MAGYARORSZÁG-BANKBAN VAN A PÉNZÜK, MÉGSEM JUTHATNAK HOZZÁ!

MAGYARORSZÁG-BANKBAN VAN A PÉNZÜK, MÉGSEM JUTHATNAK HOZZÁ!

MAGYARORSZÁG-BANKBAN VAN A PÉNZÜK, MÉGSEM JUTHATNAK HOZZÁ!

[good_old_share]


A közelmúltban többször láttunk már olyat, hogy Magyarországon nem tudták saját pénzüket felvenni az emberek…

 

Újabb 30 napig nem juthatnak a pénzükhöz az NHB Bank ügyfelei.



A Magyar Nemzeti Bank (MNB) február 15-től további 30 nappal meghosszabbította az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt.-nél (NHB Bank) a betétek és más visszafizetendő források kifizetésére tavaly decemberben elrendelt korlátozást az NHB Bank likviditási helyzetének rendezése érdekében – közölte az MNB pénteken a honlapján.

A jegybank közleményében felidézte: az MNB 2018. december 18-i végzésében 30 napra elrendelte a hitelintézetnél a betétek kifizetésének korlátozását, 7 millió forintban maximálva az intézkedés hatálya alatt felvehető összeget, valamint megtiltotta a bank részére további kötelezettségek vállalását. A jegybanki intézkedések az NHB Bank befektetési szolgáltatási tevékenysége keretében kezelt ügyfélpénzeket és eszközöket nem érintik – írja az MTI.

Az MNB 2019. január 17-i végzésében további 30 nappal meghosszabbította az NHB Banknál a betétkifizetési korlátozást. A hitelintézeti törvény előírása szerint a korlátozó intézkedés teljes időtartama legfeljebb 90 nap lehet.



Az MNB decemberben azért rendelt el betétkifizetési korlátozást, és rendelt ki felügyeleti biztost az NHB Bankhoz, mert vizsgálata során megállapította, hogy a bank likviditási helyzete jelentősen romlott, az LCR mutató értéke rövid távon is az elvárt 100 százalék alá süllyedt, ami az MNB azonnali beavatkozását indokolja. A jegybank ezért felszólította a bank vezetését és többségi tulajdonosát arra, hogy tegye meg a likviditási helyzet rendezéséhez szükséges intézkedéseket.

Az MNB pénteki közleményében arról tájékoztatott, hogy a hitelintézet a kötelezésnek megfelelően intézkedési tervet nyújtott be a jegybanknak, s megkezdte a likviditási helyzet orvoslására vonatkozó intézkedéseinek teljesítését, a korlátozásoktól eltekintve a megszokott rendben végzi napi működését.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A jegybank folyamatosan nyomon követi az NHB Bank likviditási és egyéb pénzügyi mutatóinak helyzetét. A bank részesedése a magyar hitelintézeti szektor összesített mérlegfőösszegének csupán 0,2 százalékát teszi ki, likviditási helyzete semmilyen módon nem fenyegeti a magyar pénzügyi közvetítőrendszer stabilitását – hangsúlyozta ezúttal is az MNB.

Az MNB korábbi közlése szerint 67 olyan magánszemély és 88 vállalati betétese van a banknak, akiket a 7 millió forintos betétkivételi korlát az ennél magasabb összegű betét miatt érint, közülük 10 magánszemély és 42 vállalati ügyfél rendelkezik az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) kártalanítási összegét is meghaladó betéttel. A likviditási helyzet rendezése esetén OBA kártalanításra esetükben sem lesz szükség – közölték.

A NHB Bankban 98,47 százalék részesedése van a BanKonzult Kft.-nek, 1,53 százalék a libanoni Fransa Holding Sal. pénzintézeté.

NCK: Egy "kissé kiélezve" ez a videó-jelenet jutott eszünkbe smiley :

loading…


loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM