ELŐZETESBEN A DEVIZÁS KIFOSZTOTTAK RÉME, ÉS EGY VOLT ÜGYVÉD

ELŐZETESBEN A DEVIZÁS KIFOSZTOTTAK RÉME, ÉS EGY VOLT ÜGYVÉD.

ELŐZETESBEN A DEVIZÁS KIFOSZTOTTAK RÉME, ÉS EGY VOLT ÜGYVÉD


[good_old_share]

Nem jogerősen előzetes letartóztatásba helyezett a Budai Központi Kerületi Bíróság egy ingatlancsalásokkal gyanúsított férfit és egy volt ügyvédet – közölte a fővárosi főügyész az MTI-vel.
A 48 éves budapesti férfi a megalapozott gyanú szerint egy ingatlanértékesítéssel foglalkozó cég képviselőjeként sorozatosan követett el csalásokat az ügyfelei sérelmére. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta, a 48 éves Sz. Zoltán három év alatt másfél milliárd forintos kárt okozott hetven embernek.

Sz. Z. egy banki hitelekkel terhelt és követeléskezelésre kiadott ingatlanok közvetítésével, értékesítésével foglalkozó zrt. ügyvezetőjeként dolgozott. Ügyfeleiknek azt mondták, hogy a cég a jelzálogjogosult bankoktól jelentősen a piaci ár alatt tud lakásokat vásárolni, amiket tehermentesít, majd ezután még mindig jóval a piaci ár alatt értékesít az ügyfeleknek.
2013-tól sok esetben kötött ingatlan-adásvételi előszerződést az ügyfelekkel, akik vételárelőleget, valamint foglalót fizettek. A végleges adásvételi szerződéseket azonban nem kötötték meg, a gyanúsított tévedésbe ejtette a vevőket. Az előleg és foglaló jogcímen átvett összegeket nem az ingatlan megszerzésére és tehermentesítésére fordította, hanem ismeretlen célra, a pénzt pedig nem vagy csak részben fizette vissza a sértetteknek.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Az üggyel kapcsolatban a Budapesti Nyomozó Ügyészség is nyomoz egy volt budapesti ügyvéddel szemben.

Az elkövetések idején még ügyvédként tevékenykedő férfi szerkesztette és ellenjegyezte az ügyfelekkel kötött szerződéseket, majd több esetben ügyvédi letétként átvette a vételár egy részét. A letétbe helyezett pénzzel a későbbiekben nem számolt el, hanem sajátjaként rendelkezett vele, ezáltal jogtalan hátrányt okozott.

A bíróság egyetértett az ügyészséggel abban, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyása esetén fennállna a bizonyítás megnehezítésének veszélye. Sz. Z. tekintetében emellett a bűnismétlést is reálisnak tartotta.

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE! [apss_share]
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM