A SZERZŐDÉS LÉTRE SEM JÖTT! TE MIT TESZEL?

A SZERZŐDÉS LÉTRE SEM JÖTT! TE MIT TESZEL?

A SZERZŐDÉS LÉTRE SEM JÖTT! TE MIT TESZEL?

[good_old_share]

A múlt alkalommal közreadtuk a Napi.hu cikkét „HOPPÁ! CSAK KIDERÜL AZ IGAZSÁG!” címen.

 

A cikkben így foglalták össze az ítélet lényegét: Az egyik fővárosi kerületi bíróság kimondta, hogy a devizás hitelre nem jött létre szerződés, mert az adós nem tudott arról, hogy a megállapodás mögött, attól elválaszthatatlanul befektetési jogviszony van.




Demeter Tamás, aki szintén „deviza”-károsult, ezt így értelmezi:

Az ítélet "tolmácsolása" félre visz. Nem állapította meg a bíróság, hogy a devizahitel befektetés. Hanem azt állapította meg a bíróság, hogy a deviza alapúnak nevezett pénzügyi termék az befektetéssel vegyes hitel, HIBRID pénzügyi termék, szintetikus devizával (befektetéssel) ellentételezett Ft hitel, a bíróság mérlegelése szerint.

Ahol a szintetikus deviza (befektetési hitelművelet), annak szerves része a bank által értékesített, és az adóssal szemben érvényesített pénzszolgáltatásnak.

Ezért az adóstájékoztatásnak erre a befektetési elemre és annak kockázataira (mivel a szintetikus deviza kockázatai meghaladják az árfolyamok "szimpla" kockázatát) is ki kellet volna terjednie.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ennek hiányában erre az adósnak szerződési akarata nem lehetett. A szerződés ezért létre sem jött.




NCK: ettől a tény, még tény marad. Az ilyen típusú ügyletre az átvert adósnak nem volt szerződéses akarata. (Mi legalábbis nem tudunk olyan károsultról, aki tisztában volt ennek a vegyes befektetési ügyletnek a létéről, és a házát, vagy lakását „tette fel” erre a „játékra”.

A szerződéséhez kapcsolódó ügylet természetéből adódó valós kockázatokra a pénzintézetek nem hívták fel egyetlen ügyfél figyelmét sem, pedig ez kötelező lett volna.

Tehát az „adósokat” (károsultakat) a bankok átverték, mert a tények és magas kockázatok elhallgatásával behúzták őket egy olyan csapdába, melynek eredményeként az ügyfelek a saját és családjuk életét, jövőjét és biztonságát jelentő ingatlanjaikat kockáztatják. (A MAI NAPIG IS!) Te szó nélkül hagyod ezt????

Az ítélet IDE KATTINTVA tölthető le!  A szakértői véleményt PEDIG ITT TALÁLOD!




Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM