“DEVIZAHITELEK”-AMIKOR EGY BANKVEZÉR ELMONDJA AZ IGAZSÁGOT!

"DEVIZAHITELEK"-AMIKOR EGY BANKVEZÉR ELMONDJA AZ IGAZSÁGOT!

"DEVIZAHITELEK"-AMIKOR EGY BANKVEZÉR ELMONDJA AZ IGAZSÁGOT!

[good_old_share]


És a bankvezér mondatait egy bronz fokozatú igazságügyi szakértő is alátámasztja…

 

Olvasd el, értelmezd és oszd meg a cikket! Töltsd le, és használd a szakértői véleményt is!Egy fontos javaslat a „deviza”-károsultaknak a cikk végén. Feltétlenül olvasd el!

 

Csányi Sándor, az OTP vezetője a „devizahitel” fantázianéven futott „pénzügyi termékről” már korábban is elmondta az igazságot!

De, ha az ő szavára nem is figyelt fel senki, akkor az általa elmondottakat egy igazságügyi szakértő is megerősítette. A szakértő által készített dokumentummal pedig már nyertes per is született.

Most nem csak a Csányi féle interjút, hanem a szakértői véleményt is közzétesszük letölthető formátumban. Ez a kettő együtt végérvényesen tisztázza a „deviza”-becsali lényegét.

A lényeg pedig az, hogy a bank ügyfelének nem volt arról tudomása, hogy a „devizahitel” fantázianéven futó pénzügyi termék valójában egy befektetési szolgáltatás, melynek minden kockázata az ügyfélé, aki tudtán kívül az ingatlanját kínálta fel a kockázatokból eredő vélt, vagy valós veszteségek fedezetére.

Az ügyletekből eredő nyitott pozíció az ügyfélé…Így nyilatkozott Csányi Sándor is, és ha valaki, akkor ő biztosan tudja a befektetési szolgáltatások lényegét.

Csányi: „Tehát én láttam mindenféleképpen árfolyam kockázatot, de ezért mi nem is vágtunk bele a devizahitelezésbe, csak akkor, amikor a meglévő hitelek arányában a részarányunk 50 %-ban volt. Az új hitelekben már 20 % alá csökkent a piaci részarányunk, akkor olyan mértékű piacvesztést szenvedtünk már el, és álltunk előtte, hogy kénytelenek voltunk akkor belépni mi is a devizahitelezés területére. Hát ez akkor még mindenképpen egy nyitott pozíció volt, de azt gondolta a bankszektor, hogy a nyitott pozíció EZ AZ ÜGYFÉLÉ.!!!!”

És ne feledjük: Mit is mondott a Kúria? "Ha a pénzügyi intézménytől kapott nem megfelelő tájékoztatás vagy a tájékoztatás elmaradása folytán a fogyasztó alappal gondolhatta úgy, hogy az árfolyamkockázat nem valós, vagy az őt csak korlátozott mértékben terheli, a szerződésnek az árfolyamkockázatra vonatkozó rendelkezése tisztességtelen, aminek következtében a szerződés részlegesen, vagy teljesen érvénytelen".

Csodálkozunk rajta, hogy ez nem tűnt fel egyetlen parlamenti pártnak sem.(vagy inkább a bankok érdekében kerülik az igazságot). Azoknak a pártoknak, akiket mi juttatunk a parlamentbe, és az átvert károsultak érdekeit is szolgálniuk kellene, nem csak a bankokét.

loading…


IDE KATTINTVA letöltheted a szakértői véleményt!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/Egy fontos javaslat a „deviza”-károsultaknak:

 

Kedves „deviza”-károsult! Gyakran halljuk a panaszt, hogy „nem történik semmi”.  Sokan úgy mondják ezt, hogy nem is tesznek azért, hogy végre történjen valami.

Most itt a lehetőség! Mi összeszedtük a fent látható anyagokat és közzétettük. Neked csak annyi a dolgod, hogy megosztod ezt a cikket minél több politikus és parlamenti párt oldalán! Meglátjuk, hogy mi történik akkor, ha több ezer károsult végigosztja ezt a cikket az összes parlamenti párt és politikus face oldalán!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM