AZ MNB MEGSZERZI A BEDŐLT INGATLANHITELEKET

AZ MNB MEGSZERZI A BEDŐLT INGATLANHITELEKET.

AZ MNB MEGSZERZI A BEDŐLT INGATLANHITELEKET

A 168ora cikke szerint az MNB felvásárolja a bedőlt ingatlanhiteleket [cn-social-icon]

Részben piaci finanszírozással működik majd a Nemzeti Bank Vagyonkezelője, amely az első félévben kezdi meg tevékenységét, és amely önkéntes alapon felvásárolja majd a kereskedelmi bankoktól a bedőlt ingatlanhiteleket. Ezt az MNB elnökhelyettese közölte – írja a Reuters.Balog Ádám jelezte, hogy az elképzelésen az Európai Központi Bankkal és a brüsszeli bizottsággal folytatott konzultációk alapján módosítottak, miután korábban arról volt szó, hogy a 300 milliárdos tőkével induló vállalkozást teljes egészében a jegybank látja el pénzzel.

A kölcsönök alapjául szolgáló ingatlanokat nem az alacsonyabb, könyv szerinti értéken veszik majd számba, hanem a piaci alapján. Ugyanakkor még nem világos, hogy az említett 300 milliárdba bele kell-e érteni magánforrásokat, vagy utóbbiakkal netán megfejelik a kezdő tőkét.

A Nemzeti Bank jelezte különben, hogy a MARK névre hallgató vagyonkezelőkönyv szerint összesen 800 milliárd forintnak megfelelő kölcsönt vehet át.

Balog azt mondta, hogy mindenekelőtt a rossz befektetésektől szeretnék megtisztítani a vállalati portfóliót, hogy ezáltal fellendítsék a hitelezést.

Az ingatlanokat pedig tíz éven belül haszonnal értékesíteni kívánják. Egy hétfőn nyilvánosságra hozott elemzés azt tanúsítja, hogy a növekedési kölcsönprogramot leszámítva a kisvállalkozások körében nem élénkült meg a hitelfelvétel, ami hátráltatja a gazdasági megújulást.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.  [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM