ADÓSSÁGELENGEDÉS – ÚJABB HELYEN!

loading...

ADÓSSÁGELENGEDÉS – ÚJABB HELYEN!

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Egy sor 2009 előtt felvett lakossági tartozást törölhet el Koszovó – jelentette be csütörtökön a helyi kormány a Reuters szerint. A lépéssel az a cél, hogy csillapítsák a társadalmi nyugtalanságot és visszafogják a kivándorlás Magyarországon is érzékelhető újabb hullámát.Koszovó függetlenségének 2008-as kikiáltása óta alig látott társadalmi nyugtalanság sújtja az országot, és óriási kivándorlási hullám figyelhető meg. Szeptember vége óta több mint 30 ezer koszovói menekültet tartóztattak fel csak a magyar hatóságok. Avdullah Hoti pénzügyminiszter most bejelentette: a kormány azon gondolkodik, hogy eltörli a lakosság adósságának egy részét a feszültségek mérséklése érdekében.

A döntés nem érinti a hitelintézeti tartozásokat, ugyanis az állam felé 2008 végéig vállalt kötelezettségekről van szó, így például a befizetetlen adókról, vámterhekről és közüzemi számlákról. A kormány bizottságot hoz létre az elengedés lehetőségeinek számbavételére.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

A 2008-as dátumot azért választották, mert ebben az évben (igaz, februárban) vált függetlenné Szerbiától Koszovó a Nyugat támogatásával. Épp ez utóbbit töltheti el aggályokkal a kormány mostani terve, amellyel kapcsolatban valószínűleg az IMF-nek is lesznek fenntartásai. Egyelőre nem tudni, mennyibe fog kerülni az államnak a tartozások részleges elengedése.

loading...Nem Koszovó az egyetlen: Horvátországban a hitelintézetekre is kiterjedő adósság-elengedési programot hirdettek meg a legszegényebb közel 60 ezer adós számára. Az ellenzők szerint az ebből fakadó erkölcsi kockázat az égbe emelheti a hitelkamatokat Horvátországban – írja a Portfolio

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Hogy más országokban miként kezelik a kormányok a hasonló problémákat, arról ide kattintva olvashatsz egy rövid összefoglalót:DEVIZA”-“HITEL”-A SZERZŐDÉSEKET AZ ALÁÍRÁS NAPJÁN ÉRVÉNYES ÁRFOLYAMON MÓDOSÍTJÁK

Email

Szólj hozzá

Hozzászólás