HOPPÁ! “DEVIZAHITELEK”???? NA, AKKOR ITT A VÉGE!

HOPPÁ! "DEVIZAHITELEK"???? NA, AKKOR ITT A VÉGE!

HOPPÁ! "DEVIZAHITELEK"???? NA, AKKOR ITT A VÉGE!

[good_old_share]


Oszd meg a cikket, hogy mindenki tudjon róla!

 

A napokban előkerült egy cikk, amely a „devizahitelek” kapcsán alapjaiban változtathatja meg azokat a hivatalos közléseket, Kúria és bírósági döntéseket, melyek eddig a „devizás” ügyek kimenetelét hazánkban befolyásolták.Fontos kérdések, melyekre a választ Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára adta meg korábban:

loading...

A „hitelek” mögött volt deviza, vagy nem volt? A svájci alapkamat csökkenése mellett miért emeltek kamatot a bankok a devizahiteleknél?

Ezek a kérdések alapjaiban meghatározzák a szerződések érvényességét. Azt gondoljuk, hogy ezzel a kijelentéssel még a leg ádázabb bankvédő bíró, vagy politikus sem vitatkozhat!

És most ezekre a kérdésekre az illetékestől kapjuk meg a pontos, és hiteles választ!

 

Néhány gyöngyszem a cikkből: A svájci alapkamat csökkenése mellett miért emeltek kamatot a bankok a "deviza"-hiteleknél? A válasz Kovács Leventétől: „A bankoknak a tulajdonosi érdekekre is figyelemmel kell lenni. Ez azt jelenti, hogy jól kell sáfárkodni a rájuk bízott vagyonnal.”

Adódik a kérdés: Ez a kifogás vajon elég ahhoz, hogy a törvények ellenére egy tisztességes és független bíróság is így gondolja?
És most ismét egy lényeges kérdés jön: Volt deviza a hitelek mögött? Vagy trükköztek a bankok és virtuálisan, határidős ügyletekkel állították elő azt, melynek a költségét is az ügyfelekre terhelték? (természetesen az ügyfél tudta és akarata nélkül?)

loading...

Szó szerinti idézet Kovács Leventétől:

 

„A bankoknak nem volt svájci frank betétjük, forintbetétjük volt. Ezért a forintbetétből svájci frankot kellett csinálni: ezt hívják deviza-határidős ügyletnek, aminek van költsége. Az árfolyamrésből fedezte a bankszektor ezt a költséget.”

Tehát nem elég, hogy szintetikusan állították elő a devizát az ügyfél tudta, beleegyezése és akarata nélkül, de még ennek a költségét is az ügyfélre terhelték!

Az eredeti cikket a Magyar Hírlap hasábjain találjuk meg, amely még 2014-ben került oda.  Természetesen mentettük a cikkről készült felvételt, és az oldal alján (a fotók után) megtalálod az elérési linket is!
Arra kérünk, hogy oszd meg ezt a cikket minél több politikus, jogalkotó Facebook oldalán azért, hogy ne mondhassák azt, hogy nem tudtak arról, hogy mihez adták a szavazatukat!

Ne mondhassák azt, hogy nem tudtak arról, hogy bankmentő cinkos hallgatásukkal, a megszavazott forintosítással és tétlenségükkel hogy tesznek tönkre emberi életeket, családok ezreinek sorsát!

És azt se mondhassák, hogy nem tudtak arról, hogy a fenti perdöntő bizonyítékok ellenére a politikusok segítségével jelenleg is családok százait hajítják ezek a "kedves bankok", vagy követeléskezelőik az utcára!

loading…Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

loading…


A cikk eredeti elérési linkjét ide kattintva érheted el: http://magyarhirlap.hu/cikk/760/Az_ugyfelek_vallaltak_a_magas_kockazatot​

Ne felejtsd el megosztani!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ÉRVÉNYTELEN SZERZŐDÉSEK! AZ ÖSSZES VÉGREHAJTÁST LE KELL ÁLLÍTANI!
ÉRVÉNYTELEN SZERZŐDÉSEK! AZ ÖSSZES VÉGREHAJTÁST LE KELL ÁLLÍTANI!

ÉRVÉNYTELEN SZERZŐDÉSEK! AZ ÖSSZES VÉGREHAJTÁST LE KELL ÁLLÍTANI! [good_old_share] Kemény szavak! Az igazságot ki kell mondani. A végjátékhoz érkeztünk! A...

MI VÁRHATÓ? - RENDKÍVÜLI PARLAMENTI ÜLÉS A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUMRÓL.
MI VÁRHATÓ? – RENDKÍVÜLI PARLAMENTI ÜLÉS A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUMRÓL.

MI VÁRHATÓ? - RENDKÍVÜLI PARLAMENTI ÜLÉS A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUMRÓL. [good_old_share] A szükséges aláírás összegyűlt, kezdődhet a rendkívüli parlamenti ülés, melyet...

Close