NA, KÉREM! MIÉRT VAN KOCKÁZATFELTÁRÓ NYILATKOZAT EGY KÖLCSÖNSZERZŐDÉSHEZ?

NA, KÉREM! MIÉRT VAN KOCKÁZATFELTÁRÓ NYILATKOZAT EGY KÖLCSÖNSZERZŐDÉSHEZ?

NA, KÉREM! MIÉRT VAN KOCKÁZATFELTÁRÓ NYILATKOZAT EGY KÖLCSÖNSZERZŐDÉSHEZ?

[good_old_share]


"Nem azt kell vizsgálni, hogy a kockázat megosztható-e, hanem azt, hogy miért van kockázatfeltáró nyilatkozat egy kölcsönszerződéshez! A kölcsönnek törvényesen nincs árfolyam-kockázata még deviza alapon sem!"

 

Járvás Éva –  Kiváló ötlete támadt egy csoporttársunknak. Büszkék lehetünk rá. Kinyomtatta a petíciót és beadványként becsatolta a perbe a tárgyalásán. Valamit biztosan kell rá válaszoljanak a bank is és a bíró is.

loading...Továbbá élni lehet a tanú idézés lehetőségével.

Idézzétek tanúnak

 

1. Tanú

2014. 07.11-én a Magyar Hírlapban adott interjúban Dr. Kovács Levente a Bankszövetség főtitkára elmondta, hogy „a bankoknak nem volt svájci frank betétjük, forintbetétjük volt. Ezért a forintbetétből svájci frankot kellett csinálni: ezt hívják deviza határidős ügyletnek.”

Nyilvánvaló, hogy ez árfolyam-spekuláció. Kölcsön jogviszonyban törvényt sért az árfolyam-spekulációs ügylet beépítése. Ennek elszámolása pedig gazdasági bűncselekmény, hitelezési csalás. A bankok a Swap nyitott devizapozícióján nyilvántartott devizaösszeget váltották forintra a forintosítási törvény után és nem a kölcsön egyenlegét, amit nem is vezettek.

Dr. Kovács levente az árfolyamréssel kapcsolatosan fejtegette álláspontját, és észre sem vette, hogy közben a bűncselekmény elkövetését ismeri be. Mivel a Bankszövetség koordinálja a kereskedelmi bankok tevékenységét, elmondható, hogy bűnszövetségben elkövetett gazdasági bűncselekményt tártam az ügyészség elé.

loading...

Beismerés forrása KATTINTS!

Riport a Hír Tv adásában megtekinthető itt.2. Tanú

 

A Magyar Nemzeti Bank korábbi elnökének, dr. Járai Zsigmond úrnak az Országgyűlés Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottsága „2002-2010 közötti lakossági deviza eladósodás okainak feltárását, valamint az esetleges kormányzati felelősséget vizsgáló albizottságának” 2011. november 3-i ülésén történő meghallgatása során tett előadásában az alábbi hangzott el, mely jegyzőkönyvbe is rögzítve lett:

“Számos előadásban, ha megengedik, elmondom, igyekeztem felhívni a figyelmet, hogy aki svájcifrank-hitelszerződést ír alá, az tulajdonképpen két szerződést ír alá egy időben. Egyrészt egy hitelszerződést, másrészt pedig egy fogadást köt, egy hosszú lejáratú fogadást, hogy a svájci frank árfolyama a hiteltörlesztés időszakában és kamatfizetés időszakában mennyi lesz.Én a magam részéről elmondtam számtalanszor, a lóversenyt tisztességesebb fogadásnak tartom, mint a devizaárfolyamra való spekulációt. És az volt a benyomásom, hogy a lakosság döntő része ezt a szerencsejáték vagy fogadás részét a hitelszerződésnek, nem igazán érzékelte, és arra számítottak, hogy a svájci frank árfolyama tartósan stabil maradhat. Egyébként abban az időben vezető bankárokkal való beszélgetés is ezt támasztotta nekem alá, hogy maguk a bankok is arra számítottak, hogy tartósan stabil maradhat a svájci frank árfolyama. Komoly bankárok bizonygatták nekem, hogy nem a nagyobb nyereség értelmében, hanem a lakosság alacsonyabb terhei érdekében alakították ki a svájci frank hitelkonstrukciókat.”

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

(AIB-DEV-2011 2011. november 3-i ülés jegyzőkönyve, 7. oldal negyedik bekezdés) KATTINTS!

3. Tanú„Hát ez akkor még mindenképpen egy nyitott pozíció volt, de azt gondolta a bankszektor, hogy a nyitott pozíció, ez a z ügyfélé.” Csányi Sándor Devizahitel-katasztrófa című riportból KATTINTS!

RÁADÁS

loading…


Kúria Pfv.I.21.156./2015/5. ítélete

"a forintkölcsön devizában történő "nyilvántartása" nem devizaalapú kölcsönnek felel meg, hanem valójában értékállósági kikötést magába foglaló megállapodásnak, azonban az értékállósági kikötést a szerződés megkötésekor hatályos polgári jogi szabályok nem ismerték és nem támogatták.”

+ A kockázatfeltáró nyilatkozat mellettünk szóló bizonyíték, arra hogy a bankok előre megfontolt szándékkal készültek a törvénysértésre és a szerződésszegésre. Nem azt kell vizsgálni, hogy a kockázat megoszthatóé-e, hanem azt, hogy miért van kockázatfeltáró nyilatkozat egy kölcsönszerződéshez! A kölcsönnek törvényesen nincs árfolyam-kockázata még deviza alapon sem! Járvás Éva.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ÚJRATERVEZÉS-DEVIZAHITELEK:FELVÉTELKORI ÁRFOLYAMON TÖRTÉNŐ ÁTVÁLTÁS!
ÚJRATERVEZÉS-DEVIZAHITELEK:FELVÉTELKORI ÁRFOLYAMON TÖRTÉNŐ ÁTVÁLTÁS!

ÚJRARTERVEZÉS-DEVIZAHITELEK:FELVÉTELKORI ÁRFOLYAMON TÖRTÉNŐ ÁTVÁLTÁS! [good_old_share] 2 szomszédos Európai Uniós ország is úgy döntött, hogy úgy segíti a deviza-csapdába csalt állampolgárait,...

KILAKOLTATÁS. "HOL VANNAK A FÉRFIAK?"
KILAKOLTATÁS. “HOL VANNAK A FÉRFIAK?”

KILAKOLTATÁS. "HOL VANNAK A FÉRFIAK?" [good_old_share] AZ ALÁBBI VIDEÓT KÖZEL 384 EZREN NÉZTÉK MEG EDDIG!   Tamásné Szabó Zsuzsanna ÚJSÁGÍRÓ-...

Close