A HITELES TÁJÉKOZTATÁS REMÉNYÉBEN

A HITELES TÁJÉKOZTATÁS REMÉNYÉBEN.

A HITELES TÁJÉKOZTATÁS REMÉNYÉBEN

[good_old_share]

– Barabás Gyula – Pénzügyi tanácsadás – A hiteles tájékoztatás reményében

 

Tegnap egy újságcikk alapján írtam arról, hogy teljes egészében megsemmisített egy devizahitel-szerződést a Bíróság.
Sajnos manapság nagyon ritka ez az ítélet, nem meglepő, ha ez az újságok oldalára került, nem úgy mint a csak tegnap három esetben is elutasított kereset, ahol a végrehajtás megszüntetését kérték.

Valóban vannak eltitkolt vagy csak jelentős késéssel lekérhető ítéletek, de ez sajnos mindkét oldalon megtalálható.

Az egy nagyon olcsó illúzió, ha valaki azt gondolja, hogy mint az adósokra kedvező mint pedig a kedvezőtlen ítéletekkel valamelyik oldalon állónak előnyei vagy hátrányai származnak és ez érdekeit szolgálhatja.

Egy olyan időszakban, ahol családok tíz-, vagy százezrei az otthonvesztés rémével szembesülhetnek, ott nem lehet helye a hallgatásnak, az információk visszatartásának, mert ez hiteltelen és erkölcstelen. Éppen olyan, mint azok a bizonyos egyoldalas "sikeres" ítéletek, ami kizárólag csak ügyfélvadászathoz felhasznált, sokszor eredményében is tévesen vagy inkább tudatosan félre értelmezett.
Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Nekem sem tetszenek az adósokra hátrányos ítéletek létezése, de a kamu sikerekkel hamis az illúzió és egy tisztességtelen hitelezővel párhuzamosan mozgó fele azonos kifosztásnak tartom azzal a különbséggel, hogy míg egy bank ezt nyíltan, hirdetményeire és a jogszabályokra hivatkozik, addig a megmentők a megoldást garantált látszatát keltve veszik el az emberek maradék pénzét is.

……egyébként meg lehet megsértődni…..

Az előzmény:

 

Teljes egészében megsemmisített egy devizahitel-szerződést a napokban a Budapest Környéki Törvényszék, mert elfogadta az adósok érvelését: a banktól nem kaptak megfelelő tájékoztatást az árfolyamkockázatról.

A képviseletüket ellátó, nürnbergi székhelyű NZP Nagy Legal ügyvédi iroda szerint így a devizakárosultak előtt lehetőség nyílhat arra, hogy az elszenvedett veszteségeiket minimalizálják.

Az első fokon meghozott ítélet egyelőre nem jogerős. – Barabás Gyula – Pénzügyi tanácsadás
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM