Devizakárosult kisgyermekes családnál kapcsoltatta ki az áramot a lakás vevője karácsony előtt

Devizakárosult kisgyermekes családnál kapcsoltatta ki az áramot a lakás vevője karácsony előtt

Devizakárosult kisgyermekes családnál kapcsoltatta ki az áramot a lakás vevője karácsony előtt


Arról számolt be a Nyugat.hu, hogy a család sötétben várja az ünnepeket.

December 21-én, három nappal karácsony előtt posztolt az esetről a Facebookon Czeglédy Csaba városi képviselő, aki történetesen a szociális és lakásbizottság elnöke.

Egyszercsak becsöngetett hozzájuk egy ismeretlen emberMint írja, a kisgyermekes család fordult hozzá, mert az ö választókerületében laknak. Nemrég a család lakását elvitte a bank, erről végrehajtási jegyzőkönyvet vettek fel, de egyelőre maradhattak a lakásban.

Pár hete becsöngetett hozzájuk egy számukra ismeretlen ember, aki közölte, hogy megvette a lakást, és "takarodjanak, különben háború lesz" – írja Czeglédy.

A család ekkor kereste meg a képviselőt, az önkormányzat pedig elindította a krízishelyzet miatti eljárást.

Kiderült azonban, hogy a tulajdoni lap szerint a lakásnak hivatalosan még mindig az édesapa a tulajdonosa, a tulajdoni lapon széljegyzetben sem szerepelt semmi. Az önkormányzat így nem tudott számukra szociális bérlakást kiutalni, hiszen hivatalosan van lakásuk, de Czeglédy azt is közölte velük, hogy senki sem teheti ki őket a lakásból.

Áram nélkül karácsonykor

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A család (pénteken) megint megkereste a képviselőt, azzal, hogy nincs áram a lakásban.

Kiderült, hogy közben a vevő neve széljegyzetben felkerült a tulajdoni lapra, a vevő a végrehajtási jegyzőkönyvvel bement az áramszolgáltatóhoz, ahol – mivel a lakásban előrefizetős mérő van felszerelve – érvénytelenítették az előző kártyát, és kikapcsolták az áramot a lakásban.

A család most áram nélkül maradt, úgy, hogy az ünnepek alatt nem várható érdemi lépés az ügyben. A másik fél, a vevő véleményét nem ismerjük, de kíváncsiak lennénk arra is.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM