BANKOK TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGE ÉS A KOCKÁZATKEZELÉS

BANKOK TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGE ÉS A KOCKÁZATKEZELÉS.

BANKOK TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGE ÉS A KOCKÁZATKEZELÉS

[good_old_share]


Barabás Gyula – Pénzügyi tanácsadás – 

 

Ki kell kerülni a zsákutcákat mert jelenleg csak ezek látszanak!

A kockázatkezelés elmulasztása a hitelező háttérben létrejött fedezeti biztositékainak valamint az értékpapírrá – vagyis azonnal végrehajtható és a követelés korlátozás nélkül forgalomképes – tartozáselismerő nyilatkozattal együttesen értékelhető úgy, hogy a hitelfelvevő azonos kockázatkezelési lehetősége kizárt.A fedezetbiztosítások költségei a szerződésben beágyazódtak, a refinanszírozási költségek annak kockázatával szintén rejtett módon – a teljes tájékoztatást mellőzve – az adósok tudta nélkül jelen van!

A már nyilvánvalóan tisztességtelen szerződések mögötti meglevő jelzaloghitel biztosítók teljesítésére bizonyára lehet megfelelő magyarázat de az, hogy erről ők nem tudnak az vicces lenne!

A teljesítésében elnehezült és felmondott szerződések esetében azonban a követelést ezen banki biztosítékok teljesülése mellett lehetne csak figyelembe venni mert ekkor valósulhatna meg a valódi érdekegyensúly! Ez eddig nem törtent meg, mert erre irányuló keresetek – tudomásom szerint – nem készültek!

És egy mindenki számára közérthető, rövid magyarázat: Csaba Attila – 

loading...

Valamennyi bank a mi költségünkre kötött biztosítást -főként Amerika legnagyobb biztosítójával, – hogy a háttérben futó deviza spekulációs árfolyam veszteségeket ha nem fogjuk megfizetni továbbá a "hitelezésből" adódó esetleges banki veszteségeiket a biztosító fedezze.

Ezért történt az aljas piaci áron való Forintosítás nehogy Amerika biztosítójának bármit is fizetni kelljen. AZ USA ideiglenes ügyvivője a kormányra az említett Forintosítást nyilván a Kormányzat körüli korrupciós vádakkal kényszerítette ki, hiszen azóta szinte nem is esik róla szó.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A Fidesz legfelsőbb vezetői gárdája inkább felvállalta, hogy szájukból segget csinálva így Forintosítottak mint megütközni az USA pénzhatalmával.A bankok nem csak becsapták a hiteleseket hanem gazemberségüket bebiztosították a devizában elszámolt költségünkre. Jó vastag bőr van a pofájukon! Ezért nem halhatott róla nem dicsekedtek el vele és az állam is kussolt róla. Csaba Attila.

NCK: Álláspontunk szerint a hazai deviza alapú hitelezés kapcsán a bankok által megvalósított törvényi tényállások: (a forintosítás során általuk küldött elszámolási értesítő – (tisztességtelenül felszámított összegek, és az ahhoz kapcsolódó dátumok) alapján – tévedésbe ejtés és tévedésben tartás, szervezetten, folytatólagosan, üzletszerűen, különösen nagy anyagi hátrány okozása…

Fel szeretnénk hívni a "deviza" károsultak figyelmét, hogy a parlamenti frakciókban (minden párt részéről) rengeteg jogász ül…Jogosan merülhet fel a kérdés: a pártok miért nem teszik meg a bankok ellen az alapvető jogi lépéseket?

loading…


Facebook hozzászólások

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM