DR. LÉHMANN-KÉT ÚJABB ÍTÉLET!BOLDOG KARÁCSONYT!

DR. LÉHMANN-KÉT ÚJABB ÍTÉLET!BOLDOG KARÁCSONYT!

Általam mai napon átvett, alábbiakban megküldött két itéletemmel is szeretném elérni azt, hogy valóban 

Boldog Karácsonyi Ünnepekben legyen részük. 

Az elsőnek – Budapest Bank elleninek – értékét különösen az ítélet 5. oldalának második felében olvashatók határozzák meg többek között az alábbi fogalmazás szerint:

loading...


„A bíróság álláspontja szerint a felek által 2008. augusztus 13-án kötött kölcsönszerződés érvényes létrejötte sem állapítható meg, hiszen a felek nem állapodtak meg a szerződés igen lényeges eleméven, vagyis a törlesztő részletek összegében. E vonatkozásban hiányzik a felek egybehangzó kölcsönös akaratnyilvánítása, ezért nem csak arról van szó, hogy a felek valamilyen szerződéses rendelkezése semmi, hanem a perbeli esetben nem volt olyan a törlesztő részletek összegére vonatkozó kölcsönös egybehangzó akaratnyilvánítás, így a szerződés érvényes létrejötte a bíróság számára nem volt megállapítható, amit a bíróság mindene esetben a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján hivatalból vizsgál.”

Írhatnám azt, hogy megvalósult az az eszme, amit régóta képviselek, de ez nem az én érdemem, hanem a bíróé, aki tőlem függetlenül ide eljutott. 

És közben Róna Péter tanár úr is hátradőlhet, hiszen ő is erre utalt akkor, amikor a Ptk. 523. §-t emlegette.

A második ítélet pedig legyen arra példa, hogy ott ahol a Kúria legutóbbi tájékoztatása szerint várja az Európai Bíróság állásfoglalást nyílvánvaló időhúzás okából, elsőfoku bíróság éppen egy korábbi Kúriai Vélemény alapján biztonsággal, jogszabályt követően és megalapozottan tud dönteni.

loading...

A banknak fellebbezése esetén csatlakozó fellebbezésemben a felmondhatósági elvvel, valamint a felmondással kapcsolatosan feltehetően dünnyögni fogok, de soha rosszabb itéletem az Új Esztendőben ne legyen. 


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Jó erkölcsbe ütköznek a devizahitel-szerződések, maga a devizahitel pedig alkalmatlan termék, amely súlyos társadalmi, szociális és gazdasági tragédiához vezetett
NEM SZABAD FELADNI!

Jó erkölcsbe ütköznek a devizahitel-szerződések, maga a devizahitel pedig alkalmatlan termék, amely súlyos társadalmi, szociális és gazdasági tragédiához vezetett –...

SZAKJOGÁSZ NYÍLT LEVELE A KÚRIÁHOZ
SZAKJOGÁSZ NYÍLT LEVELE A KÚRIÁHOZ

SZAKJOGÁSZ NYÍLT LEVELE A KÚRIÁHOZ Dr. Darák Péter úr, a Kúria elnöke Dr. Wellmann György úr, a Kúria Polgári Kollégiumának...

Close