BUKOTT AZ OTP STRASBOURGBAN.

BUKOTT AZ OTP STRASBOURGBAN.

BUKOTT AZ OTP STRASBOURGBAN.

[good_old_share]


loading...

Visszadobták az OTP devizahiteles panaszát Strasbourgban.

 

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) a devizahiteles perek tárgyában elutasította az OTP Csoport egyes tagjai által 2015-ben benyújtott panaszindítványt – közölte a strasbourgi székhelyű bíróság csütörtökön.Az Európa Tanács felügyelete alatt működő emberi jogi bíróság ítélete az OTP Bank Nyrt., az OTP Jelzálogbank Zrt., a Merkantil Bank Zrt., a Merkantil Car Zrt., valamint az OTP Ingatlanlízing Zrt. beadványaira vonatkozik.

Az OTP Csoport tagjai azért fordultak a bírósághoz, mert álláspontjuk szerint a lakossági deviza és forint alapú kölcsönszerződések egyes feltételeinek tisztességtelensége tárgyában 2014-ben hozott magyar törvények sértették az Európai Emberi Jogi Egyezmény egyes rendelkezéseit.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az emberi jogi bíróság indoklásában megállapította, hogy a pénzintézetek által vitatott hitelszerződésre vonatkozó szabályok nem sértették a tisztességes eljáráshoz való jogot. A társaságokat nem akadályozták a szerződéses feltételek érdekében kifejtett álláspontjuk kinyilvánításában, érvelésük elutasításának ténye pedig nem jelenti azt, hogy az eljárás tisztességtelen lett volna.

 

Mint írták, a jogszabályi változásokat bevezető 2014-es törvény arra irányult, hogy a 2008-as pénzügyi válságot követően segítséget nyújtson a fogyasztók adósságproblémái, különösen a deviza alapú hitelek problémájának megoldásában.

loading...

A jogszabály nem rontotta a fennálló egyensúlyt a felperes társaságok jogai és a közérdek védelme között – tette hozzá az emberi jogi bíróság.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZAHITEL SEMMISSÉGI OK.
DEVIZAHITEL SEMMISSÉGI OK.

DEVIZAHITEL SEMMISSÉGI OK. [good_old_share] Devizahitelesek Mentőöve Egyesület -    Bankszövetség tájékoztatója a deviza alapú lakossági hitelek kockázatairól (2006. január). Szerintük...

2018 A KILAKOLTATOTT CSALÁDOK ÉVE.
2018 A KILAKOLTATOTT CSALÁDOK ÉVE.

2018 A KILAKOLTATOTT CSALÁDOK ÉVE. [good_old_share] 2018 nem a családok éve volt, hanem a kilakoltatott családok éve - erről számolt...

Close