Átverés magas fokon, avagy a pénz sötét oldala

Gyermekeinket arra akarják „ösztönözni”, hogy tanulják meg azt, hogy miként határozhatják meg egy-egy áru értékét.

Ezt a K&H Csoport, és így az egész pénzügyi szektor által támogatott „Ez kész! Pénz!” című adásában mutatják be.

Ezzel együtt „ügyesen” elterelik gyermekeink figyelmét egy alapvető és rendkívül lényeges kérdésről. Nevezetesen arról, hogy a pénznek, – mint fizetőeszköznek valójában mennyi az értéke, és a pénz hogyan keletkezik?

Mi kötelességünknek érezzük bemutatni a globális gazdaságot működtető, de valódi értéket alig képviselő fizetőeszköz keletkezésének, és felhasználásának árnyoldalát is.  

Kérjük, hogy az alábbi videót mutasd meg gyermekednek és beszélgessetek el róla.

Ha pedig legyintesz erre a felkérésre és azt mondod magadban: ááá…én ezt már láttam, akkor tedd fel magadnak a kérdést:  és kinek is mutattam még meg?


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM