NAGY ÍVBEN KERÜLIK A BANKOKAT AZ ÁTVERT „DEVIZÁSOK”

NAGY ÍVBEN KERÜLIK A BANKOKAT AZ ÁTVERT „DEVIZÁSOK”

NEM VÁLTOTTAK A VOLT DEVIZAKÁROSULTAK

"Aki egyszer megégette magát, másodszor már nem nyúl a forró.."Talán ezt a következtetést lehet leginkább levonni az alábbi cikkből.

Nem éltek a váltással a volt devizahitelesek

Akár több tíz- vagy százezer forintot is megtakaríthatnának évente a váltással, mégsem élnek ezzel a lehetőséggel az egykori devizahitelesek – írja a Világgazdaság.

A háztartások nem cserélik le az egy éve forintosított devizahiteleket, pedig sokan találhatnának kölcsönt kedvezőbb feltételekkel. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint csupán 48 milliárd forintnyit váltottak át tavaly a 3300 milliárd forintnyi forintosított devizahitelekből kedvezőbbre, ez pedig jóval alulmúlta a várakozásokat.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
A lapnak a bankok is arról számoltak be, hogy minimális volt az érdeklődés a hitelkiváltás iránt. Pedig azért is lehet érdemes megfontolni a hitelkiváltást, mert a költségek nemrég több banknál is mérséklődtek – szerintük…

Valóban úgy látszik, hogy az átvert „devizások” nagyívben kerülik a bankokat és valószínű, hogy ez az óvatosság a fiatalabb generációra is kihat majd.

Neked mi a véleményed? Alább megírhatod.

Szólj hozzá

Hozzászólás