DR.LÉHMANN-AKINEK NINCS SEMMIJE AZ ANNYIT IS ÉR (?)

DR.LÉHMANN-AKINEK NINCS SEMMIJE AZ ANNYIT IS ÉR (?)

Jövedelemfüggő ügyvédi képességekről

Számtalan esetben és nagyhangon hirdetik bankokhoz közel állók, hogy a legkülönb ügyvédeket alkalmazzák bankok az általuk megfizethető összegben, míg a szerényebb – gyenge – képességűek kiszorulnak a bankok által megbízott ügyvédek közül.

loading...

Marad ezeknek kiszorult ügyvédeknek az adósok képviselete, amiről el lehet gondolni, hogy közelébe sem tud jutni színvonalában a nagyok, a sztárok, a bankok által megfizethető ügyvédek képviselethez.

Legfeljebb akkor tud közelébe jutni az adósok ügyvédje a bankok ügyvédjének színvonalához, ha az adósok hasonló jövedelmet biztosítanak az ügyvédjüknek. Varga István MNB felügyelőbizottsági tagjának tudomása szerint mondjuk ha az ügyvéd kér és kap 700.000.-Ft-ot az adósnak egyetlen ügyéért, akkor már biztos kezekben van az adósnak ügye, vagy akkor is, ha 200.000.-Ft-ot kér, de kiköti saját maga javára pernyertesség esetére  a 20 %-os sikerdíjat. Mondjuk 10 millió forintos perben eszerint ha kap még ügyfelétől 2 millió forintot, akkor talán már banki ügyvédi színvonalon fogadható el képessége az adós ügyvédjének.

Kinek mije van annyit ér elmélet átfogalmazva ügyvédre, tehát a bank által megfizethető ügyvéd ér a legtöbbet, míg a többi annyit ér, amekkora ügyvédi honoráriumot köt ki ügyfelével szemben. Világos. 

Ebből következően ha van egy olyan ügyvéd, aki 10 millió forintos perben 9 millió forint siker és egyéb díjért vállalja az ügy képviseletét, akkor annak elég egyet tapsolnia az ügyfele érdekében és az ügyfele máris megnyerte az ügyet.

loading...

Nem tudok arról, hogy az Országos Ügyvédi Kamara bármikor kifogásolta volna a sajtóban rendszeresen közzétett banki és egyéb ügyvédek közötti megkülönböztetéssel kapcsolatos közléseket, amiből az következik, hogy vagy azért nem szólalnak meg, mert a bankok ügyvédjei, vagy azért, mert szerintük is helyes az ilyen fajta megkülönböztetés.

A gyakorlatban, konkrét perben a fennt leírtak úgy valósulnak meg, hogy mondjuk az AXA Bank elleni perben az alábbi ítéleti rendelkezés szerint a jövedelméből következően gyenge képességű ügyvéd által képviselt adós ellen az AXA Bank megbíz öt darab ügyvédi irodát képviseletével,

majd miután az öt darab ügyvédi iroda kevés volt a pernyeréshez rejtélyes okoknál fogva az AXA Bank számára, megbízott az alábbi, másodfokú végzés szerint a bank egy hatodik ügyvédi irodát is a másodfokú eljárásban.

A jövedelme folytán minősíthetetlenül gyenge képességű ügyvédnek ellenben nem állt módjában másodfokú eljárásban bármit is mondani azért, mert az immár hat darab banki ügyvédi iroda a végzésből következően ezt meggátolta.

Szerintem másodfokú eljárásban nem egy, hanem még öt darab ügyvédi irodát kellett volna az AXA Banknak megbíznia, akkor biztos nyertek volna.

Így kevesen voltak.

Siófokon 2014. március 22. napján.

Léhmann György

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ÖSSZEFOGLALÓ AZ "AUTÓHITELESEKNEK"
ÖSSZEFOGLALÓ AZ “AUTÓHITELESEKNEK”

Tájékoztató ! Autóhitel szerződések ezrei nem jogszerűek! A napokban másodfokon is pert nyert egy hölgy, egy olyan autókereskedés ellen, amely...

A HITELSIKEREK.HU SOROZATOS SIKEREI! GRATULÁLUNK!
A HITELSIKEREK.HU SOROZATOS SIKEREI! GRATULÁLUNK!

"Kedves Olvasóink! Futószalagon szállítjuk Önöknek az ítéleteket, íme egy korábbról beharangozott AXA-s ítélet olvasható  AXA Fióktelep elleni győzelem! Megosztom Önökkel...

Close