A MEGRENDELÉS – SAJÁT “CIVILJEIVEL” EGYEZTETETT A JEGYBANK

Saját "civiljeivel" egyeztetett a jegybank

 

Az elszámolási törvényről egyeztetett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Civil Fórum kedden – közölte a jegybank.


A közlemény szerint a két hét alatt másodszor tartott egyeztetéseken – amelyen 21 civil szervezet vett részt (nem tudjuk, hogy kik ők-szerk.) – a jegybank jelezte: a forint- és devizahitelesek ügyét megnyugtatóan rendező jogszabály kihirdetése után fogyasztóvédelmi tájékoztatók, honlapján megjelenítendő kérdések és válaszok, illetve kommunikációs kampány során kívánja a hazai fogyasztókat minél részletesebben tájékoztatni az elszámolási törvénnyel kapcsolatos tudnivalókról.

Az MNB számít a Civil Háló és a pénzügyi tanácsadó irodahálózat aktív közreműködésére is e tájékoztatásban – írja a jegybank.
A tájékoztatásból az is kiderül: húsz nonprofit szervezet közel 78 millió forint támogatást nyert el a jegybank civil háló kialakítására kiírt pályázatán. A pályázatot a fogyasztói tudatosság és jogérvényesítés támogatására, a pénzügyi kultúra fejlesztésére írta ki az MNB.A jegybank emlékeztetett: a 2014-2016 közötti időszakra stratégiai célként határozta meg a pénzügyi kultúra és ismeretterjesztés terjesztését, a fogyasztói tudatosság erősítését. Az ennek keretében kiírt pályázatra a saját költségvetéssel és nyilvántartott tagsággal rendelkező, az elmúlt legalább 3 évben aktívan a fogyasztóvédelemben tevékenykedett nonprofit szervezetek jelentkezhettek – áll a közleményben. – Népszava

Szólj hozzá

Hozzászólás