A társadalom miként ítéli meg közjegyzők és az ügyvédek tevékenységét?

A társadalom miként ítéli meg közjegyzők és az ügyvédek tevékenységét?

A társadalom miként ítéli meg közjegyzők és az ügyvédek tevékenységét?


Dr. Marczingós László ügyvéd úr Facebook oldalán feltette a nagy kérdést. Úgy is mondhatjuk, hogy a feltett kérdésre "elszabadult a pokol":

Dr. Marczingós László ügyvéd: Az oldalamat sok ezren olvassák, néha tízezrek. Így adott a kérdés egy tegnapi harsány vita kapcsán:A társadalom miként ítéli meg az magyar ügyvédek tevékenységét, szerepét, eredményeit a magyar közállapotok, például jogállam területén, avagy az egyedi jogviták feloldása érdekében?

Mi a társadalom értékítélete a közjegyzők és az ügyvédek, egészében a magyar jogásztársadalom kapcsán?

Megkösznök minden választ!

Kicsit később:

Majdnem 100 hozzászólás érkezett eddig (alább olvasható néhány) és bizony olyanok is bőven és őszintén írtak, akikkel azért nagyon nem értettem egyet. Ám külön köszönöm az ő véleményüket is.

A 100 hozzászólás nem olyan kevés, és annak is örülök, olyan emberek is szabatosan írtak, akik nevét eddig nem jegyeztem meg, vagy nem is írtak ide.
Most mit is lehet mondani? Sz..r a helyzet. Már mondom egy ideje. Dr. Marczingós László ügyvéd.

Hozzászólás: – Tisztelt Ügyvéd úr! Az ügyvédek közt kevés a felkészült, megfelelő retorikával rendelkező, küzdő ügyvéd. Az ügyvéd társadalom kisebbik hányada alkalmas egy komolyabb perben a megmérettetésére. A hatalommal konfliktus kerülők, belesimulók a rendszerbe.

Közjegyzők, a hatalmat védik, ezáltal elárulták a jogállamot és tönkretettek emberek ezreit a hitel szerződések hitelesítésével, melyek se a fogyasztó-, se a polgári-, se a pénzügyi törvényeknek nem feleltek meg.
Teljes megújulásra, akár "újratervezésre" van szükség a jogállamba és jog érvényesítő ügyvédi-ügyészi-bírói testületre.

Az ügyészséget, alkotmánybíróságot és a legfelső bíróságot, pedig a hatalom miatti elköteleződés miatt el kell tüntetni és őj rendszert építeni!

Hozzászólás: – Tapasztalataim szerint, az ügyvédek jelentős része szakmailag és sok esetben jogilag is felkészületlen. Alapelvárás lenne feléjük – hisz ezért fizetjük őket – hogy kellő tudással, az adott témakörben megfelelő szakmai tudással felvértezve álljanak ki értünk.

Ehelyett a legtöbb esetben csak a pénzt húzzák le, eredmény nélkül, majd széttárják a karukat, hogy " bocs de a jelenlegi rendszer…. blablala". Miért nem fognak össze? Miért nem szívják fel a megfelelő tudást, közgazdasági, számviteli ismereteket?

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Hozzászólás: – Olvasom a kommenteket és nem is értem miért az ügyvédeket ócsárolja mindenki. Sokat tanultak, hogy ezt a munkát végezhessék. Jelen állapotok szerint / széllel szemben pisilnek ők is/ a kormány közbeavatkozása nélkül nem tudnak segíteni az embereknek. Ezt mindenkinek meg kellene érteni.Hozzászólás: – A bírók eladták a lelküket, megtagadva esküjüket, mert féltik a sz-ros állásukat. A közjegyzőkről hasonló a véleményem. Az ügyvédek egy kisebb része próbál tenni valamit a józan ész határain belül, de nagyon meg van kötve a kezük, hisz végülis az ítéletet nem ők hozzák.

Megjegyzem, hogy a bíróknál is sokkal rosszabb a véleményem a már 9 éve regnáló kormányról, a DH. törvények és az elképesztő, lenéző, arrogáns viselkedés miatt, amit a devizahitel ügyben tettek. A kormány tagjai is megtagadták az esküjüket, és ezt Isten számon tartja.

NCK: Neked mi a véleményed? Ez a jogállamot megcsúfoló, embertelen rendszer meddig tartható még így fent??

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM