A BANKOK IDŐT PRÓBÁLNAK HÚZNI-A FIDESZ SZERINT SIKERTELENÜL + SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!

A BANKOK IDŐT PRÓBÁLNAK HÚZNI-A FIDESZ SZERINT SIKERTELENÜL + SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!
loading...

A bankok időt próbálnak húzni, sikertelenül – SZERINTÜNK PEDIG A KÉTHARMADOS NEMZETI KORMÁNYZÁS ELLENÉRE ÖTÖDIK ÉVE RENDKÍVÜL JÓL SIKERÜLT A POLITIKÁNAK ÉS A BANKÁRKASZTNAK A KÖZÖS IDŐHÚZÁSA. ÉS EZ A SZÍNJÁTÉK MINDADDIG TARTANI IS FOG, AMEDDIG A “DEVIZAHITELES” ÉRDEKVÉDŐ SZERVEZETEK ÖSSZE NEM FOGNAK, ÉS A TELJES “DEVIZAHITELES” TÁRSADALOM EGY EMBERKÉNT MŐGÉJÜK NEM ÁLL! HA EZ MEGVALÓSUL, AKKOR A NEMZETI CIVIL KONTROLL TÁMOGATÁSÁRA IS SZÁMÍTHAT AZ EGYSÉGBE KOVÁCSOLÓDOTT ÉRDEKVÉDELEM!

“Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető szerint a bankok időt próbálnak húzni a devizahiteles perekben, de “ez a taktika sikertelen lesz”, a pénzintézetek februári elszámoltatása pedig nincs veszélyben.

A politikus így kommentálta az MTI-nek, hogy a Fővárosi Törvényszék pénteken felfüggesztette az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet magyar állam ellen indított peres eljárását, és – elfogadva a hitelintézet javaslatát – úgy döntött, az Alkotmánybíróság (Ab) elé terjeszti a devizahitelekkel összefüggő ügyet.

A BANKOK IDŐT PRÓBÁLNAK HÚZNI-A FIDESZ SZERINT SIKERTELENÜL + SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!

Az Ab-hoz fordulás a bankok időhúzó taktikájának a része, próbálják elhúzni az időt, hogy ne történjen meg a magyar bankrendszer elszámoltatása – reagált Rogán Antal, aki szerint ez az “időhúzási taktika” sikertelen lesz, mert a törvényhozó erre a lehetőségre is gondolt az elszámoltatást elindító jogszabály júliusi elfogadásakor. Akkor a bíróságoknak meglehetősen szűk, de reális határidőket szabtak az eljárások lefolytatására, és ennek során az Ab-hoz fordulás lehetőségével is kalkulálták – mondta a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője.

A kormánypárti politikus szerint azonban bizonyos értelemben még jó is, hogy egy bíró az Ab-hoz fordult, mert innentől kezdve a többi perben ez a lehetőség elvész, hiszen az Ab egy konkrét eset kapcsán állást foglalhat majd.

Az Igazságügyi Minisztériumhoz hasonlóan a Fidesz-frakció is arra kéri az Ab-t, hogy a lehető leghamarabb, sürgősséggel tárgyalja meg a beadványt, és ezáltal folyamatosan haladhasson a bankok elszámoltatása – közölte Rogán Antal, kijelentve, hogy a pénzintézetek februári elszámoltatása szerinte nem került veszélybe.” – Hír6.hu

Read previous post:
HOGY IS VAN EZ? A MAGYAR INFLÁCIÓNAK MI KÖZE A SVÁJCI FRANKHOZ?
HOGY IS VAN EZ? A MAGYAR INFLÁCIÓNAK MI KÖZE A SVÁJCI FRANKHOZ?

A magyar inflációnak mi köze a svájci frankhoz?? - Hitelsikerek.hu Nagy meglepetéssel és főleg megdöbbenéssel olvastuk az elmúlt napok híreit,...

"DEVIZAPEREK" - NINCS ESÉLYÜK.
“DEVIZAPEREK” – NINCS ESÉLYÜK

A bankok jól tudják, hogy esélyük sincs a hazai bíróságokon megnyerni a devizahiteles pereket. Ennek ellenére kifizetik a tízmilliós perköltségeket,...

Close