Mindenki Magyarországa vagy bankárok Magyarországa?

Márki-Zay Péter, Póka László, Dr. Szepesházi Péter, devizahitel, Nemzeti Civil Kontroll, Mindenki Magyarországa vagy bankárok Magyarországa

Póka Laci: Mindenki Magyarországa vagy bankárok Magyarországa? – Márki-Zay Péter gyakorlatilag dr. Szepesházi Péterre bízta az ellenzék SeVizás álláspontját.

Videók a cikk alatt!

Márki-Zay Péter a rövid beszélgetésben kifejtette, hogy Szepesházi Péter a jogi igazgató és úgyis bírósági kérdés a SeVizás megoldás.
Ha ez valóban így van, és Márki-Zay Péter ezzel nem csak lerázni akart, akkor egészen jól állunk. Már csak azért is, mert Szepesházi Péter már egy ideje magánbeszélgetésekben és mostanában már nyilvánosan is kifejtette azt a véleményét, hogy az EUB döntéssel egyetértve azt tartja jogszerűnek, ha a bankok és követeléskezelők csupán annyit kapnak vissza, amennyit adtak. Mindenféle kamat és egyéb díj nélkül.



Pétertől még nem hallottam, de én mindenképpen hozzá teszem, hogy természetesen az átveréssel okozott károk megtérítését is követeljük.

Károk közé tartoznak azok a költségek is, amiket a kölcsön felvétele miatt kötelező volt vállalni.
De kár az egészségromlás, az elmaradt nyaralások, a stressz, az elveszített kapcsolatok, és természetesen mindaz, amit az okozott, hogy hosszú időn keresztül többet fizettek erőn felül, mint ami járt volna, ha nem verik át.

Mindenkinek javaslom, hogy – már csak a miniszterelnökjelölt felhatalmazása alapján is – Szepesházi Pétert biztassa arra, hogy ezt a megoldási elvet egyre hangosabban képviselje az ellenzéknél. Támogassuk ebben és mi magunk is minden lehetőséget ragadjunk meg arra, hogy kifejezzük ezt a fajta rendezési elvárást.
Mert ha nem így lesz, akkor nem mindenki Magyarországa jön, el, hanem marad a bankárok Magyarországa.

Nézzük meg részletesen, hogy mi is történt 2022. 02. 10. napjának délelőttjén Csepelen, amikor a Sárgapólósok véletlenül összefutottak Márki-Zay Péterrel. Mit gondolunk a találkozás után?
(Videók hivatkozása lentebb.)

A legfontosabb következtetésünk az, hogy rengeteg munkát kell még beletenni abba, hogy ez az ország valóban mindenki Magyarországa legyen és ne csak a bankárok, oligarchák és politikusok Magyarországa, mint ahogyan van most is. 
Történt, hogy 10-én reggelre több Sárgapólóst a csepeli rendőrségre hívtak meghallgatásra.

Hazafelé – előbb Marikáék, majd én magam is (PL) – belefutottunk Márki-Zay Péter országjárásába. Szokásomhoz tartva magam – mint mindig, ha valami izgalmas történik a túra során – el is indítottam egy élő közvetítést. Ekkor már Márki-Zay Péter végzett a beszédével és indult valamerre. Marikáék egy másik élő közvetítésben néhány szót tudtak vele váltani, de hamar lerázta Őket. Gyakorlatilag pontosan, hiba nélkül elmondta a jól begyakorolt ellenzéki propagandát. Ez azért okozott némi csalódást.

A csalódásból felocsúdva indultam tovább hazafelé a jól bevált útvonalon, amikor arra lettem figyelmes, hogy Márki-Zay Péter mégsem rohan annyira, hanem a gyűlésre érkezett emberektől távol – pont az útvonalamon – interjút ad több sajtónak.
Mikor odaértem, már indult is volna tovább. De hát jött a HÉV, és így hosszabb ideig piros volt a gyalogosoknak.
Ez a piros lámpa adott lehetőséget arra, hogy néhány kérdést feltegyek.

A válaszok egyrészt reménykeltőek voltak. Különösen akkor, ha valóban van szava a megoldás kapcsán Szepesházi Péternek, és nem csak vagánykodott vele Márki-Zay Péter.
Másrészt lehangolóak is voltak a válaszok. Azt vetítik előre, hogy a bankárok lobbijával szemben még nagyon sokat kell dolgoznunk, ha valóban jó megoldást akarunk elérni.

Csalódás volt az is, hogy a leginkább esélyes miniszterelnök-jelölt nem volt kíváncsi a károsultak véleményére. Csak nyomta az ellenzék, bankárok által ihletett véleményét.

Ne felejtsük el azt a tényt, hogy az elmúlt időben többször egyeztetett az elsőszámú uzsorással és Király Júliával, aki a legutóbbi időkig a k&h bank vezetőségi tagja volt.
Azt is le lehet szűrni a lent látható videókból, hogy ha nincs az a piroslámpa, szóba sem állt volna velem. Mint ahogyan néhány perccel korábban Marikát és Ferit is lerázta.

Igencsak buta és a témához nem illő válasszal reagált arra a felvetésre, hogy az ellenzéki politikusok egymással és a hivatalos ellenzéki állásponttal is ellentmondásosan nyilatkoztak.
Meglehetősen aggályos, hogy továbbra is nagy tettnek tartja, hogy esetlegesen leállítják a kilakoltatásokat, ha kormányra kerülnek. Azért is aggályos, mert a kilakoltatások most is állnak és nem a kilakoltatásokat kell leállítani, hanem a végrehajtásokat, ha átmenetileg érdemi lépést szeretnének tenni a végleges megoldás létrejöttéig.

Ami végképp meglepett, – és ezen érdemes leginkább aggódni – hogy a szlovén bankmentő megoldást emelte ki mindkét beszélgetésben. Nehéz megérteni, hogy miért lenne jó megoldás, hogyha a tisztességtelenül eljáró bankok és az átverésben résztvevő követeléskezelők bármilyen hasznot is bezsebelhetnének azután, hogy kifosztották a lakosság nagyobbik részét.
Látszik a beszélgetésből, hogy a bankárok által eszközölt agymosás az ellenzéknél is használt.

Megemlítette, hogy reméli, hogy a bankok el tudják viselni majd a veszteséget vagy a tisztességtelen haszon elmaradását. Különösen annak fényében volt ez furcsa, hogy előtte arról beszélt, hogy ez bírósági kérdés.  Vajon a bíróságokon meg szoktuk kérdezni, hogy a kárt okozó kibírja-e fizetni az okozott károkat? Vagy, hogy nem okoz e neki ez nehézséget? Póka László

Marika és Ferdinánd videója:

Póka Laci videója:



Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM