GONDOLATOK – BARABÁS GYULA – PÉNZÜGYI FOGYASZTÓVÉDELEM

GONDOLATOK – BARABÁS GYULA – PÉNZÜGYI FOGYASZTÓVÉDELEM.

GONDOLATOK – BARABÁS GYULA – PÉNZÜGYI FOGYASZTÓVÉDELEM

[cn-social-icon]

Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem

 

Nincs racionális érv arra vonatkozóan, hogy az autókereskedők – különösen a használt autók nepperei – a jövőben a kölcsönszerződések megkötésénél közreműködjön vagy akár a finanszírozó szolgáltatót aláírásával is képviselje!

Az elmúlt évek gyakorlata bebizonyította, hogy a jutalékhalmozott kereskedések a leütéses rablás kategóriához hasonlóan jártak el a tájékoztatás és a gondosnak sem nevezhető szerződéskötés előkészítésében!



Ennyi hamis aláírással más területen soha nem lehet találkozni, mint itt, ezekben az esetekben! A használt autók fiktív, a valóságtól magasabb áron történő árazási, annak lepapírozása és ennek finanszírozó felé történő bemutatása csalások sorozatához, okirat-hamisításokhoz és fiktív számlázásokhoz kapcsolódott csakis azért, hogy minimális vagy önrész nélküli vásárlásokat eszközöljenek olyan hitellel, amelyek után a közvetítői jutalék jóval magasabb volt, mint egy használt autón fogható haszon!

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Ezeket a hiteleket forintositani teljesen felesleges , mert ezeket inkább meg kellene szüntetni úgy ahogy vannak! Lecsukni pedig csak az elévülés miatt nem lehet már senkit!

A forintosításról

 

Azt gondolom, hogy ha 200 Ft környéken történt volna a forintosítás, vissza adtàk volna tisztességesen a kamatemelést és 4 százalékos hitelt adtak volna, töredéke lett volna azoknak az embereknek a száma, akik ma ilyen mértékű felháborodást és elégedetlenséget éreznénk!



Ez sem lett volna egy jogállami megoldás de …. Ez egy nagy lehetőség elmulasztása volt, sajnos sokadszor!

A bankszektor ezzel a lépésével saját ügyfeleit és saját hitelállományát is tönkre tette hosszú időre!

A magyar bankvezetők alkalmatlanok arra, hogy egy kiemelten fontos gazdasági szektorban vezetőként megjelenjenek és erre jó példa a még mindig tapasztalható határtalan önteltségük! [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM