KÖZLEMÉNY

KÖZLEMÉNY

 

2013-02-20-án, Doubravszky György Pénzügyi biztos a Hiteltársulás Facebook oldalán közzétette az általa összeállított civil oldal szakmai tárgyalóit Boros Imre, Varga István, valamint saját személyében.

A Nemzeti Civil Kontroll szakmai és emberi szempontok alapján is megfelelő személynek tartja Varga Istvánt, aki már számtalan alkalommal bizonyította felkészültségét, és a nemzet iránti elkötelezettségét.

Természetesnek tartjuk, hogy Doubravszky György – mint Pénzügyi biztos, illetve a közel tízezer „deviza”- adóst egyesítő Hiteltársulás vezetője részt vesz az általa összeállított civil oldalt képviselő szakmai tárgyalóbizottság munkájában és a tárgyalásokon.

Egyúttal javasoljuk, hogy állami kinevezése birtokában, illetve a hitelesség megőrzése végett megfigyelőként legyen jelen a tárgyalásokon.

A Nemzeti Civil Kontroll javasolja, hogy Boros Imre, valamint Varga István mellé, harmadik személyként Kásler Árpádot, a több ezer „deviza” adóst tömörítő szervezet vezetőjét jelölje.

Úgy gondoljuk, hogy Kásler Árpád erőfeszítéseit és a több éve tartó eredményes küzdelmét minden rászedett károsult ismeri, és biztosak vagyunk benne, hogy a Hiteltársulás tagságának tekintélyes hányada is támogatná ezt a civil tárgyalóbizottsági összeállítást.

Megértjük, ha ez a delegáció ebben a formában a pénzügyi szektornak aggodalmat okozna, egyúttal jelezzük, hogy a problémát kiváltó okot nem a jóhiszemű Magyar lakosság generálta!

Bízunk benne, hogy a civil oldalt képviselő tárgyalóbizottság átérzi történelmi felelősségét, és ennek tudatában megalkuvás nélkül képviseli a nemzetet, hisz ez idáig jórészt a nagytőke érdekei és akarata szerint, – a nemzet alapvető erkölcsi, morális és nemzetbiztonsági érdekeivel ellentétesen folyt a törvényalkotás.

Óriási fegyvertény, hogy a Magyar Állam a magyar adófizetők által befizetett összegek terhére átvállalta a korábban már bedőlt önkormányzati hiteleket. Ezzel a gesztussal a pénzintézeteknél értéktelen eszközként szereplő tételek ismét 100 %- ra értékelődtek.

Ezzel a tranzakcióval a Magyar Nép, az ő képviseletét ellátó Magyar Államon keresztül a pénzügyi szektor zsebébe százmilliárdokat juttatott!

Az előzmények után joggal elvárjuk a bankoktól, és a pénzintézetek mögött álló pénzügyi köröktől, hogy csillapíthatatlan profitéhségüket szabályozzák, valamint ne éljenek vissza a „deviza”- hitelcsapdába csalogatott néptömeg átlagos pénzügyi ismerethiányával és a híres magyar vendégszeretettel.

A kormányzati tárgyalóbizottság tagjaitól elvárjuk, hogy egyértelműen és világosan álljanak ki végre a rászedett nemzet mellett.

Hisz a tények ismeretében az elfogadhatatlan és megengedhetetlen, hogy a Magyar adófizetők által finanszírozott Magyar Rendőrség segítségével Magyar családokat, – jóhiszemű emberek százezreit tegyenek földönfutóvá, hajszolják az öngyilkosságba, vagy a kialakult helyzet miatt, a családfenntartás érdekében kényszerítsék ország elhagyására!

Egyúttal jelezzük a kormányzati tárgyalóbizottság felé, hogy a Magáncsőd intézmény- tervezetével kapcsolatos, eddig rendelkezésünkre álló információk alapján komoly aggályaink vannak!

A tervezetből világosan kiderül, hogy a kormánynak esze ágában sincs megkérdőjelezni a hazai bankszektor eddigi pénzügyi tevékenységét, amellyel –mint már számtalan alkalommal bizonyítottan a saját érdekei alapján, és tetszése szerint alakította, formálta a hitelcsapdába becsalogatott ügyfelei „adósságát”.

Sőt! A tervezet célja, hogy az „adós” feltétel nélkül ismerje el azt az összeget adósságként, amelyet a bank megjelöl.

Ezzel az intézkedéssel a kormány és a törvényhozás ismételten hozzájárul ahhoz, hogy saját nemzetének tekintélyes része beláthatatlan ideig a bankok adósrabszolgájaként sínylődjön saját hazájában.

Beláthatatlan ideig, hisz az eddigi tapasztalatok is azt mutatják, hogy a globális pénzügyi machinációk segítségével a pénzügyi körök szabadon alakítják a deviza és a forint árfolyamát, így teszik lehetővé, hogy a törvényi támogatást élvező bankok az „adós adósságát” normál fizetési ütemezése mellett is egyre csak növeljék.

 

Nemzeti Civil Kontroll

Navratil Attila

Alapító

www.civilkontroll.com

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM