A bűvészkedés magasfoka-avagy a bank mindent visz

A bűvészkedés magasfoka-avagy a bank mindent visz

November elsejéig kaptak határidőt a bankok arra, hogy kijavítsák(!) a deviza alapú, lakáscélú hitelszerződéseket. – közölte Rogán Antal, Fidesz-frakcióvezető.

Így tudósít a Portfolio.hu:


“A Fidesz a devizahitelek kialakulásáért a bankokat tartja felelősnek, ez egy hibás termék – nyomatékosította Rogán Antal a sajtótájékoztatón.
Kijelentette: ha a pénzintézetek november 1-jéig nem javítják ki a devizakölcsönök hibáit, és nem módosítják a szerződéseket, arra az esetre a kormánypárti frakció felhatalmazta a kabinetet, hogy megoldási javaslatát – akár a bankok kárára – terjessze be a parlament elé, amely még idén dönteni fog.
Ha a bankok november 1-jéig nem módosítják az ügyfelek javára a devizahitel-szerződéseket, a várható parlamenti döntés iránya “elég egyértelmű”, ugyanis a devizaalapú jelzáloghitelek kivezetését fogják célul tűzni, “és ezeknek gyakorlatilag a forintosítását végrehajtani” – fogalmazott Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján, Visegrádon újságírói kérdésre válaszolva.
A politikus hangsúlyozta ugyanakkor azt is, az nem indokolt, hogy a devizahitelesek jobban járjanak, mintha ugyanabban az időszakban forintban adósodtak volna el.”

Mestermunka, ezt el kell ismerni! Az ember fejében megfordul néha, hogy a Parlament patinás falai között vajon szerveznek-e külön kurzusokat regnáló imposztorainknak -természetesen közpénzből – arra, hogy hogyan kell lekommunikálni valamit úgy, hogy annak teljesen az ellenkezőjét láttassuk azokkal ,akiket meg akarunk vezetni.
Mint Merániai János emlékezetes tanácsa II. András, és Gertrúd idejében: A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem…
Aki bennfentes, tudja, hová kell tenni a vesszőket, aki nem az, annak majd megmondjuk, hová tegye magának.

Ugyanis van itt minden. Ki-ki olvashat belőle a szájíze szerint.  Olvashatja a bankok megregulázását kilátásba helyező vérmes fenyegetőzést, lehetséges szankciókat. A probléma “igazságos” rendezését is láthatjuk itt, melynek értelmében nem járhatnak jobban a devizahitelesek a forinthiteleseknél.

És akkor nézzük, mit is dalolnak a szünetjegyek ebben a partitúrában:


  • Elhúzzuk még november elsejéig az érdemi lépéseket. Addig hadd menjenek még a végrehajtások, és hadd maradjanak minél kevesebben azok, akik élhetnek a majdan bevezetett “mentőcsomaggal”.
  • A forintosítást, mint egy fajta, a bankok számára rettenetes büntetést kommunikálják arra az esetre, ha nem állnak elő “elfogadható” javaslattal. Konklúzió: nem lesz forintosítás sem olyan értelemben, hogy a törvénytelen követelések érdemben csökkenjenek, vagy eltűnjenek. Arról pedig szó sincs, hogy a törvénytelenül nyilvántartott deviza követelést akárki is megkérdőjelezze. Ezt hangsúlyozzák is, hiszen “kijavításról” van szó.
  • Marad a szalámizás, kizárólag a lakáscélú hiteleseket “mentik”. A jelzálog alapú, ám nem lakáscélú hiteleseket hadd lakoltassák ki. Nekik nyilván egyfajta 100%-os rezsicsökkentésként kommunikálják majd, hogy mehetnek a híd alá…ott végül is nem kell rezsit fizetni. Az autós, és egyéb boldogtalanok meg fizessenek csak tovább.
  • A devizahiteles becsapottak továbbra sem “járhatnak jobban” a forinthiteleseknél, vagyis hiába lettek már ezrek öngyilkosok, és hiába vándoroltak tízezrek külföldre, fontos a társadalmi igazságosság. Rendben, hogy sokan bűncselekmény áldozatai lettek, de ettől még nem lehetnek könnyebb helyzetben, mint azok, akik nem. A jogállamiság effajta érdekes megközelítése természetesen akkor lenne felróható a kormánynak, ha nem csak szájkarate szintjén, szavazócsalogatásként hangoztatná a miniszterelnök, hogy “a bankok becsapták az embereket”, és Lázár János se csak a képviselői padból kiabálná az uzsorást. Ja, hogy bíróság előtt már következménye lenne?

Bizony, a helyzet az, hogy a bűvész továbbra is csak azt a nyuszit húzhatja elő a kalapból, amit ő maga beletett. Zajlik tehát változatlanul a bűnösök fedezése, a bűncselekmények tényének elhallgatása, az időhúzás és az arcátlan, pofátlan mellébeszélés. Megy az alkudozás a fejünk felett, a mi életünkről, a vagyonunkról, a családjainkról, a gyerekeink sorsáról.
És nem ez a baj. A haramiától önmérséklet nem várható. Adja, mi lényege, nem adhat mást.
A baj az, hogy még mindig szótlanul tűri a többség.

Forrás: kaslerarpad.hu


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM