ÁLLAMPER KÖZLEMÉNY – OSZD MEG!

ÁLLAMPER KÖZLEMÉNY - OSZD MEG!

ÁLLAMPER KÖZLEMÉNY – OSZD MEG!

[cn-social-icon]

Bíróságon 211 (kettőszáztizenegy) felperes jogi képviseletében 2015. február 5. napján benyújtottam a mellékleteivel együtt 2000 (kettőezer) oldalas keresetet a Magyar Állam I.r. és Magyar Bankszövetség II.r. alperesek ellen (röviden: államper) a közöttük 2014. november 9. napján létrejött megállapodás 4. pontja (4. pontjában foglalt devizaforintosítási magánjogi megállapodás) érvénytelenségének megállapítása, valamint a 2014. évi LXXVII. törvény (devizaforintosítás) és a Kúria 6/2013 PJE határozata (1. pont deviza alapú kölcsönszerződések devizaszerződéssé minősítése és az árfolyamkockázat adósra telepítése) alaptörvény-ellenességének megállapítása, megsemmisítése és alkalmazásuk kizárása bírói kezdeményezés (egyedi normakontroll eljárás) iránti indítvánnyal együtt.

A perfejleményekről a Devizahitelesekkel a Parlamentbe (DAP) https://www.facebook.com/DevizahitelesekkelAParlamentbe facebook oldalon rendszeresen tájékoztatok.

Dr. Kriston István ügyvéd
európajogi (pénzügyi) szakjogász 

Előzmények:

“DEVIZAHITELES” ÁLLAMPER! VESSÜNK VÉGET A TÉBOLYNAK! CSATLAKOZZ!

ÁLLAM-BANK MEGÁLLAPODÁS. Magyar Állam (Nemzetgazdasági Minisztérium) és a Magyar Bankszövetség lsd. csatolt és a www.kormany.hu honlapon közzétett megállapodása a deviza alapú hitelek piaci árfolyamon történő folyósításáról és erre vonatkozó törvényjavaslatról álláspontom szerint érvénytelen.

A magyar államnak a bank és adós között fennálló magánjogi jogviszonyba (a továbbiakban: magánviszony) kizárólag a bankok érdekképviseletével (a továbbiakban: bank) kötött megállapodással történt egyoldalú – az adós harmadik félre kötelezettséget áramoltató – beavatkozása jogszabálysértő. TOVÁBBI RÉSZLETEK >>>

Emlékeztető: Dr. Kriston István európajogi (pénzügyi) szakjogász a Magyar „deviza”-„hitelesek” védelme érdekében az Európai Bírósághoz fordult.

TÁRGY: – Magyarország tagállamban a bankok megkerülve a tőkepiaci szabályokat kölcsön jogcímén tőzsdén kívüli deviza határidős tömeges – mintegy 1.000.000 db deviza alapú szerződési – ügyletet kötöttek a fogyasztókkal.

Lényegében a bankok kölcsönbe burkolva, kölcsön címén összetett pénzügyi eszközt tartalmazó pénzügyi terméket értékesítettek a fogyasztóknak.

[cn-social-icon]

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM