AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG ELUTASÍTOTTA A “DEVIZAHITELESEK” BEADVÁNYAIT

loading...

AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG ELUTASÍTOTTA A "DEVIZAHITELESEK" BEADVÁNYAIT

Pénzügyi Ismeretterjeszto és Érdek-képviseleti Egyesület közleménye

[cn-social-icon]

Az Alkotmánybíróság 2015. február 23. napján elutasította a devizahitelesek beadványait.Az alkotmánybírák közel négy hónapig gondolkoztak a beadványokon és végül arra az eredményre jutottak, hogy a beadványok nincsenek megindokolva, ezért formai okokból el kell utasítani őket.

Kivonat az indoklásból: A panaszok nem tartalmazzák „az Alaptörvényben biztosított jog sérelmének lényegét” [Abtv. 52. § (1b) bekezdés b) pont], illetve az „indítványban foglalt kérelem részletes indokolását” [Abtv. 52. § (1b) bekezdés e) pont]. Az indítványozók a megjelölt törvényi rendelkezések alaptörvényellenességét ugyanis pusztán állították, azonban nem fejtették ki, hogy véleményük szerint konkrétan mely támadott norma mely alaptörvényi rendelkezéssel ellentétes, s a vélt alapjogi sérelem miben áll. (IV/1839/2014)

Az AB álláspontja szerint nem elegendő ok egy törvény alkotmányellenességének a megállapításához az, ha a egy törvény sérti a hatalmi ágak szétválasztásának az elvét.

loading...

Az AB elutasító határozatai megnyitják az utat az Emberi Jogok Európai Bíróságához.

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulni az elutasító határozat kézbesítését követő 6 hónapon belül lehet.

Ezen a weboldalon mindenkinek segítséget fogunk adni a szükséges beadványok elkészítéséhez. 

Továbbra is azt javasoljuk minden devizahitelesnek, aki elfogadhatatlannak tartja a devizahiteles törvényeket, hogy nyújtson be alkotmányjogi panaszt az Alkotmánybírósághoz.A szükséges mintát innen lehet letölteni: beadvány

Az AB várhatóan a további panaszokat is mind el fogja utasítani.

Az elutasító végzést csatolni kell majd az Emberi Jogok Európai Bíróságához címzett beadványhoz.

Üdvözlettel PITEE

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll. [cn-social-icon]

Szólj hozzá

Hozzászólás