségüket bebiztosították a devizában elszámolt költségünkre. Jó vastag bőr van a pofájukon! Ezért nem halhatott róla nem dicsekedtek el vele és az állam is kussolt róla. Csaba Attila.

NCK: Álláspontunk szerint a hazai deviza alapú hitelezés kapcsán a bankok által megvalósított törvényi tényállások: (a forintosítás során általuk küldött elszámolási értesítő – (tisztességtelenül felszámított összegek, és az ahhoz kapcsolódó dátumok) alapján – tévedésbe ejtés és tévedésben tartás, szervezetten, folytatólagosan, üzletszerűen, különösen nagy anyagi hátrány okozása…

Fel szeretnénk hívni a "deviza" károsultak figyelmét, hogy a parlamenti frakciókban (minden párt részéről) rengeteg jogász ül…Jogosan merülhet fel a kérdés: a pártok miért nem teszik meg a bankok ellen az alapvető jogi lépéseket?

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM