ÁLLAMPER KÖZLEMÉNY – DR. KRISTON ISTVÁN. OSZD MEG!

ÁLLAMPER KÖZLEMÉNY - DR. KRISTON ISTVÁN. OSZD MEG!

ÁLLAMPER KÖZLEMÉNY – DR. KRISTON ISTVÁN. OSZD MEG!

ÁLLAMPER I. Kúria 2/2010. (VI.28.) PK vélemény 10.a)-b) pontjaiban szabályozott harmadik (értsd itt: adós) személyek keresetindítási jogosultsága alapján készülő keresetlevél tervezetét fel fogom tenni a facebook oldalamra és abból minden érdeklődő megismerheti az állam-bankszövetség megállapodás – deviza fedezeti árfolyamügyletek bizonyítására is kiterjedő – érvénytelenségének megállapítása iránt érvényesíteni kívánt kereseti igényt.
ÁLLAMPER II. az érvénytelenségi kereset kedvező elbírálása esetén megnyílhatna az állam-bankszövetség alperesekkel szemben a deviza átváltási árfolyamának piaci árfolyamon történt megállapításával az adós vagyonában bekövetkezett értékcsökkenésen alapuló kártérítési igény, illetőleg ennek jogkimerülés esetén az Emberi Jogok Európai Bíróságán a Római Egyezmény tulajdonvédelmi klauzulája alapján az állammal szembeni kártérítési igény érvényesítése.

loading...

Rendkívül sok támadást kapok, de a jogi igazságszolgáltatás útján végig fogok menni. Három dolog nem tér vissza: a kimondott szó, a kilőtt nyíl és az elmúlt nap.

"Az állam és a bank a megállapodásukban félként részt nem vevő harmadik adós személy terhére megállapodtak abban, hogy a magánviszony másik (adós) alanya fizeti meg az árfolyamkockázatot.

A megállapodás folytán az adósokra terhelték a felvételkori ca. 150-160 és forintosítás piaci 256,47 Ft árfolyama között a deviza alapú szerződés időtartama alatt fennálló árfolyam-különbözetet. A megállapodás folytán az adósok a devizában nyilvántartott tartozásuk 256,47 Ft piaci árfolyamon történő forintosításával megállapításra kerülő forinthitel felvételére kényszerülnek.A megállapodás egy jogállamban példátlan, mert az állam egy közjogias magánjogi aktussal lényegében a magánviszonyt jogszabállyal módosító törvény tartalmáról a deviza alapú magánjogi szerződésnek csupán az egyik alanyával állapodott meg."

Dr. Kriston István ügyvéd
európajogi (pénzügyi) szakjogász
államperhez csatlakozás: drkristonugyved@gmail.com

Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
71 ÉVES NAGYMAMA ÜZENETE A KÉPVISELŐKNEK.
71 ÉVES NAGYMAMA ÜZENETE A KÉPVISELŐKNEK

71 ÉVES NAGYMAMA ÜZENETE A KÉPVISELŐKNEK Üzenem az igennel szavazó képviselőknek: 71 éves nagymama vagyok és A GYERMEKEIMÉRT ÉS UNOKÁIMÉRT...

MI LESZ ITT? 115 EZER BEDŐLT LAKÁS A BANKOKÉ!
MI LESZ ITT? 115 EZER BEDŐLT LAKÁS A BANKOKÉ!

MI LESZ ITT? 115 EZER BEDŐLT LAKÁS A BANKOKÉ! 115 ezer bedőlt lakás lehet a bankoké - Mi lesz itt...

Close