A BRÓKEREK KORÁN HALNAK? ÉS A BANKÁROK?

A BRÓKEREK KORÁN HALNAK? ÉS A BANKÁROK?

Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el…BTK. 373. § (1) 
  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Meg akarta ölni magát az egyik letartóztatott bróker írja a Portfolio.

Az Index információi szerint kedden hajnalban öngyilkosságot kísérelt meg a brókerbotrány miatt vizsgált cégek egyik letartóztatott vezetője a Gyorskocsi utcai börtönben.A büntetés-végrehajtás kommunikációs főosztálya az Index kérdésére megerősítette: "a Fővárosi Bv. Intézet Gyorskocsi utcai objektumában 2015. március 10-én, a hajnali órákban valóban történt öngyilkossági kísérlet".

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Azt is kérdezte az Index a BVOP-tól, hogy az öngyilkossági kísérlet elkövetője azonos-e a Hungária Értékpapír Zrt.-nél, vagy a Buda Cash-nél történt pénzügyi visszaélések miatt letartóztatottak egyikével.

A BVOP a személyiségi jogok védelmére hivatkozva azt közölte, hogy sem az érintett személyről, sem az érintett személy egészségi állapotáról nem adhatnak tájékoztatást. A büntetés-végrehajtás vizsgálja az esetet.

Az Index úgy tudja, hogy a bróker súlyos vérveszteséget szenvedett, az utolsó pillanatban tudták megmenteni.

Hét ember kezén kattantak a bilincsek

Korábbi cikkünkből: MIRE VÉLJÜK A SOROZATOS BANKÁR “ÖNGYILKOSSÁGOKAT” ÉS FURCSA HALÁLESETEKET? Mire véljük, hogy néhány hét leforgása alatt csaknem 20 bankár és/vagy fontos üzletember lett öngyilkos vagy veszítette életét? Jelent ez valamit vagy egyszerű véletlenről van szó?..TOVÁBB >>> http://www.civilkontroll.com/mire-veljuk-a-sorozatos-bankar-ongyilkossagokat-es-furcsa-halaleseteket/

Az ORFK március 6-án jelentette be, hogy a Magyar Nemzeti Bank feljelentése alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el a ceglédi székhelyű Hungária Értékpapír Zrt.-nél sikkasztás elkövetésének gyanúja miatt. A nyomozók házkutatást tartottak, majd még aznap gyanúsítottként hallgattak ki négy cégvezetőt, és őrizetbe is vették őket.

Az MNB február 24-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash működési engedélyét, és felügyeleti biztosokat rendelt ki a visszaélésgyanús esetek miatt.

Három gyanúsított előzetes letartóztatásról viszont csak két héttel később számolt be a Fővárosi Főügyészség. Március 10-én, kedden közölték, hogy csalás minősített bűntettének, valamint a számvitel rendje megsértése minősített bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás