NA, KÉREM! MIÉRT VAN KOCKÁZATFELTÁRÓ NYILATKOZAT EGY KÖLCSÖNSZERZŐDÉSHEZ?

NA, KÉREM! MIÉRT VAN KOCKÁZATFELTÁRÓ NYILATKOZAT EGY KÖLCSÖNSZERZŐDÉSHEZ?

NA, KÉREM! MIÉRT VAN KOCKÁZATFELTÁRÓ NYILATKOZAT EGY KÖLCSÖNSZERZŐDÉSHEZ?

[good_old_share]


"Nem azt kell vizsgálni, hogy a kockázat megosztható-e, hanem azt, hogy miért van kockázatfeltáró nyilatkozat egy kölcsönszerződéshez! A kölcsönnek törvényesen nincs árfolyam-kockázata még deviza alapon sem!"

 

Járvás Éva –  Kiváló ötlete támadt egy csoporttársunknak. Büszkék lehetünk rá. Kinyomtatta a petíciót és beadványként becsatolta a perbe a tárgyalásán. Valamit biztosan kell rá válaszoljanak a bank is és a bíró is.Továbbá élni lehet a tanú idézés lehetőségével.

Idézzétek tanúnak

 

1. Tanú

2014. 07.11-én a Magyar Hírlapban adott interjúban Dr. Kovács Levente a Bankszövetség főtitkára elmondta, hogy „a bankoknak nem volt svájci frank betétjük, forintbetétjük volt. Ezért a forintbetétből svájci frankot kellett csinálni: ezt hívják deviza határidős ügyletnek.”

Nyilvánvaló, hogy ez árfolyam-spekuláció. Kölcsön jogviszonyban törvényt sért az árfolyam-spekulációs ügylet beépítése. Ennek elszámolása pedig gazdasági bűncselekmény, hitelezési csalás. A bankok a Swap nyitott devizapozícióján nyilvántartott devizaösszeget váltották forintra a forintosítási törvény után és nem a kölcsön egyenlegét, amit nem is vezettek.

Dr. Kovács levente az árfolyamréssel kapcsolatosan fejtegette álláspontját, és észre sem vette, hogy közben a bűncselekmény elkövetését ismeri be. Mivel a Bankszövetség koordinálja a kereskedelmi bankok tevékenységét, elmondható, hogy bűnszövetségben elkövetett gazdasági bűncselekményt tártam az ügyészség elé.

Beismerés forrása KATTINTS!

Riport a Hír Tv adásában megtekinthető itt.2. Tanú

 

A Magyar Nemzeti Bank korábbi elnökének, dr. Járai Zsigmond úrnak az Országgyűlés Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottsága „2002-2010 közötti lakossági deviza eladósodás okainak feltárását, valamint az esetleges kormányzati felelősséget vizsgáló albizottságának” 2011. november 3-i ülésén történő meghallgatása során tett előadásában az alábbi hangzott el, mely jegyzőkönyvbe is rögzítve lett:

“Számos előadásban, ha megengedik, elmondom, igyekeztem felhívni a figyelmet, hogy aki svájcifrank-hitelszerződést ír alá, az tulajdonképpen két szerződést ír alá egy időben. Egyrészt egy hitelszerződést, másrészt pedig egy fogadást köt, egy hosszú lejáratú fogadást, hogy a svájci frank árfolyama a hiteltörlesztés időszakában és kamatfizetés időszakában mennyi lesz.Én a magam részéről elmondtam számtalanszor, a lóversenyt tisztességesebb fogadásnak tartom, mint a devizaárfolyamra való spekulációt. És az volt a benyomásom, hogy a lakosság döntő része ezt a szerencsejáték vagy fogadás részét a hitelszerződésnek, nem igazán érzékelte, és arra számítottak, hogy a svájci frank árfolyama tartósan stabil maradhat. Egyébként abban az időben vezető bankárokkal való beszélgetés is ezt támasztotta nekem alá, hogy maguk a bankok is arra számítottak, hogy tartósan stabil maradhat a svájci frank árfolyama. Komoly bankárok bizonygatták nekem, hogy nem a nagyobb nyereség értelmében, hanem a lakosság alacsonyabb terhei érdekében alakították ki a svájci frank hitelkonstrukciókat.”

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

(AIB-DEV-2011 2011. november 3-i ülés jegyzőkönyve, 7. oldal negyedik bekezdés) KATTINTS!

3. Tanú„Hát ez akkor még mindenképpen egy nyitott pozíció volt, de azt gondolta a bankszektor, hogy a nyitott pozíció, ez a z ügyfélé.” Csányi Sándor Devizahitel-katasztrófa című riportból KATTINTS!

RÁADÁS

loading…


Kúria Pfv.I.21.156./2015/5. ítélete

"a forintkölcsön devizában történő "nyilvántartása" nem devizaalapú kölcsönnek felel meg, hanem valójában értékállósági kikötést magába foglaló megállapodásnak, azonban az értékállósági kikötést a szerződés megkötésekor hatályos polgári jogi szabályok nem ismerték és nem támogatták.”

+ A kockázatfeltáró nyilatkozat mellettünk szóló bizonyíték, arra hogy a bankok előre megfontolt szándékkal készültek a törvénysértésre és a szerződésszegésre. Nem azt kell vizsgálni, hogy a kockázat megoszthatóé-e, hanem azt, hogy miért van kockázatfeltáró nyilatkozat egy kölcsönszerződéshez! A kölcsönnek törvényesen nincs árfolyam-kockázata még deviza alapon sem! Járvás Éva.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM