4 bankárt halálra ítéltek…

Kevés pozitív példával lehetne előhozakodni Iránból. Az azonban kétségtelen, hogy Teheránban a bankárokat is szigorúan emberszámba veszik.

Az iráni igazságszolgáltatás malmai feldolgozták az ország történetének eddigi legnagyobb pénzügyi csalását. Hétfőn a legfelsőbb bíróság jóváhagyta a korábbi, 25 embert (köztük egy miniszterhelyettest) érintő ítéleteket, amelyekkel szemben fellebbezésnek helye nincs.

loading...

4 bankárt halálra, a többieket pedig 10-25 évig terjedő börtönbüntetésre ítéltek. Az Európai Unióban hasonló "tévedésekért" legfeljebb némi pénzbüntetést kapnának, amit röhögve kifizetnének az adófizetők pénzéből finanszírozott mentőcsomagokból. 

Nouriel Roubini a közismert közgazdász így kommentálta az eseményeket:


"Minden bankár kapzsi, mindig is azok voltak az elmúlt évszázadok során. Nem az a kérdés, hogy manapság mennyivel erkölcstelenebbek mint ezer évvel ezelőtt, hanem az, hogy milyen módszerekkel lehet csökkenteni a kockázatvállalási kedvüket."

 

Forrás: sorkoz.blog.hu

loading...

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Hasznos volt az Európa Bírósági döntés

A február 21-i Luxemburgi döntés után fordultam az alábbi kérelemmel a Kúria Elnökéhez azért, mert szerintem bebizonyosodott az, hogy minden...

NCK-Levél Doubravszky György részére

Tisztelt Doubravszky György!   Kérjük, hogy rövid levelünket ne támadásként értékelje. Nem annak szánjuk! A mai napon kaptunk egy Youtube...

Close