ÁLLAMPER KÖZLEMÉNY – OSZD MEG!

ÁLLAMPER KÖZLEMÉNY – OSZD MEG!

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Bíróságon 211 (kettőszáztizenegy) felperes jogi képviseletében 2015. február 5. napján benyújtottam a mellékleteivel együtt 2000 (kettőezer) oldalas keresetet a Magyar Állam I.r. és Magyar Bankszövetség II.r. alperesek ellen (röviden: államper) a közöttük 2014. november 9. napján létrejött megállapodás 4. pontja (4. pontjában foglalt devizaforintosítási magánjogi megállapodás) érvénytelenségének megállapítása, valamint a 2014. évi LXXVII. törvény (devizaforintosítás) és a Kúria 6/2013 PJE határozata (1. pont deviza alapú kölcsönszerződések devizaszerződéssé minősítése és az árfolyamkockázat adósra telepítése) alaptörvény-ellenességének megállapítása, megsemmisítése és alkalmazásuk kizárása bírói kezdeményezés (egyedi normakontroll eljárás) iránti indítvánnyal együtt.

A perfejleményekről a Devizahitelesekkel a Parlamentbe (DAP) https://www.facebook.com/DevizahitelesekkelAParlamentbe facebook oldalon rendszeresen tájékoztatok.

Dr. Kriston István ügyvéd
európajogi (pénzügyi) szakjogász 

Előzmények:

“DEVIZAHITELES” ÁLLAMPER! VESSÜNK VÉGET A TÉBOLYNAK! CSATLAKOZZ!

ÁLLAM-BANK MEGÁLLAPODÁS. Magyar Állam (Nemzetgazdasági Minisztérium) és a Magyar Bankszövetség lsd. csatolt és a www.kormany.hu honlapon közzétett megállapodása a deviza alapú hitelek piaci árfolyamon történő folyósításáról és erre vonatkozó törvényjavaslatról álláspontom szerint érvénytelen.

A magyar államnak a bank és adós között fennálló magánjogi jogviszonyba (a továbbiakban: magánviszony) kizárólag a bankok érdekképviseletével (a továbbiakban: bank) kötött megállapodással történt egyoldalú – az adós harmadik félre kötelezettséget áramoltató – beavatkozása jogszabálysértő. TOVÁBBI RÉSZLETEK >>>

Emlékeztető: Dr. Kriston István európajogi (pénzügyi) szakjogász a Magyar „deviza”-„hitelesek” védelme érdekében az Európai Bírósághoz fordult.

TÁRGY: – Magyarország tagállamban a bankok megkerülve a tőkepiaci szabályokat kölcsön jogcímén tőzsdén kívüli deviza határidős tömeges – mintegy 1.000.000 db deviza alapú szerződési – ügyletet kötöttek a fogyasztókkal.

Lényegében a bankok kölcsönbe burkolva, kölcsön címén összetett pénzügyi eszközt tartalmazó pénzügyi terméket értékesítettek a fogyasztóknak.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Szólj hozzá

Hozzászólás