A bűvészkedés magasfoka-avagy a bank mindent visz

A bűvészkedés magasfoka-avagy a bank mindent visz
loading...

November elsejéig kaptak határidőt a bankok arra, hogy kijavítsák(!) a deviza alapú, lakáscélú hitelszerződéseket. – közölte Rogán Antal, Fidesz-frakcióvezető.

Így tudósít a Portfolio.hu:


“A Fidesz a devizahitelek kialakulásáért a bankokat tartja felelősnek, ez egy hibás termék – nyomatékosította Rogán Antal a sajtótájékoztatón.
Kijelentette: ha a pénzintézetek november 1-jéig nem javítják ki a devizakölcsönök hibáit, és nem módosítják a szerződéseket, arra az esetre a kormánypárti frakció felhatalmazta a kabinetet, hogy megoldási javaslatát – akár a bankok kárára – terjessze be a parlament elé, amely még idén dönteni fog.
Ha a bankok november 1-jéig nem módosítják az ügyfelek javára a devizahitel-szerződéseket, a várható parlamenti döntés iránya “elég egyértelmű”, ugyanis a devizaalapú jelzáloghitelek kivezetését fogják célul tűzni, “és ezeknek gyakorlatilag a forintosítását végrehajtani” – fogalmazott Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján, Visegrádon újságírói kérdésre válaszolva.
A politikus hangsúlyozta ugyanakkor azt is, az nem indokolt, hogy a devizahitelesek jobban járjanak, mintha ugyanabban az időszakban forintban adósodtak volna el.”

Mestermunka, ezt el kell ismerni! Az ember fejében megfordul néha, hogy a Parlament patinás falai között vajon szerveznek-e külön kurzusokat regnáló imposztorainknak -természetesen közpénzből – arra, hogy hogyan kell lekommunikálni valamit úgy, hogy annak teljesen az ellenkezőjét láttassuk azokkal ,akiket meg akarunk vezetni.
Mint Merániai János emlékezetes tanácsa II. András, és Gertrúd idejében: A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem…
Aki bennfentes, tudja, hová kell tenni a vesszőket, aki nem az, annak majd megmondjuk, hová tegye magának.

loading...

Ugyanis van itt minden. Ki-ki olvashat belőle a szájíze szerint.  Olvashatja a bankok megregulázását kilátásba helyező vérmes fenyegetőzést, lehetséges szankciókat. A probléma “igazságos” rendezését is láthatjuk itt, melynek értelmében nem járhatnak jobban a devizahitelesek a forinthiteleseknél.

És akkor nézzük, mit is dalolnak a szünetjegyek ebben a partitúrában:


  • Elhúzzuk még november elsejéig az érdemi lépéseket. Addig hadd menjenek még a végrehajtások, és hadd maradjanak minél kevesebben azok, akik élhetnek a majdan bevezetett “mentőcsomaggal”.
  • A forintosítást, mint egy fajta, a bankok számára rettenetes büntetést kommunikálják arra az esetre, ha nem állnak elő “elfogadható” javaslattal. Konklúzió: nem lesz forintosítás sem olyan értelemben, hogy a törvénytelen követelések érdemben csökkenjenek, vagy eltűnjenek. Arról pedig szó sincs, hogy a törvénytelenül nyilvántartott deviza követelést akárki is megkérdőjelezze. Ezt hangsúlyozzák is, hiszen “kijavításról” van szó.
  • Marad a szalámizás, kizárólag a lakáscélú hiteleseket “mentik”. A jelzálog alapú, ám nem lakáscélú hiteleseket hadd lakoltassák ki. Nekik nyilván egyfajta 100%-os rezsicsökkentésként kommunikálják majd, hogy mehetnek a híd alá…ott végül is nem kell rezsit fizetni. Az autós, és egyéb boldogtalanok meg fizessenek csak tovább.
  • A devizahiteles becsapottak továbbra sem “járhatnak jobban” a forinthiteleseknél, vagyis hiába lettek már ezrek öngyilkosok, és hiába vándoroltak tízezrek külföldre, fontos a társadalmi igazságosság. Rendben, hogy sokan bűncselekmény áldozatai lettek, de ettől még nem lehetnek könnyebb helyzetben, mint azok, akik nem. A jogállamiság effajta érdekes megközelítése természetesen akkor lenne felróható a kormánynak, ha nem csak szájkarate szintjén, szavazócsalogatásként hangoztatná a miniszterelnök, hogy “a bankok becsapták az embereket”, és Lázár János se csak a képviselői padból kiabálná az uzsorást. Ja, hogy bíróság előtt már következménye lenne?

Bizony, a helyzet az, hogy a bűvész továbbra is csak azt a nyuszit húzhatja elő a kalapból, amit ő maga beletett. Zajlik tehát változatlanul a bűnösök fedezése, a bűncselekmények tényének elhallgatása, az időhúzás és az arcátlan, pofátlan mellébeszélés. Megy az alkudozás a fejünk felett, a mi életünkről, a vagyonunkról, a családjainkról, a gyerekeink sorsáról.
És nem ez a baj. A haramiától önmérséklet nem várható. Adja, mi lényege, nem adhat mást.
A baj az, hogy még mindig szótlanul tűri a többség.

Forrás: kaslerarpad.hu


Szólj hozzá

Hozzászólás

Read previous post:
Vannak még jó emberek
Akadnak még jó emberek

"devizahitelek" Dr.Damm Andrea jogász a Magyarok Világszövetségének meghívásában.
Dr.Damm Andrea-devizahitelek. A Magyarok Világszövetsége meghívásában

A rossz minőségű felvételért elnézést kérünk. Kapcsolódó cikkek a lap alján Kapcsolódó cikkek: Varga István MNB-Ez a “termék” sem az...

Close