ÁRVEREZÉS MEGÁLLÍTVA + FELHÍVÁS!

ÁRVEREZÉS MEGÁLLÍTVA + FELHÍVÁS!

ÁRVEREZÉS MEGÁLLÍTVA + FELHÍVÁS!

[good_old_share]


Végrehajtás „árverezés” megállítva !!!

Bírósági végzés az OTP Faktoring Követeléskezelő Zrt. ellen.
A végzés az oldal alján található!

A Budai Központi Kerületi Bíróság a keresetlevél beadásától számított 2- nap alatt tárgyalás nélkül a végrehajtási eljárást felfüggesztette !!!

Indoklás:

„A Fővárosi Törvényszéken 2017. január 01-én folyamatban lévő ……../2016. szám alatt per van folyamatban jelen per alapjául szolgáló végrehajtási záradékkal ellátott okiratba foglalt szerződés érvénytelenségének a megállapítása iránt, ezért a bíróság a Pp. 397/L. § (4) bekezdése alapján a rendelkező rész szerint határozott.”

Felhívás jogszabályváltozás miatt !!!Érdemes még ez évben elindítani aktuális peres eljárásainkat !

A polgári eljárások szabályait fenekestül forgatja fel az új polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. számú törvény, melynek alkalmazása 2018. január 1. napjától lesz esedékes.

loading...

Az új törvény alapján az eljárások nagy mértékben megváltoznak, mely miatt egy polgári per lefolytatása nem csak, hogy egy laikus személy számára fog problémát okozni, de nagy valószínűséggel januártól kezdődően a jogvégzett személyek számára sem lesz a legegyszerűbb eligazodni az új jogszabályok között.

Véleményem szerint januártól kezdődően lassabban fognak őrölni a bíróság malmai, több kereseti kérelem elutasításra számíthatnak a kérelmezők, mely az esetleges sürgős peres eljárások gyors lezajlása elé akadályt gördít.

Javaslom, hogy amennyiben peres eljárást kívánnak indítani, tegyék azt meg még ebben az évben, mivel ebben az esetben a régi polgári perrendtartás szabályai alapján zajlanak az ügyek.

Egy lényeges kérdés károsult társunktól: Miklós! Utólag van értelme pert indítani? Röviden a konkrét eset: 2,7 MFt felvett deviza hitel otp, 1,2 MFt kifizetett hiteltörlesztés, a fennmaradó 1,5 MFt-ra 9,5MFt-ot kellett kifizetnünk. Eladtuk a lakásunkat, hogy ki legyen fizetve minden, és az otpfakt méltányossági kérelmet figyelembe se véve döntött a teljes összeg kifizetése mellett. Így nem maradt pénzünk másik lakást venni.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A válasz: Kedves Magdi !
A befizetéstől számított 5 évig lehet pert indítani a pénzintézet ellen.
De jelen pillanatban igen kevés esélyt látok arra, hogy perben elmarasztaló ítélet szülessen a pénzintézet ellen.
Dr. Budaházi János ügyvéd, Szabó Miklós ügyvédi iroda vezető biztonság – jogi és kommunikációs szaktanácsadó.
Ügyvédi iroda elérhetősége: 2030. Érd. Mályva utca 14. Tel: 06-70-632-3583. Vezetékes telefon/fax: 06-23-360-472, Email cím: drbudahazijanos.erd@gmail.com
H-CS 08:00-16:00-ig Pénteken 08:00-14:00-ig. Ügyfélfogadás kizárólag telefonos egyeztetés után lehetséges.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZAKÁROSULTAK! MIT ÜZEN AZ UTCA EMBERE?
DEVIZAKÁROSULTAK! MIT ÜZEN AZ UTCA EMBERE?

DEVIZAKÁROSULTAK! MIT ÜZEN AZ UTCA EMBERE? [good_old_share] Az alábbi felvételt az X-Televízió készítette. Köszönjük!   Mi most komment nélkül közreadjuk....

"DEVIZAHITEL"-MILLIÓS KÁRTÉRÍTÉS?
“DEVIZAHITEL”-MILLIÓS KÁRTÉRÍTÉS?

"DEVIZAHITEL"-MILLIÓS KÁRTÉRÍTÉS? [good_old_share] A törvényes bíróhoz való jog megsértése miatt, bírósági határozatok százezreit kellene megsemmisíteni. -Egyéni Bírói Függetlenség és Felelősség...

Close