KÁRTÉRÍTÉSI PERINDÍTÁS AZ EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGÁN

KÁRTÉRÍTÉSI PERINDÍTÁS AZ EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGÁN.

EURÓPAI UNIÓ BÍRÓSÁGÁN KÁRTÉRÍTÉSI PERINDÍTÁS.

Az ún. privilegizált jogosult által indítható kártérítési per megindítására az adós is jogosult, ha Magyarország Tagállam, az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank az alapszerződések megsértésével és/vagy a Tagállam az uniós irányelvek nem megfelelő implementálásával az adósnak kárt okozott.


Európai Unió Bírósága előzetes döntéshozatali eljárását kezdeményező magyar tagállami járásbírósági 2014.03.26. kelt 20.P.21.699/2012/23. végzésével történt megkeresés és az Európai Parlamentnél 0153/2014 számon iktatott uniós petíció elbírálását és ezek kimeneteléhez képest mérlegelem ügyfeleim érdekében az uniós kártérítési per megindítását, melynek lehetőségéről tájékoztatást fogok nyújtani.

A jelen nyílt levélben foglalt jogi álláspontomat bárki csak saját felelősségére használhatja vagy alkalmazhatja.

Tisztelettel:

Dr. Kriston István
jogvédő állampolgár
európajogi (pénzügyi) szakjogász


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM