A “DEVIZAHITELES” CSOMAG NAGYOBB CSAPÁS AZ OROSZ-UKRÁN KONFLIKTUSNÁL

A "DEVIZAHITELES" CSOMAG NAGYOBB CSAPÁS AZ OROSZ-UKRÁN KONFLIKTUSNÁL.

A devizahiteles csomag nagyobb csapás az orosz-ukrán konfliktusnál

Reméljük, hogy a magyar kormány meg fogja érteni, hogy a saját érdeke az erős magyarországi bankrendszer – nyilatkozta lapértesülések szerint az osztrák jegybank elnöke. Ewald Nowotny elmondta azt is, hogy jelenleg Magyarország a problémás országok közé tartozik az osztrák bankok szempontjából.


Nowotny szerint a szomszédos Magyarország nagyobb gondot okoz az osztrák bankoknak, mint a háború sújtotta Ukrajnában felmerülő problémáik. Hozzátette: a problémák kevésbé gazdaságiak, sokkal inkább politikai indíttatásúak. Itt vélhetően arra gondolhatott az osztrák jegybank első embere, hogy a múlt héten elfogadott devizahiteles csomag nem csak a devizahiteles-ügy kellő rendezését hivatottak szolgálni, hanem része annak a harcnak, amit a kormány vív a külföldi tulajdonú bankok ellen.

A devizahiteles csomag elfogadását követően ugyanis sorra érkeztek a bankoktól azok a jelentések, amikben a csomag működésükre gyakorolt negatív hatását ismertették.

Rövid megjegyzés: Magyarország eljutott arra az erkölcsi mélypontra, hogy a kétharmados demokratikus úton választott kormányát, valamint a lakosságát a külföldi érdekeltségű pénzügyi szektor burkoltan fenyegeti. A pénztőke mindezt abban a tudatban teszi, hogy bebizonyosodott: bankjai hazánkban számos alkalommal megkárosították a lakosságot, az állami szektort, csaltak, kartelleztek.  Ha pedig a „deviza”-„hitelesek” elég kitartóak lesznek, nem hagyják elterelni a figyelmüket és saját túlélésük érdekében hajlandóságot mutatnak végre az összefogásra, akkor az is kiderülhet, hogy a devizahitelként elhíresült termék nem más, mint befektetési ügylet, melyre nem a hitelnyújtás pénzügyi szabályai vonatkoznak! Ez pedig alapjaiban átrendezheti az erőviszonyokat! Természetesen ehhez egy erős, és valóban a Magyar nép erkölcsi és gazdasági érdekeit szem előtt tartó kormányra és törvénykezésre is szükség van!Nowotny mindezek ellenére az osztrák bankok kelet-közép-európai szereplését sikertörténetként értékeli. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy az osztrák jegybank a hét elején hívta fel az ország kereskedelmi bankjainak a figyelmét arra, hogy értékeljék át üzleti modelljeiket. 2008 óta ugyanis a működési eredményük kétharmadát, mintegy 44 milliárd eurót voltak kénytelenek felhasználni a behajthatatlanná vált hiteleik fedezésére. – Portfolio

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM