HÉTFŐN ELFOGADHATJÁK A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUMRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNYT

Hétfőn elfogadhatják a kilakoltatási moratóriumról szóló törvényt

A kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról szóló törvényjavaslat lesz az első előterjesztés, amelyet az új parlament elfogad – jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

Közölte, hogy a Fidesz kezdeményezésére az indítványt – házszabálytól való eltéréssel – már hétfőn elfogadhatják.


A devizahitelesek megsegítését szolgáló kilakoltatási moratóriumnak ezúttal nem lesz végső időpontja, egészen addig tart majd, amíg a devizahitelesek helyzetét rendező jogszabály megszületik – jelezte, hozzátéve, hogy ezért a devizaadósok ügyének megoldása nemcsak a hitelesek, hanem a bankok érdekévé is válik.


Rogán Antal ismét sürgette a Kúriát, hogy a még nyitott kérdésekben, az egyoldalú szerződésmódosítás és az árfolyamrés ügyében minél hamarabb tárgyaljon és döntsön.
“Ha ezzel kapcsolatban a Kúria akár május végéig, akár (…) júniusban állást foglal, a Fidesz képviselőcsoportja nevében arra tudok ígéretet tenni, hogy abban a pillanatban – a Kúria döntését figyelembe véve – a devizahitelesek helyzetének rendezéséről szóló törvény meg fog születni, és a parlament elé kerül” – mondta a frakcióvezető.

Szólj hozzá

Hozzászólás