DR. LÉHMANN-KÉT ÚJABB ÍTÉLET!BOLDOG KARÁCSONYT!

DR. LÉHMANN-KÉT ÚJABB ÍTÉLET!BOLDOG KARÁCSONYT!

Általam mai napon átvett, alábbiakban megküldött két itéletemmel is szeretném elérni azt, hogy valóban 

Boldog Karácsonyi Ünnepekben legyen részük. 

Az elsőnek – Budapest Bank elleninek – értékét különösen az ítélet 5. oldalának második felében olvashatók határozzák meg többek között az alábbi fogalmazás szerint:


„A bíróság álláspontja szerint a felek által 2008. augusztus 13-án kötött kölcsönszerződés érvényes létrejötte sem állapítható meg, hiszen a felek nem állapodtak meg a szerződés igen lényeges eleméven, vagyis a törlesztő részletek összegében. E vonatkozásban hiányzik a felek egybehangzó kölcsönös akaratnyilvánítása, ezért nem csak arról van szó, hogy a felek valamilyen szerződéses rendelkezése semmi, hanem a perbeli esetben nem volt olyan a törlesztő részletek összegére vonatkozó kölcsönös egybehangzó akaratnyilvánítás, így a szerződés érvényes létrejötte a bíróság számára nem volt megállapítható, amit a bíróság mindene esetben a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján hivatalból vizsgál.”

Írhatnám azt, hogy megvalósult az az eszme, amit régóta képviselek, de ez nem az én érdemem, hanem a bíróé, aki tőlem függetlenül ide eljutott. 

És közben Róna Péter tanár úr is hátradőlhet, hiszen ő is erre utalt akkor, amikor a Ptk. 523. §-t emlegette.

A második ítélet pedig legyen arra példa, hogy ott ahol a Kúria legutóbbi tájékoztatása szerint várja az Európai Bíróság állásfoglalást nyílvánvaló időhúzás okából, elsőfoku bíróság éppen egy korábbi Kúriai Vélemény alapján biztonsággal, jogszabályt követően és megalapozottan tud dönteni.

A banknak fellebbezése esetén csatlakozó fellebbezésemben a felmondhatósági elvvel, valamint a felmondással kapcsolatosan feltehetően dünnyögni fogok, de soha rosszabb itéletem az Új Esztendőben ne legyen. 


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM