OTP – MA HOZNAK ÍTÉLETET AZ OTP FELETT

OTP - MA HOZNAK ÍTÉLETET AZ OTP FELETT.

OTP – MA HOZNAK ÍTÉLETET AZ OTP FELETT

Devizahitelek: Ma hoznak ítéletet az OTP Bank perében

A pert korábban az elsőfokú bíróság felfüggesztette, mivel az Alkotmánybírósághoz fordult azzal, hogy a devizahitel-szerződések egyes kérdéseit rendező – a per alapjául szolgáló – törvény sérti a jogbiztonság elvét, a tisztességes eljáráshoz való jogot és a normavilágosság elvét.

Ítélet várható pénteken az OTP Bank Nyrt. devizaperében a Fővárosi Törvényszéken, más pénzintézet tárgyalására nem kerül sor.

loading...

A pert korábban az elsőfokú bíróság felfüggesztette, mivel az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult azzal, hogy a devizahitel-szerződések egyes kérdéseit rendező – a per alapjául szolgáló – törvény sérti a jogbiztonság elvét, a tisztességes eljáráshoz való jogot és a normavilágosság elvét.Az Ab november 11-én kimondta, hogy nem ütközik alaptörvénybe a devizahiteles banki kölcsönszerződéseket egyoldalúan módosító tisztességtelen kikötések következményeit meghatározó törvény.

A Fővárosi Törvényszék háromtagú tanácsa november 21-én tartotta az utolsó tárgyalási napot az OTP Bank perében, akkor az ítélethirdetést december elejére halasztotta.

A Fővárosi Törvényszék eddig első fokon összesen 68 ítéletet hozott, ebből 65 felperesi keresetet utasítottak el teljesen, három esetben – az UCB Ingatlanhitel Zrt., a Magyar Cetelem Bank Zrt. és a K&H ügyében – részben helyt adtak annak.

Egy pénzintézet még az elsőfokú eljárásban visszalépett, három pert – az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank közös keresetét, az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet, továbbá az OTP Ingatlanlízing magyar állam ellen indított perét – felfüggesztettek azért, mert a bíró már elsőfokon az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult. A másodfokon eljáró ítélőtábla négy bank esetében fordult az Ab-hez.

loading...
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
KÖZLEMÉNY! "DEVIZAHITELES" DEMONSTRÁCIÓ!
KÖZLEMÉNY! “DEVIZAHITELES” DEMONSTRÁCIÓ!

KÖZLEMÉNY! "DEVIZAHITELES" DEMONSTRÁCIÓ!   A december 19.-ére szervezett demonstráció lélekben is felnőtt emberek fegyelmezett figyelemfelhívó demonstrációja lesz a tévedésben tartott...

"DEVIZÁSOK"! DECEMBER 19: AZ UTOLSÓ LEHETŐSÉG NAPJA!
“DEVIZÁSOK”! DECEMBER 19: AZ UTOLSÓ LEHETŐSÉG NAPJA!

"DEVIZÁSOK"! DECEMBER 19: AZ UTOLSÓ LEHETŐSÉG NAPJA! Nagy Éva - Hiteltársulás Megbízható forrásból tudom, hogy van B terve a kormánynak...

Close