ÁRVEREZÉS MEGÁLLÍTVA + FELHÍVÁS!

ÁRVEREZÉS MEGÁLLÍTVA + FELHÍVÁS!

ÁRVEREZÉS MEGÁLLÍTVA + FELHÍVÁS!

[good_old_share]


Végrehajtás „árverezés” megállítva !!!

Bírósági végzés az OTP Faktoring Követeléskezelő Zrt. ellen.
A végzés az oldal alján található!

A Budai Központi Kerületi Bíróság a keresetlevél beadásától számított 2- nap alatt tárgyalás nélkül a végrehajtási eljárást felfüggesztette !!!

Indoklás:

„A Fővárosi Törvényszéken 2017. január 01-én folyamatban lévő ……../2016. szám alatt per van folyamatban jelen per alapjául szolgáló végrehajtási záradékkal ellátott okiratba foglalt szerződés érvénytelenségének a megállapítása iránt, ezért a bíróság a Pp. 397/L. § (4) bekezdése alapján a rendelkező rész szerint határozott.”

Felhívás jogszabályváltozás miatt !!!Érdemes még ez évben elindítani aktuális peres eljárásainkat !

A polgári eljárások szabályait fenekestül forgatja fel az új polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. számú törvény, melynek alkalmazása 2018. január 1. napjától lesz esedékes.

Az új törvény alapján az eljárások nagy mértékben megváltoznak, mely miatt egy polgári per lefolytatása nem csak, hogy egy laikus személy számára fog problémát okozni, de nagy valószínűséggel januártól kezdődően a jogvégzett személyek számára sem lesz a legegyszerűbb eligazodni az új jogszabályok között.

Véleményem szerint januártól kezdődően lassabban fognak őrölni a bíróság malmai, több kereseti kérelem elutasításra számíthatnak a kérelmezők, mely az esetleges sürgős peres eljárások gyors lezajlása elé akadályt gördít.

Javaslom, hogy amennyiben peres eljárást kívánnak indítani, tegyék azt meg még ebben az évben, mivel ebben az esetben a régi polgári perrendtartás szabályai alapján zajlanak az ügyek.

Egy lényeges kérdés károsult társunktól: Miklós! Utólag van értelme pert indítani? Röviden a konkrét eset: 2,7 MFt felvett deviza hitel otp, 1,2 MFt kifizetett hiteltörlesztés, a fennmaradó 1,5 MFt-ra 9,5MFt-ot kellett kifizetnünk. Eladtuk a lakásunkat, hogy ki legyen fizetve minden, és az otpfakt méltányossági kérelmet figyelembe se véve döntött a teljes összeg kifizetése mellett. Így nem maradt pénzünk másik lakást venni.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A válasz: Kedves Magdi !
A befizetéstől számított 5 évig lehet pert indítani a pénzintézet ellen.
De jelen pillanatban igen kevés esélyt látok arra, hogy perben elmarasztaló ítélet szülessen a pénzintézet ellen.
Dr. Budaházi János ügyvéd, Szabó Miklós ügyvédi iroda vezető biztonság – jogi és kommunikációs szaktanácsadó.
Ügyvédi iroda elérhetősége: 2030. Érd. Mályva utca 14. Tel: 06-70-632-3583. Vezetékes telefon/fax: 06-23-360-472, Email cím: drbudahazijanos.erd@gmail.com
H-CS 08:00-16:00-ig Pénteken 08:00-14:00-ig. Ügyfélfogadás kizárólag telefonos egyeztetés után lehetséges.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM