A KÚRIÁT NEM ÉRDEKLI AZ IGAZSÁG! TALÁN CSAK A BANKOK ÉS A POLITIKUSOK “IGAZSÁGA” SZÁMÍT?

Póka László – Tárgy: Továbbra is szeretnék vallomást tenni az árfolyamkockázat ügyében

Tisztelt Kúria!

2014. június 25. napján a honlapjukon elérhető alábbi címzetteknek küldtem egy levelet azzal kapcsolatban, hogy részletes vallomást kívánok tenni abban a témában, hogy a hitelközvetítők, hitelügyintézők, így jómagam is hogyan nem tudtuk tájékoztatni a hitelfelvevőket az árfolyamváltozás kockázatáról: ‘Kuria@kuria.birosag.hu’; ‘Elnok@kuria.birosag.hu’; ‘KonyaI@kuria.birosag.hu’; ‘ErossMonika@kuria.birosag.hu’; ‘SubaIldiko@kuria.birosag.hu’; ‘WellmannGy@kuria.birosag.hu’; ‘TorokJ@kuria.birosag.hu’; ‘SomogyiM@kuria.birosag.hu’;

A-KÚRIÁT-NEM-ÉRDEKLI-AZ-IGAZSÁG-CIVILKONTROLL-COM

Könnyen előfordulhat, és szeretném hinni, hogy annak oka, hogy közel három hónap elteltével sem kaptam választ csupán valamilyen technikai okra vezethető vissza. Akár az is előfordulhat, hogy egyik címre sem érkezett meg, vagy hogy egyik címről sem jutott el hozzá a válasz.
Az meg sem fordul a fejemben, hogy nem tartanák fontosnak, hogy egy megdönthetetlen, bizonyítékokkal alátámasztott tanúvallomást meghallgassanak.
Olyanra sem merek gondolni, hogy a legfőbb bírói fórum függetlenségét kétségbe vonható körülmény miatt nem tehetik meg, hogy behatóan vizsgálnák azt a lényeges kérdést, hogy az árfolyam kockázat áthárítása sért-e jogszabályt, vagy tisztességtelennek, esetleg jó erkölcsbe ütközőnek tekinthető-e.

Az első feltételezésnél maradva a korábbi levelem lényeges tartalmi elemeit ismét leírom, és a teljes levelet mellékelem.
Kedvcsinálónak elküldöm az azóta nyilvánosság előtt tett tényfeltáró tájékoztatóról készült felvétel hivatkozását. https://www.youtube.com/watch?v=TRQeCky19ik

Annak érdekében, hogy ne fordulhasson elő újabb technikai, és vagy egyéb probléma 2014. szeptember 17. napjának délutánján néhány kifosztottal személyesen is meglátogatjuk Önöket egy évfordulós demonstráció keretében. A demonstráció elnevezése: „Nemzeti Nefizess!”
Amíg odakint beszédek fognak elhangozni, és a kifosztattak síppal, dobbal, és minden egyéb zajkeltő eszközzel adnak hangot annak, hogy szeretnék, ha legfelsőbb bírói fórum független, és következetes jogalkalmazó lenne, én személyesen fogok érdeklődni a meghallgatás időpontjáról és formájáról. Bízom benne, hogy lesz, aki ezzel kapcsolatban néhány percre szóba áll velem. Természetesen ezen levél két példánya nálam lesz kinyomtatva is, amit abban az esetben, ha ismét valami zűr lenne az elektronikus levelezéssel, érkeztetek a titkárságon.
Bízom abban, hogy ezek után minden akadály elhárul az elöl, hogy a tisztelt bírói fórum a bankok hamis, és egyoldalú tájékoztatásán felül megbízható információkat szerezzen többek között az alábbiakról:
– Hogyan adósodtak el az emberek.
– Milyen tájékoztatás alapján hozták meg a döntéseket arról, hogy vállalják-e a devizahitel kockázatát.
– Az ügyintézők, közvetítők maguk rendelkeztek-e információval azzal kapcsolatban, hogy mekkora a kockázata annak, ha idegen devizában számolják a tartozást.
– Volt-e valós választási lehetőségük az adósoknak Ft és deviza kölcsönök között.
– Hogyan hálózták be a bankok az ingatlanközvetítőket.
– Milyen volt az oktatások színvonala, gyakorlata.
– Mi volt a követelmény a tudásra, hogyan adtak számot a közvetítők az ismeretekről.
– Milyen ösztönzők voltak a közvetítők részére.
– Mit tudtak a közvetítők a devizaárfolyam kockázatáról.
– Milyen információk alapján tájékoztatták az ügyfeleket.

Várom mielőbbi válaszukat. Tisztelettel: Póka László

Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!

Vajon a Kúria kíváncsi-e arra, hogy a bankok szándékosan verték át az embereket? Vagy ez tilos nekik?

A szerdai megmozdulás 5. állomása a Kúria lesz. https://www.facebook.com/events/1512065235699762/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular

Nekik is jeleztem, hogy jövünk. Azt is megírtam, hogy szívesen elmondanám a tisztelt legfőbb bírói fórumnak, hogy hogyan verték át – még ha nem is szándékosan – a hitelügyintézők, és közvetítők az embereket.

Vajon így, hogy másodszor ajánlom magamat, fogja-e őket érdekelni?
Ott majd jó sokan hangosan fogjuk követelni a meghallgatást.

Arra gondoltam, hogy vagyunk egy páran, akik esetleg az írásban lévő ímélcímeken kérhetnék levélben is.
Hátha együtt erősebbek vagyunk…
Kérem, hogy aki elküldi a Kúriának, az nekem is küldje el másolatban. pokalaszlo@nemadomahazamat.hu

Tudod, ha nem jössz ki az utcára a jogaidért, akkor kitesznek, mert nem álltál ki a jogaidért.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM