MEGNYUGODHATUNK: A KORMÁNY FELSZÁMOLTA A “DEVIZA”-HITELEKET.

loading...

MEGNYUGODHATUNK: A KORMÁNY FELSZÁMOLTA A "DEVIZA"-HITELEKET.


Rétvári Bence jó hírrel szolgált a „deviza”-károsultaknak.

 

A napokban egy parlamenti hozzászólásban nyugtatta a károsult társadalmi réteget, és közölte, hogy minden rendben.
Másfél oldalas hozzászólásában többek között kiemelte a FIDESZ-KDNP koalíció érdemeit, és hatalmas erőfeszítéseit, melyeket a bankok ellen, a „deviza”-hitelesek érdekében tett az „emútnyócévben”.

Egy írásbeli kérdésre válaszul kijelentette, hogy

loading...

„Szemben az MSZP vezette kormányokkal, mely a bankokat tömte a szegény családok devizahiteles törlesztőrészleteivel ez a Kormány mind a devizahiteleket, mind a gyermekéhezést felszámolta.”

loading…


Tudjuk, hogy minden csak nézőpont kérdése.

A devizahiteles szerződések jogfolytonos romjain keletkezett új köntösbe csomagolt nemzeti uzsorázással a károsultak továbbra sincsenek kisegítve. Sőt!

Ez a kormány a forintosításnak nevezett „varázslattal” szentesítette azokat az összegeket, melyeket a bankok továbbra is jogtalanul vonnak és vontak az ügyfelektől.

Ilyen tétel például az, amikor a bankok nem követték a piaci kamatokat. Ezt egy korábbi cikkben Vezér-Szörényi László (és számtalan más szakember is jelezte).

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A Banki szakember így fogalmazott:  a bankok nem követték a piaci kamatokat a devizahitelek kapcsán. Amikor 0% vagy mínusz 0,25% lett a svájci frank alapkamata, sehol sem esett 3%-ra vagy az alá egyetlen egy DH kamata sem. Az oka, hogy mindez csak valós piaci körülmények között működhet, de Magyarországon erről szó sincs. A bankok mohósága mindent felülmúlt, a kamatbevételt IS és az árfolyam nyereséget IS zsebre akarták vágni.

Mindez persze nem zavarja sem Rétvári Bencét, sem pedig Orbán Viktort:
loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás