A TÖRVÉNY ALAPJÁN MILYEN ÖSSZEG NEM JÁR A BANKNAK?

A TÖRVÉNY ALAPJÁN MILYEN ÖSSZEG NEM JÁR A BANKNAK?

A TÖRVÉNY ALAPJÁN MILYEN ÖSSZEG NEM JÁR A BANKNAK?

[good_old_share]

Járvás Éva – Keresd meg, értsd meg!




Felvett összeg 13.500.000,- Ft Megfizetve 12.600.000.- Ft

Raiffeisen bank jogsértő nyilvántartás vezetése tetten érhető az általa megküldött részletes elszámolásban. Vedd elő, nézd meg.

MNB reneletek által ajánlott jelölések „T” Tartozás és „TÁ” Tartozás MNB árfolyamra átszámítva Bank elszámolásának adatoszlopaiban két külön helyen jelenik meg nagyon helyesen, ám de helytelen tartalommal. 

Helyesen úgy lenne, ha a II/1. táblázatban a „T” és „TÁ” a kölcsön jogviszonyból számított tartozás Nyitó Egyenlege lenne látható, míg a II/5. táblázatban a „T” és „TÁ” a kölcsön jogviszonyból eredő Nyitó Egyenleg alapján számított tőketörlesztés levonása után a Kölcsön Záró Egyenlegét kellene látnunk.

Jogszabálysértő Banki "kölcsön" nyilvántartásban azonban Bank nem számít Nyitó Egyenleget. A II/1. táblázatban a Nyitó Egyenleget a folyósítás után nyitva hagyja. Ezt mutatja az adatoszlopban a futamidő alatt a sok nulla ott ahol a Nyitó Egyenlegek összegének kellene lenni. Bank nem végzi el periódusonként a Számviteli törvény és az MNB rendeletek által kötelezett kölcsönértékelést a tranzakció megkezdése előtt, hanem a II/5. táblázat „T” „TÁ” Záró Egyenleg összegéből számítja az aktuális törlesztő részleteket. Ezzel az egyenleghamisítással állít elő forex trade jellegű kölcsönszámításként feltüntetett elszámolást.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ez a magatartás számviteli egyenlegcsalás. Ezzel keletkeztet jogalap nélküli követelést. Ahogy a mellékelt ábrából kiolvasható nem is keveset. Jelenleg 16.218.737,- forintnál tart.




Ez az ami semmi képpen nem jár neki! – Járvás Éva.




FIGYELEM! Többen is jelezték, hogy a Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki, valamint a "követed" gombnál állítsd be a "megjelenítés elsőként" opciót, hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM