ELŐZETESBEN A DEVIZÁS KIFOSZTOTTAK RÉME, ÉS EGY VOLT ÜGYVÉD

ELŐZETESBEN A DEVIZÁS KIFOSZTOTTAK RÉME, ÉS EGY VOLT ÜGYVÉD.

ELŐZETESBEN A DEVIZÁS KIFOSZTOTTAK RÉME, ÉS EGY VOLT ÜGYVÉD


[good_old_share]

loading...

Nem jogerősen előzetes letartóztatásba helyezett a Budai Központi Kerületi Bíróság egy ingatlancsalásokkal gyanúsított férfit és egy volt ügyvédet – közölte a fővárosi főügyész az MTI-vel.
A 48 éves budapesti férfi a megalapozott gyanú szerint egy ingatlanértékesítéssel foglalkozó cég képviselőjeként sorozatosan követett el csalásokat az ügyfelei sérelmére. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta, a 48 éves Sz. Zoltán három év alatt másfél milliárd forintos kárt okozott hetven embernek.

Sz. Z. egy banki hitelekkel terhelt és követeléskezelésre kiadott ingatlanok közvetítésével, értékesítésével foglalkozó zrt. ügyvezetőjeként dolgozott. Ügyfeleiknek azt mondták, hogy a cég a jelzálogjogosult bankoktól jelentősen a piaci ár alatt tud lakásokat vásárolni, amiket tehermentesít, majd ezután még mindig jóval a piaci ár alatt értékesít az ügyfeleknek.
2013-tól sok esetben kötött ingatlan-adásvételi előszerződést az ügyfelekkel, akik vételárelőleget, valamint foglalót fizettek. A végleges adásvételi szerződéseket azonban nem kötötték meg, a gyanúsított tévedésbe ejtette a vevőket. Az előleg és foglaló jogcímen átvett összegeket nem az ingatlan megszerzésére és tehermentesítésére fordította, hanem ismeretlen célra, a pénzt pedig nem vagy csak részben fizette vissza a sértetteknek.

loading...

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Az üggyel kapcsolatban a Budapesti Nyomozó Ügyészség is nyomoz egy volt budapesti ügyvéddel szemben.

Az elkövetések idején még ügyvédként tevékenykedő férfi szerkesztette és ellenjegyezte az ügyfelekkel kötött szerződéseket, majd több esetben ügyvédi letétként átvette a vételár egy részét. A letétbe helyezett pénzzel a későbbiekben nem számolt el, hanem sajátjaként rendelkezett vele, ezáltal jogtalan hátrányt okozott.

A bíróság egyetértett az ügyészséggel abban, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyása esetén fennállna a bizonyítás megnehezítésének veszélye. Sz. Z. tekintetében emellett a bűnismétlést is reálisnak tartotta.

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE! [apss_share]
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DR. CSIKÁSZ-FONTOS DÖNTÉS AUTÓ-HITELESEKNEK.
DR. CSIKÁSZ-FONTOS DÖNTÉS AUTÓ-HITELESEKNEK

DR. CSIKÁSZ-FONTOS DÖNTÉS AUTÓ-HITELESEKNEK [good_old_share] Devizaperek - egy polgári jogi elv kúriai deklarálása A minap kaptam meg a Kúriának a...

ÖNÖK A TÉNYSZERŰ JOGSÉRTÉSEK ELLEN SEMMIT SEM TESZNEK!
ÖNÖK A TÉNYSZERŰ JOGSÉRTÉSEK ELLEN SEMMIT SEM TESZNEK!

ÖNÖK A TÉNYSZERŰ JOGSÉRTÉSEK ELLEN SEMMIT SEM TESZNEK! [good_old_share] DR. MATOLCSY GYÖRGY ELNÖK ÚRNAK Email: INFO@MNB.HU, STFTIT@MNB.HU, KOMMUNIKACIO@MNB.HU PÉNZÜGYI FOGYASZTÓVÉDELMI...

Close