A SZERZŐDÉS LÉTRE SEM JÖTT! TE MIT TESZEL?

A SZERZŐDÉS LÉTRE SEM JÖTT! TE MIT TESZEL?

A SZERZŐDÉS LÉTRE SEM JÖTT! TE MIT TESZEL?

[good_old_share]

A múlt alkalommal közreadtuk a Napi.hu cikkét „HOPPÁ! CSAK KIDERÜL AZ IGAZSÁG!” címen.

 

A cikkben így foglalták össze az ítélet lényegét: Az egyik fővárosi kerületi bíróság kimondta, hogy a devizás hitelre nem jött létre szerződés, mert az adós nem tudott arról, hogy a megállapodás mögött, attól elválaszthatatlanul befektetési jogviszony van.

loading...
Demeter Tamás, aki szintén „deviza”-károsult, ezt így értelmezi:

Az ítélet "tolmácsolása" félre visz. Nem állapította meg a bíróság, hogy a devizahitel befektetés. Hanem azt állapította meg a bíróság, hogy a deviza alapúnak nevezett pénzügyi termék az befektetéssel vegyes hitel, HIBRID pénzügyi termék, szintetikus devizával (befektetéssel) ellentételezett Ft hitel, a bíróság mérlegelése szerint.

Ahol a szintetikus deviza (befektetési hitelművelet), annak szerves része a bank által értékesített, és az adóssal szemben érvényesített pénzszolgáltatásnak.

Ezért az adóstájékoztatásnak erre a befektetési elemre és annak kockázataira (mivel a szintetikus deviza kockázatai meghaladják az árfolyamok "szimpla" kockázatát) is ki kellet volna terjednie.

loading...

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ennek hiányában erre az adósnak szerződési akarata nem lehetett. A szerződés ezért létre sem jött.
NCK: ettől a tény, még tény marad. Az ilyen típusú ügyletre az átvert adósnak nem volt szerződéses akarata. (Mi legalábbis nem tudunk olyan károsultról, aki tisztában volt ennek a vegyes befektetési ügyletnek a létéről, és a házát, vagy lakását „tette fel” erre a „játékra”.

A szerződéséhez kapcsolódó ügylet természetéből adódó valós kockázatokra a pénzintézetek nem hívták fel egyetlen ügyfél figyelmét sem, pedig ez kötelező lett volna.

Tehát az „adósokat” (károsultakat) a bankok átverték, mert a tények és magas kockázatok elhallgatásával behúzták őket egy olyan csapdába, melynek eredményeként az ügyfelek a saját és családjuk életét, jövőjét és biztonságát jelentő ingatlanjaikat kockáztatják. (A MAI NAPIG IS!) Te szó nélkül hagyod ezt????

Az ítélet IDE KATTINTVA tölthető le!  A szakértői véleményt PEDIG ITT TALÁLOD!
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
HOPPÁ! CSAK KIDERÜL AZ IGAZSÁG!
HOPPÁ! CSAK KIDERÜL AZ IGAZSÁG!

HOPPÁ! CSAK KIDERÜL AZ IGAZSÁG! Mégis befektetés volt a devizahitel? - teszi fel a kérdést a Napi.hu. Figyelem! Fontos link...

HA A BANK KÖVETELŐZIK.
HA A BANK KÖVETELŐZIK

HA A BANK KÖVETELŐZIK [good_old_share] Dr. Léhman alábbi levélre írt válasza a levél után található!   From: p……………….. [mailto:t………………….@vipmail.hu]  Sent:...

Close