“DEVIZAHITEL” ALAPVETŐEN MEGVÁLTOZOTT A JOGÉRVÉNYESÍTÉSÜNK LEHETŐSÉGE

Annak, akinek türelmi idős szerződése van és csak az induló törlesztő részlet került megadásra, annak a szerződése automatikusan semmis.

Devizahitelesek Mentőöve csoporttól átvéve:

A Kúria február 4-i határozata után alapvetően megváltozott a jogérvényesítésünk lehetősége.
Az ügyvédeink az alábbiakra hívják fel a figyelmeteket:

Annak, akinek türelmi idős szerződése van és csak az induló törlesztő részlet került megadásra, annak a szerződése automatikusan semmis. A Kúria leszögezi, hogy végrehajtás sem alapítható ezekre a szerződésekre. Ebből kifolyólag jelenleg a leggyorsabb és leghatékonyabb védekezés a károsultak részére, akiknek a törlesztő részleteit hiányosan adták meg a szerződésükben, a végrehajtás megszüntetése iránti per.

loading...


Ez rövid, max. 2-3 tárgyalás 15+8+8 napra. Nem tud a bank időt húzni és utána neki kell pert indítani a szerződés érvényességének helyreállítása, illetve az elszámolás iránt. Ez ráteszi a bizonyítás terhét, ahol már neki kell bemutatnia a deviza átváltási bizonylatokat is, amiről tudjuk, hogy nem léteznek.
Jelenleg épp azon dolgozunk az MNB-vel közösen, hogy bizonyítékokat gyűjtsünk a banki elszámoló rendszerek megbízhatatlanságáról, ami bedöntené az összes devizás végrehajtást. Már vannak is bizonyítékaink róla.

Mindezek alapján azért fordulunk most Hozzátok, hogy jelen helyzetben ragaszkodtok-e a semmisségi perhez vagy inkább megvárjátok a fizetési meghagyást vagy a végrehajtási záradékot és utána haladéktalanul benyújtható a végrehajtás megszüntetése iránti kereset. Ennek az az előnye is megvan, hogy sokkal könnyebb a költségmentességet vagy legalább az illeték feljegyzési jogot a bíróságtól megkapni.

Vannak, akiknek sürgős lehet a semmisségi per, nem tudja már a végrehajtás megszüntetését megvárni. Megértjük őket. Viszont az új helyzet miatt mindenkit tájékoztatnunk kell az új, számára előnyösebb lehetőségről.


loading...

Pest megyében már kiadták a bíráknak a végrehajtások azonnali megszüntetését a semmisségi okok fennállása esetén. Ezeket a pereket nevezzük mi kávépereknek, mivel egy kávé elfogyasztása alatt eldöntheti a bíró, hogy fennállnak-e a semmisségi okok, még tárgyalás sem szükséges hozzá.

2014.02.09.

A DHM nevében üdvözlettel és kitartásra buzdítva,

Malcic-Juhász Judit és
Zomborszky-Fehér Zsolt

http://www.lb.hu/hu/sajto/tajekoztato-kuria-pfvi207282013-szamu-elvi-jelentosegu-ugyben-hozott-hatarozataro

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
FELEJTSD EL AZ INTERNETET…JÖN AZ INGYENES OUTERNET?
FELEJTSD EL AZ INTERNETET! JÖN AZ INGYENES OUTERNET?

Jelenleg úgy tűnik, hogy a szolgáltatók az orrunknál fogva vezetnek bennünket, hogy az általuk megszabott árakon hozzáférhessünk az internethez. Ám...

"DEVIZÁBAN FELVETT" AUTÓHITELEK EZREI LEHETNEK ÉRVÉNYTELENEK.
“DEVIZÁBAN FELVETT” AUTÓHITELEK EZREI LEHETNEK ÉRVÉNYTELENEK

Devizában felvett autóhitelek ezrei lehetnek érvénytelenek egy szegedi ügyvédnő szerint, aki azt mondja, hogy a 2010 előtt kötött szerződések jelentős...

Close