HOPPÁ! “DEVIZAHITELEK”???? NA, AKKOR ITT A VÉGE!

HOPPÁ! "DEVIZAHITELEK"???? NA, AKKOR ITT A VÉGE!

HOPPÁ! "DEVIZAHITELEK"???? NA, AKKOR ITT A VÉGE!

[good_old_share]


Oszd meg a cikket, hogy mindenki tudjon róla!

 

A napokban előkerült egy cikk, amely a „devizahitelek” kapcsán alapjaiban változtathatja meg azokat a hivatalos közléseket, Kúria és bírósági döntéseket, melyek eddig a „devizás” ügyek kimenetelét hazánkban befolyásolták.Fontos kérdések, melyekre a választ Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára adta meg korábban:

A „hitelek” mögött volt deviza, vagy nem volt? A svájci alapkamat csökkenése mellett miért emeltek kamatot a bankok a devizahiteleknél?

Ezek a kérdések alapjaiban meghatározzák a szerződések érvényességét. Azt gondoljuk, hogy ezzel a kijelentéssel még a leg ádázabb bankvédő bíró, vagy politikus sem vitatkozhat!

És most ezekre a kérdésekre az illetékestől kapjuk meg a pontos, és hiteles választ!

 

Néhány gyöngyszem a cikkből: A svájci alapkamat csökkenése mellett miért emeltek kamatot a bankok a "deviza"-hiteleknél? A válasz Kovács Leventétől: „A bankoknak a tulajdonosi érdekekre is figyelemmel kell lenni. Ez azt jelenti, hogy jól kell sáfárkodni a rájuk bízott vagyonnal.”

Adódik a kérdés: Ez a kifogás vajon elég ahhoz, hogy a törvények ellenére egy tisztességes és független bíróság is így gondolja?
És most ismét egy lényeges kérdés jön: Volt deviza a hitelek mögött? Vagy trükköztek a bankok és virtuálisan, határidős ügyletekkel állították elő azt, melynek a költségét is az ügyfelekre terhelték? (természetesen az ügyfél tudta és akarata nélkül?)

Szó szerinti idézet Kovács Leventétől:

 

„A bankoknak nem volt svájci frank betétjük, forintbetétjük volt. Ezért a forintbetétből svájci frankot kellett csinálni: ezt hívják deviza-határidős ügyletnek, aminek van költsége. Az árfolyamrésből fedezte a bankszektor ezt a költséget.”

Tehát nem elég, hogy szintetikusan állították elő a devizát az ügyfél tudta, beleegyezése és akarata nélkül, de még ennek a költségét is az ügyfélre terhelték!

Az eredeti cikket a Magyar Hírlap hasábjain találjuk meg, amely még 2014-ben került oda.  Természetesen mentettük a cikkről készült felvételt, és az oldal alján (a fotók után) megtalálod az elérési linket is!
Arra kérünk, hogy oszd meg ezt a cikket minél több politikus, jogalkotó Facebook oldalán azért, hogy ne mondhassák azt, hogy nem tudtak arról, hogy mihez adták a szavazatukat!

Ne mondhassák azt, hogy nem tudtak arról, hogy bankmentő cinkos hallgatásukkal, a megszavazott forintosítással és tétlenségükkel hogy tesznek tönkre emberi életeket, családok ezreinek sorsát!

És azt se mondhassák, hogy nem tudtak arról, hogy a fenti perdöntő bizonyítékok ellenére a politikusok segítségével jelenleg is családok százait hajítják ezek a "kedves bankok", vagy követeléskezelőik az utcára!

loading…Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

loading…


A cikk eredeti elérési linkjét ide kattintva érheted el: http://magyarhirlap.hu/cikk/760/Az_ugyfelek_vallaltak_a_magas_kockazatot​

Ne felejtsd el megosztani!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM