AUTÓHITEL – ÉRVÉNYTELEN SZERZŐDÉSEK ?

AUTÓHITEL-ÉRVÉNYTELEN SZERZŐDÉSEK ?

Érvénytelenek az autóhitel-szerződések?

Érvénytelenek lehetnek azok az autóhitel-szerződések, amelyeket a kereskedők írtak alá a bankok helyett 2010 előtt.


A Mokka vendége volt ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány jogi szakértője, akivel arról beszélgetett a Mokka műsorvezetője, hogy érvénytelenek lehetnek azok az autóhitel-szerződések, amelyeket a kereskedők írtak alá a bankok helyett 2010 előtt, valamint arról is szó volt, hogy a CÖKA benyújtott több olyan dokumentumot a Kúriához, amely igazolhatja, hogy a devizaalapú kölcsönök mögött valójában nem volt devizafedezet.

– Milyen feltételekkel járhat el egy autókereskedő egy pénzintézet nevében egy hitelszerződés aláírásakor?
– Ki és milyen feltételekkel járhat el egy pénzintézet képviseletében?
– Véleménye szerint mekkora probléma hazánkban az autókra felvett devizahitel?
– Hogyan próbálják sürgetni a devizaügyeket?


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM